محققان در یک مطالعه تحقیقاتی به بررسی تاثیر یک بیماری شایع در زنان یعنی کم خونی فقر آهن بر مشکلات شنوایی پرداخته و بر رفع آن تاکید می کنند.
کم شنوایی در اثر اختلال جزئی یا کامل مسیر شنوایی از گوش خارجی به قشر شنوایی مغز ایجاد می شود و مهم ترین و شایع ترین بیماری گوش است.
کم شنوایی یک مشکل عمده بهداشت جهانی است و اخیراً به عنوان پنجمین علت اصلی ناتوانی در سالها شناخته شده است و حتی از بسیاری از بیماریهای مزمن دیگر مانند دیابت، زوال عقل و بیماری انسدادی مزمن ریه بالاتر است. علاوه بر این، طبق گزارش سازمان جهانی بهداشت، موارد کم شنوایی با سرعت نگران کننده ای در حال افزایش است.
کارشناسان معتقدند که کم شنوایی درمان نشده در بزرگسالان منجر به انزوای اجتماعی و کاهش کیفیت زندگی افراد می شود که باعث می شود بیماران کم شنوا نسبت به همسالان خود میزان بستری شدن، ضعف، زوال عقل یا زوال عقل و افسردگی بیشتری را تجربه کنند.
شواهد حاکی از آن است که کم خونی ناشی از فقر آهن، یا همان طور که پزشکان آن را IDA می نامند، با کاهش شنوایی مرتبط است. کم خونی یکی از شایع ترین بیماری های خونی است و تصور می شود که تقریباً یک سوم کل جمعیت را مبتلا می کند.
همچنین شایع ترین کمبود تغذیه ای در جهان و یکی از مشکلات اصلی نظام سلامت در کشورهای در حال توسعه است.
در ارتباط با این مشکل، پژوهشگران دانشگاه علوم پزشکی گیلان مطالعه ای تحقیقاتی انجام دادند که در آن آستانه شنوایی در زنان مبتلا به کم خونی فقر آهن از نظر علمی با زنانی که این مشکل را ندارند، مقایسه شد.
این مطالعه شامل 315 زن 12 تا 45 ساله با و بدون کم خونی فقر آهن پس از سن بود. سطح هموگلوبین شرکت کنندگان در مطالعه به عنوان شاخصی از وضعیت آهن خون آنها ثبت شد و سپس شنوایی سنجی یا شنوایی سنجی برای همه شرکت کنندگان انجام شد.
نتایج این مطالعه نشان داد که بین کم خونی فقر آهن یا IDA و افزایش آستانه شنوایی هدایت استخوانی ارتباط معناداری وجود دارد. این بدان معناست که افراد مبتلا به IDA در معرض خطر بیشتری برای ابتلا به کم شنوایی هستند.
میرمحمد جلالی محقق مرکز تحقیقات گوش و حلق و بینی دانشگاه علوم پزشکی گیلان و همکارانش می گویند: سرب عصبی.
به گفته آنها، «به دلیل شیوع بالای IDA در زنان، این گروه در معرض خطر بالای آسیب شنوایی هستند. بنابراین باید این بیماری را به عنوان یک عامل خطر برای کاهش شنوایی در نظر گرفت. درک بهتر ارتباط بین IDA و انواع کم شنوایی در جمعیت زن بالغ می تواند به ایجاد فرصت های جدید برای تشخیص زودهنگام و درمان مناسب کمک کند.
آنها با انتشار نتایج مطالعه خود در مجله دانشگاه علوم پزشکی گیلان، پیشنهاد می کنند در مطالعات آتی رابطه بین دریافت آهن و وضعیت دستگاه شنوایی بررسی شود.