کاهش قیمت در بورس تهران

شاخص کل بورس اوراق بهادار تهران اولین روز معاملاتی هفته جاری را با قرمزی به پایان رساند. اگرچه در 10 دقیقه ابتدایی معاملات سرمایه گذاران شاهد افزایش بیش از هزار واحدی نماگر اصلی تالار سعادت آباد بودند، اما ناگهان افزایش عرضه باعث تعجب فعالان بازار شد و اکثر معامله گران در موقعیت فروش قرار گرفتند.

دماسنج بورس دیروز 4941 واحد معادل 0.37 درصد افت کرد و در نهایت مجبور به عقب نشینی به رقم یک میلیون و 344 هزار واحد شد. ارزش معاملات خرد بورسی (سهم و حق ترجیح) نیز در 2036 میلیارد تن تثبیت شد.

متعاقباً کاهش قیمت سهام شرکت ها به سایر شاخص های بورس نیز سرایت کرد، به طوری که شاخص کل سهام که تأثیر یکسانی از کلیه شرکت های فعال در بورس دارد، بیش از میانگین موزون قیمت سهام بورس تهران نیز افت کرد و با / 58 0% کاهش به مبلغ 361495 واحد.

مقایسه این نسبت ها نشان می دهد که شرکت های کوچک و متوسط ​​نسبت به شرکت های بزرگ خروج سرمایه بیشتری داشته اند. اما به طور کلی دلیل روند نزولی گسترده قیمت سهام تهران چیست؟

سرمایه گذاران بورس بر این باورند که در شرایط فعلی با توجه به روابط بین المللی در حوزه مذاکرات هسته ای و اتفاقات داخلی از جمله تعدیل نرخ سود و عدم جزئیات و حتی در مواردی بودجه 1401، مصوبات مجلس شورای اسلامی در موارد موثر است. در بازار سهام، قابل پیش بینی بودن قیمت سهام شرکت ها و آینده تعاملات سیاسی مبهم است. بنابراین فروش سهام به منظور شناسایی سود و یا در مواردی جلوگیری از زیان های احتمالی مهمترین استراتژی سرمایه گذاران واقعی و بعضاً قانونی در حال حاضر در بورس است.

  عید سعید فطر را افزایش دهید

علیرغم تمامی مفروضات انجام شده، روند خرید و فروش سهام نشان می دهد که اشخاص حقوقی اگرچه کمتر از انتظار فعالان هستند، اما با توجه به اینکه قیمت سهام اکثر شرکت ها در محدوده قیمتی سهام اکثر شرکت ها قرار دارد، همچنان برای بهینه سازی سبد سرمایه گذاری خود بیش از سهامداران خرد هستند. ارزش های بالاتر قدم برمی دارند.

تغییر خالص مالکیت صنایع بورسی در 20 آذر 1400 نشان می دهد که اشخاص حقوقی همانند هفته های اخیر اقدام به جمع آوری سهام ریالی و دلاری در فرآیند خرید و فروش در بورس تهران کرده اند. در صدر فهرست بیشترین فروش خالص افراد حقیقی در روز شنبه، گروه های خودرو و تولید قطعات و فلزات اساسی بیش از 40 میلیارد تن فروش را به ثبت رساندند.

در عین حال، این فهرست شامل صنایعی مانند مواد شیمیایی، فرآورده های نفتی و بانک ها بود. سهامداران خرد نیز در اولین روز کاری هفته جاری بیشترین خالص خرید خود را در گروه مواد غذایی به ثبت رساندند.

بر این اساس، خالص تغییر مالکیت بورس ها که در واقع تعداد و حرکت فعالان بورسی را نشان می دهد، در پایان معاملات دیروز از انتقال 244 میلیارد تن سهم از سبد واقعی سهام به سبد سرمایه گذاران بزرگ خبر داد. .

اگرچه هفته گذشته شاهد اصلاح مثبت نرخ دلار بودیم، اما حرکت نقدینگی در بازار آزاد طی روزهای کاری گذشته به خوبی نشان می‌دهد که نرخ دلار کاهش یافته و این نرخ در کانال 30 هزار جلدی تثبیت شده است.

اگرچه دلالان بورس به اصلاح مثبت و منفی دلار واکنشی نشان ندادند، اما پاسخ به چرایی این رفتار سرمایه گذاران به موضوع ریسک های بیشتر در فضای کلان اقتصادی برمی گردد که در ابتدای گزارش به آن اشاره شد.

  مهاجم استقلال ماند؟ + عکس | پایگاه خبری افکارنیوز

کارشناسان بورس بر این باورند که احیای برجام موضوعی است که می تواند در حوزه بازگشایی درهای روابط اقتصادی به ویژه در بحث صادرات و مبادلات بانکی مثمر ثمر باشد. اگرچه ادعا می شود دولت سیزدهم با فرض تداوم تحریم ها بودجه سال 1401 را برنامه ریزی کرده است، اما در صورت رفع تحریم ها، سودآوری شرکت های بورسی و فرابورس تغییر می کند.

پیش از ارائه بودجه سال آینده از سوی رئیس دولت سیزدهم به مجلس شورای اسلامی، اخبار مربوط به محتوای آن در خطر بیستم به بازارهای مالی راه یافت. عدد متغیر در فرمول خرید خوراک پتروشیمی یکی از مواردی است که برای سرمایه گذاران شاغل در این بخش حائز اهمیت است.

جلوگیری از افزایش نرخ سود مسکن از دیگر مواردی است که مورد توجه سهامداران شرکت های معدنی است. کارشناسان معتقدند با تحقق جایگاه های بودجه ای، ریسک سرمایه گذاری در این صنایع تا حدودی کاهش می یابد. اگرچه چنین پارامترهایی بازار پسند تلقی می شوند، اما استراتژی مالیاتی دولت چگونه باید باشد؟ آیا بازار از این موقعیت تحت فشار مضاعفی است یا خیر؟

سیگنال های ارسالی به بازار سرمایه نیز حکایت از کاهش سقف تامین مالی دولت از طریق سازوکار انتشار اوراق در سال آینده دارد، اما باید دید آیا دولت می تواند کسری خود را از طریق ابزارهای دیگر جبران کند یا مانند امسال. آیا بودجه افزایش می یابد؟

چگونگی و میزان تغییر قیمت سوخت در سایر صنایع چالشی است که می تواند سودآوری صنایع و شرکت ها را تحت تاثیر قرار دهد و این در حالی است که بازار با ترس جمعی از معامله گران مواجه است و فضای شبهه به وضوح در آمارها منعکس شده است. که باید منتظر نتیجه تصمیمات اقتصادی و سیاسی دولت باشیم.

  آبله به 20 کشور رسیده است

بازار سهام از طریق آمار

در روزی که شاخص کل بورس تهران از 333 نماد معامله شده 0.37 درصد افت کرد، قیمت پایانی 86 سهم (26 درصد) مثبت و 229 سهم (69 درصد) در سطوح منفی معامله شدند. در این بازار 13 نماد (40 درصد) به ارزش 142 میلیارد تن صف خرید تشکیل دادند.

از سوی دیگر شاهد تشکیل صف فروش 39 نماد بورسی (12 درصد) به ارزش 108 میلیارد تن بوده ایم. اما در روز افت 0.29 درصدی آیفکس 140 سهم در فرابورس ایران معامله شد که از این تعداد 44 سهم (31 درصد) مثبت و 95 سهم (68 درصد) منفی بود.

دیدگاهتان را بنویسید