زهرا حلجی| در طول دو سال درگیری با اپیدمی کووید-19، ممکن است با افرادی برخورد کرده باشید که با وجود اینکه در معرض ویروس قرار گرفته و بیمار شده اند، از این ویروس جان سالم به در برده اند. این رویداد موضوع تحقیق یک تیم تحقیقاتی بود.
محققان بر این باورند که درک اینکه چرا برخی افراد به طور طبیعی در برابر کووید-19 مقاوم هستند، می تواند دانشمندان را به تولید واکسن های بهتر برای این بیماری سوق دهد.
عملکرد پیچیده سلول های T
به گزارش بیبیسی، تیم تحقیقاتی کالج کالج لندن میگوید برخی از افراد قبل از شیوع بیماری کووید-19 سطح ایمنی داشتند.
این ممکن است به دلیل آموزش سیستم ایمنی بدن برای مبارزه با سایر کروناویروس های مرتبط با کرونا باشد. به گفته محققان، به روز رسانی واکسن ها برای افزایش این نوع محافظت ممکن است تنها سلاح را در برابر این بیماری موثرتر کند.
در طول موج اول ابتلا به کووید-19، محققان کارکنان درمان را از نزدیک زیر نظر گرفتند و آزمایش خون منظم را انجام دادند. اگرچه آنها در یک محیط پرخطر قرار داشتند، اما برخی از افراد در این مطالعه به کووید-19 مبتلا نشدند. این مطالعه که در مجله علمی Nature منتشر شد، نشان داد که برخی از افراد قادر به پیشگیری از این ویروس هستند.
اما تقریباً یک نفر از هر 10 نفر از افرادی که به وضوح در معرض این بیماری قرار داشتند، هرگز هیچ علامتی نداشتند، آزمایش آنها مثبت بود، یا آنتی بادی علیه کوید در خون خود ایجاد نکردند. بخشی از سیستم ایمنی آنها قبل از اینکه ویروس کنترل سلول ها را به دست بگیرد، توانست ویروس را شکست دهد که به آن عفونت معیوب می گویند.
همه واکسنهای فعلی کووید-19 پروتئین اسپایکی را هدف قرار میدهند که سطح خارجی ویروس کووید را میپوشاند. با این حال، سلول های T نیز توانستند به ویروس نفوذ کنند و پروتئین مورد نیاز برای تکثیر ویروس را پیدا کنند.
دکتر ساوتلینگ گفت: «افراد در سیستم های بهداشتی که قادر به کنترل ویروس از قبل بودند، به احتمال زیاد دارای سلول های T بودند که مکانیسم داخلی ویروس را قبل از شروع همه گیری کشف کردند. این پروتئینهای داخلی در همه گونههای مرتبط با کرونا، از جمله آنهایی که گسترده هستند و علائم سرماخوردگی را ایجاد میکنند، بسیار شبیه هستند.
تلاش برای بهبود واکسن
تیم تحقیقاتی کالج لندن بر این باور است که واکسنهای تایید شده در حال حاضر کار خوبی برای جلوگیری از عفونت انسان انجام دادهاند، اما برای جلوگیری از این بیماری موفق به انجام این کار نشدهاند.
پروفسور مالا مینی میگوید: «آنچه در مورد سلولهای T امیدوارکننده است این است که میتوانند در برابر بیماری نیز محافظت کنند. ما امیدواریم که آنها بتوانند گونه های جدید ویروس را بهتر شناسایی کنند.
دکتر الکساندر ادواردز از دانشگاه ریدینگ گفت: بخشهایی از این مطالعه میتواند در طراحی واکسنهایی با پلتفرمهای مختلف بسیار مؤثر باشد. خوشبختانه، این مطالعه منجر به پیشرفت بیشتر در توسعه واکسن می شود، زیرا هر چه بیشتر به جلو حرکت کنیم، بیشتر به واکسن هایی با پلت فرم های جدید نیاز داریم.
منبع: همشهری