دکتر مسعود یونسیان در مورد وضعیت میکرون کرونا گفت: لازم به ذکر است که سویه اومیکرون بر خلاف سایر سویه ها که ابتدا عوارض و تغییرات بیماریزایی و میزان انتقال را به خود دید و سپس این عوارض را به این کشور نسبت دادند اما اکنون کشور را پیدا کرده است. که در آن تعداد زیادی جهش ایجاد شد.
دبیر کمیته ملی اپیدمیولوژی و تحقیقات مقابله با کووید 19 گفت: عدم شناسایی میکرون به این معنا نیست که کشور هنوز وارد کشور نشده است. زیرا هیچ کس باز کردن آن را همزمان توصیه نمی کند.
دکتر مسعود یونسیان در مورد وضعیت میکرون کرونا گفت: لازم به ذکر است که سویه اومیکرون بر خلاف سایر سویه ها که ابتدا عوارض و تغییرات بیماریزایی و میزان انتقال را به خود دید و سپس این عوارض را به این کشور نسبت دادند اما اکنون کشور را پیدا کرده است. که در آن تعداد زیادی جهش ایجاد شد.
این سویه قبل از اینکه بتواند تغییراتی در بیماری زایی یا انتقال، علائم یا حساسیت آن به واکسن ها نشان دهد شناسایی شد و به عنوان یک اقدام پیشگیرانه سازمان بهداشت جهانی اعلام کرد که ما آن را به عنوان یک سویه هشدار دهنده طبقه بندی می کنیم. بنابراین ما هنوز اطلاعات کافی در مورد آن نداریم، اما از آنجایی که جهش های زیادی در ویروس وجود دارد، به ما گفته می شود که مراقب باشیم.
50 جهش در جهت omicron
وی افزود: در سویه omicron حدود 50 جهش در ویروس کووید 19 وجود داشت که 30 مورد آن در ناحیه ستون فقرات ویروس بود و حتی برخی از آن جهش ها در نقطه خاصی به نام RBD یا همان ناحیه ای که به گیرنده سلولی متصل می شود.” خب، ممکن است تغییراتی در گسترش بیماری و حتی حساسیت به واکسن ایجاد شود، اما هنوز اطلاعات کافی وجود ندارد و حداقل چند هفته طول می کشد.
آیا Omicron از دلتا خطرناک تر است؟
UNESIAN در پاسخ به این سوال که آیا کشور Omicron می تواند خطرناک تر از دلتا باشد، گفت: “در حال حاضر نمی توان در مورد آن قضاوت کرد.
بر این اساس، زمانی که تغییری در ویروس ایجاد میشود که نمیتوان دقیقاً گفت که وضعیت به دلیل این تغییر بدتر میشود یا بهبود مییابد، معمولاً فرض میکنیم که شرایط بدتر میشود، در این صورت اقدامات احتیاطی لازم انجام میشود و چیزی انجام نشود. از دست دادن؛ بنابراین حدس ما این است که این کشور می تواند بدتر از دلتا باشد.
نه به این معنا که الان شواهدی داریم که این کشور بدتر است، بلکه به این معنا که اگر واقعاً از دلتا بدتر بود، مشکلی نداشتیم.
این رویه سازمان بهداشت جهانی است که در صورت وجود شک و تردید، اوضاع را بدتر می کند. در حال حاضر، در چند هفته، آنها حتی ممکن است این طبقه بندی را تغییر دهند و فشار Amicron را از یک نوع هشدار دهنده به یک نوع مورد علاقه کاهش دهند.
وضعیت شناسایی سویه های جدید در کشور
وی در خصوص وضعیت توالی یابی ژن در کشور برای شناسایی سویه های جدید مانند آمیکرون گفت: باید توجه داشت که دانش فنی و تجهیزات توالی یابی در کشور داریم و سه مرکز در کشور این کار را انجام می دهند، اما تجهیزات لازم برای «میگویند تجهیزات، کیت و لوازم جانبی کافی نداریم؛ بنابراین کفایت علمی و فناوری داریم، اما منابع و مواد اولیه کافی برای مصرف آن نداریم.
نحوه تشخیص “Omicron”
UNESIAN در مورد نیاز به نوع خاصی از آزمایش PCR برای تشخیص اومیکرون گفت: باید توجه داشت که PCR روشی ارزان تر، رایج تر و مقرون به صرفه تر برای تشخیص روکش است. مجموعه ای از کیت های ویژه PCR که سه ژن را شناسایی می کند، اکنون می تواند برای تشخیص آمیکرون ها استفاده شود.
وقتی آلفا آمد، از این کیت استفاده کردند و اگر دو ژن شناسایی شد و ژن سوم شناسایی نشد، اعلام کردند که تاج آلفا است. از این نظر، Omicron شباهت زیادی به آلفا دارد.
اکنون که در حال حاضر سویه آلفا در کشور و بسیاری از نقاط جهان نداریم، می توان از این کیت ویژه PCR برای غربالگری omicron استفاده کرد. البته نتیجه قطعی نمی دهد اما می توان از آن برای غربالگری استفاده کرد. همین مجموعه در داخل کشور تولید می شود.
