چرا کباب را با سماق می خوریم؟!

اکثر مردم هنگام کباب کردن سماق از آن استفاده می کنند. استفاده از سماق با کباب فقط به خاطر خوش طعم بودن آن نیست، بلکه دلایل دیگری نیز دارد.

کباب یکی از خوشمزه ترین غذاهای اصیل ایرانی است که در بین ایرانیان طرفداران زیادی دارد. در گذشته با چلوکباب و سماق و برخی جرایم دیگر استفاده می شد که بی دلیل نیست. در ادامه این قسمت دلیل مصرف سماق همراه با کباب و فواید مصرف سماق را بیان می کنیم.

هنگام خوردن کباب از غذاهای مقوی مانند سماق استفاده کنید

1 سماق خاصیت ضد میکروبی دارد و مصرف سماق با کباب آلودگی گوشت را برطرف می کند.

2. مصرف سماق با کباب خاصیت قابض دارد و در التهاب یا زخم های دستگاه گوارش آنها را التیام می بخشد و محافظ خوبی برای کبد است.

3. مصرف سماق با کباب باعث کاهش کلسترول و کاهش جذب چربی از گوشت مورد استفاده در تهیه کباب می شود.

4. سماق اسید اوریک خون را کاهش می دهد و سماق را با کباب مصرف می کنند زیرا بدن با هضم کباب می تواند اسید اوریک را تا حدودی کاهش دهد.

5. اگر کباب را با آب پرتقال، سالاد، سبزیجات تازه، گوجه فرنگی کبابی، پیاز، فلفل سیاه یا سماق بخورید، به دلیل ویتامین C جذب آهن گوشت افزایش می یابد.

فواید خوردن سماق با برخی غذاها

خصلت سرد و خشک دارد.
مصرف سماق باعث تقویت دستگاه گوارش و کبد می شود و از سوء هاضمه، نفخ و التهاب در دستگاه گوارش جلوگیری می کند.

سماق خاصیت سم زدایی و ضد التهابی برای کبد دارد.
استفاده از سماق در برخی از بیماری ها مانند تهوع، استفراغ و اسهال بسیار موثر است.
سماق باعث تقویت سیستم ایمنی بدن می شود.

  هواشناسی ایران امروز 14/09/2800

سماق اشتها را تحریک می کند.
سماق به دلیل داشتن تانن زیاد، قابض است و معده را تمیز می کند.
سماق دارای خواص آنتی بیوتیکی برای دستگاه گوارش است و اثر ضد میکروبی قوی بر روی تعداد زیادی از میکروارگانیسم های خطرناک و بیماری زا در بدن دارد.

سماق نقرس را درمان می کند.
سماق خون را تصفیه می کند و مواد زائد خون مانند اوره را دفع می کند.
سماق همچنین از طریق آنزیم آلفا آمیلاز باعث کاهش قند خون و کاهش قند خون می شود.

کباب را با این مخلفات سرو کنید

با کباب، سماق، گوجه فرنگی و آبلیموی تازه یا آب پرتقال، پیاز، فلفل بخورید زیرا به لطف ویتامین C این مواد جذب آهن را در گوشت افزایش می دهند.

سبزیجات تازه را با کباب بخورید، زیرا کاروتنوئیدهای موجود در سبزیجات نیز وقتی همراه با آهن کباب وارد بدن می شوند، جذب این ماده معدنی را افزایش می دهند.

اسمک

با چی کباب نخوریم؟

از خوردن غذاهای گوشتی مانند کباب، ماست، دوغ و کفیر خودداری کنید، زیرا کلسیم موجود در این محصولات می تواند جذب آهن گوشت را کاهش دهد.

مصرف ماست با گوشت برای افرادی که درد مفاصل دارند مناسب نیست و باعث تشدید بیماری می شود.

ماست دیر هضم می شود و برای عادات سرد و افرادی که معده سرد دارند مناسب نیست.

نیم ساعت تا یک ساعت بعد از خوردن گوشت ماست و دوغ بخورید.

نکات مهم برای مصرف باربیکیو

سیخ کباب رنده شده 270 کالری، سیخ کباب 200 و پرس کباب با کره حدود 1200 کالری انرژی دارد.

  کشتار در روستا؛ 6 کشته، 3 زخمی و 2 گروگان

از تکه های سوخته گوشت کبابی و گوجه فرنگی خودداری کنید.

در خانه کباب درست کنید و چربی قابل رویت را از گوشت جدا کنید.

جوش شیرین را به کباب اضافه نکنید، زیرا سودا توانایی جذب آهن و کلسیم را کاهش می دهد و گوشت را به غذایی ناسالم تبدیل می کند.

از پیه و دنبه زیاد استفاده نکنید، زیرا پیه و دنبه باعث افزایش کلسترول و تری گلیسیرید و در نهایت منجر به بیماری های قلبی عروقی می شود.

اگر مجبورید از کباب های رستوران های سر راه استفاده کنید، ماست و ماست را با نارگیل، نعناع یا گوشت گاو بخورید، زیرا این سبزیجات ضدعفونی کننده قوی دستگاه گوارش هستند و خطرات احتمالی گوشت های سمی و فاسد را کاهش می دهند.

زیاده روی در مصرف سماق سمی است.

منبع: ایسکانیوز

دیدگاهتان را بنویسید