96 نفر در کشور به سرخک مبتلا می شوند

رئیس اداره بیماری های قابل پیشگیری با واکسن وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: 96 نفر در کشور به سرخک مبتلا شده اند و واکسن سرخک نیاز به دو بار تزریق دارد.

محسن زهرایی افزود: از مجموع بیماران سرخک در کشور 28 نفر ایرانی و 68 نفر غیرایرانی (افغان) هستند و با توجه به اینکه اپیدمی سرخک در همسایگان شرقی در سال گذشته رخ داده است، این بیماری باعث شده است. وارد کشور ما شد، کشور جدی است.»

وی گفت: با توجه به اینکه در ماه‌های اخیر تعداد افغان‌هایی که کشورشان را ترک می‌کنند افزایش یافته است و درصد زیادی از کسانی که به ایران آمده‌اند ممکن است سرخک داشته باشند و این بیماری در کشور ما شیوع پیدا کرده است.

زهرایی تاکید کرد: اکثر بیماران سرخک زیر 10 سال به خصوص زیر پنج سال هستند و خانواده ها باید دو بار واکسن سرخک را برای کودکان خود در گروه سنی 12 تا 18 ماه دریافت کنند که اکنون می تواند به دلیل بیماری عروق کرونر قلب باشد. بیماری در 2 سال گذشته یا به دلایل دیگر، این گروه سنی واکسن دریافت نکرده اند و به دلیل خطر بالای سرخک باید واکسینه شوند.

یک مقام مسئول در وزارت بهداشت تصریح کرد: اتباع غیرایرانی نیز باید با مراجعه به نزدیکترین مرکز بهداشت، واکسن سرخک را تزریق کنند.

سرخک یکی از مسری ترین بیماری های گلو است، به طوری که بیش از 90 درصد افراد مستعد از طریق تماس نزدیک با بیمار به این بیماری مبتلا می شوند.

به گفته سازمان بهداشت جهانی، سالانه 200000 کودک را می کشد. از سال 1383 برنامه واکسیناسیون سرخک در کشور با واکسن سرخک، سرخجه و اوریون (MMR) در سن 12 و 18 ماهگی اجرا می شود.

  نرخ روز دلار، یورو، طلا و سکه امروز یکشنبه 23 آبان 1400

سرخک یک بیماری حاد ناشی از ویروس موربیلی (خانواده پارامیکسو ویروس) است که تنها مخزن آن انسان است.

بیماران مشکوک / شناسایی شده موظف به گزارش فوری (در 24 ساعت اول پس از مراجعه) به مرکز بهداشت هستند. این گزارش به دلیل زمان واکسیناسیون دیگران و مطالعه قاچاق بیمار در اماکن عمومی از اهمیت ویژه ای برخوردار است.

در ابتدا، این بیماری از طریق ذرات “آئروسل” یا از طریق تماس مستقیم با ترشحات بینی و گلو بیمار از فردی به فرد دیگر منتقل می شود. افراد مبتلا به این بیماری از سه روز قبل از شروع علائم تا چهار روز پس از شروع “بثورات پوستی” (تغییرات قابل توجه در بافت یا رنگ پوست که می تواند باعث خارش، پوسته پوسته شدن، زبری یا التهاب شود) مسری هستند.

در آب و هوای گرمسیری، بسیاری از موارد سرخک در فصل خشک رخ می دهد، در حالی که در آب و هوای معتدل اوج بیماری در اواخر زمستان و اوایل بهار رخ می دهد.

پس از دوره نهفتگی (دوره نهفتگی) که معمولاً بین 8 تا 15 روز متغیر است (این دوره می تواند 7 تا 8 روز باشد)، علائم اولیه شامل تب، خستگی، سرفه، آبریزش بینی، سرفه و ورم ملتحمه است. مصونیت در برابر بیماری ایجاد می شود و در عرض 2 تا 4 روز پس از علائم اولیه، بثورات پوستی و لکه های قرمز یا بثورات “ماکولوپاپولار” در پشت گوشه ها و صورت همراه با تب ایجاد می شود و سپس به اندام های بدن سرایت می کند.

دیدگاهتان را بنویسید