چه کسی در برابر فشارهای تاج ایمن است؟!

بر اساس مطالعه جدیدی که توسط دانشگاه بهداشت و علم اورگان منتشر شده است، بیماری عروق کرونر قلب پس از واکسیناسیون به طور قابل توجهی پاسخ ایمنی به دیگر گونه‌های ویروس کرونا را افزایش می‌دهد.

نتایج آزمایشگاهی که قبل از انتشار در مجله انجمن پزشکی آمریکا (JAMA) به صورت آنلاین منتشر شد، نشان می‌دهد که عفونت کروناویروس پس از واکسیناسیون یک پاسخ ایمنی قوی در برابر سویه دلتا ایجاد می‌کند.

محققان می‌گویند: «یافته‌ها نشان می‌دهند که پاسخ ایمنی ممکن است در برابر سویه‌های دیگر مؤثرتر باشد، زیرا ویروس همچنان به جهش خود ادامه می‌دهد».

این مطالعه اولین مطالعه با استفاده از سویه های زنده SARS Cov2 برای اندازه گیری خنثی سازی متقاطع سرم در بیماری کووید است.

فیکادو تافس، محقق ارشد و استادیار میکروبیولوژی مولکولی و ایمونولوژی در دانشکده پزشکی اورگان، گفت: “شما نمی توانید پاسخ ایمنی بهتری از این دریافت کنید.” واکسن ها در برابر بیماری های جدی بسیار موثر هستند و نتایج مطالعه ما نشان می دهد افرادی که واکسینه می شوند و سپس در معرض عفونت جدید قرار می گیرند ایمنی بالایی دارند.

نتایج نشان می‌دهد که آنتی‌بادی‌های اندازه‌گیری‌شده در نمونه‌های خون این افراد هم فراوان‌تر و هم بسیار مؤثرتر (۱۰۰۰٪ مؤثرتر) از آنتی‌بادی‌های تولید شده ۲ هفته پس از دریافت دوز دوم واکسن فایزر بود.

این مطالعه نشان می دهد که قرار گرفتن در معرض ویروس پس از واکسیناسیون در واقع برای تقویت پاسخ ایمنی در مواجهه بعدی با حتی گونه های جدید ویروس مفید است.

مارسل کرلین، استادیار پزشکی بیماری‌های عفونی در دانشکده پزشکی اورگان، می‌گوید: «فکر می‌کنم این بازی نهایی است. البته این بدان معنا نیست که ما در پایان اپیدمی هستیم، اما نشان می دهد که احتمالاً به کجا خواهیم رسید. هنگامی که واکسینه می شوید و سپس در معرض ویروس قرار می گیرید، احتمالاً بدن شما در برابر سویه های بعدی محافظت می شود.

  تیپ جذاب لیلا اوتادی در روز تولدش + عکس

وی افزود: نتایج این مطالعه نشان می دهد که نتیجه بلندمدت این شرایط کاهش شدت اپیدمی جهانی خواهد بود. ایمنی این واکسن در حال حاضر تحت یک آزمایش واقعی علیه سویه جدید omicron است.

تافس گفت: “ما به طور خاص روی سویه omicron مطالعه نکرده‌ایم، اما بر اساس نتایج این مطالعه، پیش‌بینی می‌کنیم که عفونت‌های جدید با سویه omicron پاسخ ایمنی قوی مشابهی را در افراد واکسینه شده ایجاد کند.”

این مطالعه نمونه های خون جمع آوری شده از 52 نفر را که همگی کارمندان اورگان بودند و با واکسن فایزر واکسینه شده بودند، مقایسه کرد. در مجموع 26 نفر که پس از واکسیناسیون دچار عفونت خفیف شده بودند با آزمایش شناسایی شدند. از این میان، 10 عفونت شامل سویه دلتا، سویه 9 هفته ای و هفت سویه ناشناخته است.

محققان پاسخ ایمنی به ویروس زنده در معرض نمونه خون افراد آلوده را در آزمایشگاه ایمنی زیستی سطح سه اندازه گیری کردند و آن را با پاسخ ایمنی گروه کنترل مقایسه کردند. آنها دریافتند که افراد مبتلا به کووید ابتدا پس از واکسیناسیون آنتی بادی های بیشتری تولید کردند و این آنتی بادی ها به طور قابل توجهی در خنثی کردن ویروس زنده بهتر عمل کردند.

یک مطالعه جدید این واقعیت را برجسته می کند که واکسیناسیون کلید پایان دادن به همه گیری است.

دیدگاهتان را بنویسید