با این حال، بسیاری از کارشناسان استفاده از این کیت PCR را توصیه می کنند. در حال حاضر افرادی که با این کیت آزمایش مثبت می دهند، احتمال ابتلا به سویه omicron بیشتر است. در این زمان می توانند این تست های مثبت را که با PCR مخصوص انجام می شود با هزینه کمتری توالی یابی کنند.
احتمال ورود Omicron به کشور
وی گفت: به طور قطع نمی توان گفت که Omicron هنوز وارد کشور نشده است. او ممکن است وارد کشور شده باشد، اما هنوز شناسایی نشده است».
حتی در ایالات متحده، که توالی بالایی دارد، گزارش شده است که ما هنوز نمی دانیم که آیا سویه omicron وارد شده است یا خیر. بنابراین عدم شناخت ما به این معنا نیست که این کشور هنوز وارد کشور نشده است. باید زمان بگذرد و قوام بیشتری ایجاد شود و بعد باید این را در نظر بگیریم. در عین حال باید فرض کرد که Omicron وارد تمام کشورها شده و احتیاط های لازم را انجام داده است.
لزوم تجدید نظر در بازگشایی / خطر بازگشایی همزمان
یونسیان درباره وضعیت بازگشایی مدارس، دانشگاهها و سایر موسسات و ارگانها با وجود تهدید Omicron گفت: فکر میکنم نیاز به بازنگری در وضعیت بازگشایی حتی بدون تهدید Omicron وجود دارد.
زیرا هیچ کس باز کردن آن را همزمان توصیه نمی کند. حتی بازگشایی مدارس باید دو هفته پس از بازگشایی بازنگری شود. بنابراین حتی اگر با Omicron جدید مواجه نشویم و حتی مدارس را بازگشایی کنیم، عقل حکم میکند که پس از دو هفته از اجرا، نتایج بازگشایی و فعالیتها را تجزیه و تحلیل کنند و تصمیم بگیرند که آیا ادامه دهند یا خیر.
وی تاکید کرد: در شرایطی که مدارس، مراسم فرهنگی و ورزشی و… بازگشایی همزمان با بازگشایی مدارس بدتر است و ورود ویروس جدید به چرخه گردش ویروس کرونا در جهان مشکل را حادتر می کند. بازگشایی درب ها. البته بررسی لزوماً به معنای توقف نیست، بلکه ارزیابی وضعیت موجود و تصمیم گیری مجدد در مورد تغییرات احتمالی یا ادامه یا پایان آن است.
یونسیان گفت: “وضعیت بازگشایی ما در حال حاضر همان است که در پیک های قبلی شاهد بودیم.” هر بار که باز می شدیم وضعیت خوبی نداشت و بدون رعایت قوانین بود که این بار هم از این قاعده مستثنی نیست.
کوچکترین پیامد آن این است که اگر اوج دیگری رخ دهد، حتی اگر بازگشایی آن قله را آغاز نکرده باشد، متهم می شود که همزمان با بازگشایی این قله اتفاق افتاده و بر تصمیمات آینده ما تأثیر می گذارد. هنگامی که بازگشایی به طور همزمان انجام می شود، نمی توان تجزیه و تحلیل کرد که آیا این بازگشایی ها با افزایش بروز بیماری مرتبط هستند یا خیر. بنابراین منطق حکم می کند که در این زمینه با دقت بیشتری کار کنیم.
تاج در کشور؛ هنوز در حال کاهش است
وی در خصوص وضعیت کرونا در کشور گفت: در حال حاضر وضعیت بیماری ها در کشور همچنان رو به کاهش است. افزایش سطح مقطعی که در هفته های اخیر شاهد بودیم کاهش یافته است و تاج در حال حاضر در کشور رو به افول است، اما ممکن است آتشی در زیر خاکستر باشد. بنابراین، ما باید همچنان به پروتکل های بهداشتی و واکسیناسیون سریع پایبند باشیم.
در حال حاضر اکثر افرادی که می خواهند واکسن تاج را بزنند واکسینه می شوند اما افرادی هستند که هنوز شک دارند و گاهی تمایلی به تزریق واکسن ندارند، پیوستن به جنبش واکسیناسیون به نفع جامعه و جهان است.
منتظر واکسن 100% کرونا باشید
یونسیان درباره وضعیت واکسیناسیون در کشور گفت: طبق گزارش هایی که تاکنون داشته ایم، 85 درصد از جمعیت واجد شرایط ما اولین دوز واکسن کرون را دریافت کرده اند و 69 درصد هر دو دوز را دریافت کرده اند. ما انتظار داریم که بقیه دوز دوم و 85 درصد از دو دوز را تزریق کنند.
البته از آنجایی که ایمن سازی واکسن 100 درصد نیست، انتظار داریم همه افراد واجد شرایط در کشور واکسن کراون را دریافت کنند. به همین دلیل است که واکسیناسیون بیش از حد را پوشش مناسبی نمی دانم.
زیرا اکنون هدف ما این نیست که بخش امنی از جامعه برای این افراد داشته باشیم تا از دیگران محافظت کنند، بلکه هدف ما این است که همه افراد جامعه را واکسینه کنیم. بنابراین، سقف مورد انتظار ما به دلیل آلودگی بالای دلتا، 100٪ واجد شرایط برای واکسیناسیون است.