پایان رکود بورس؟!

معامله گران بورس روزهای عجیبی دارند. در حالی که بورس یکی از غیرقابل پیش بینی ترین دوره های خود را تحت تاثیر متغیرهای تاثیرگذار سپری می کند، نوسانات شاخص بورس در هفته های پایانی سال همچنان در نوسان است.

اگرچه این بازار از ابتدای سال نوسانات مهلکی را برای بازیگران خود ایجاد کرده است، اما این روزها با کاهش قرمزی بورس ها، امیدهای جدیدی برای روند معاملات آتی ایجاد شده است.

برخی تحلیلگران این رویکرد را دستیابی به توافقات بین المللی و احیای برجام از طریق تغییر جهت و معاملات بورس می دانند و برخی دیگر ثبات نسبی قیمت دلار را در محدوده 25 هزار تن عنوان می کنند. اما در مجموع کارشناسان به سه عامل مشوق برای خبرهای مثبت برجامی، افزایش قیمت در بازارهای جهانی و اخیرا حذف دلار 4200 دلاری برای جهش قیمت سهام اشاره می کنند.

بازار سرمایه در دو روز ابتدایی هفته روند صعودی خود را آغاز کرد در حالی که در هفته های گذشته بدترین وضعیت را داشت.

خروج پول واقعی در هفته های اخیر به همراه کاهش قیمت دلار، وضعیت ناخوشایندی را برای معامله گران ایجاد کرده است، اما از ابتدای هفته جاری، تجارت وارد فاز جدیدی از تغییر شده است. این در حالی است که کارشناسان معتقدند تغییرات ممکن است نشانه خروج تدریجی از رکود و ورود پول به بورس باشد.

بازگشت به روند تعادل دشوار است

حسن رضایی پور، کارشناس بازار سهام: بازارهای سرمایه در این هفته نسبت به هفته های گذشته امیدوارکننده تر بودند. اگرچه پیش بینی وضعیت بورس به دلیل عدم قطعیت های چند بعدی همچنان دشوار است، اما حرکت در این مسیر ممکن است نوید روزهای بهتری را تا پایان سال بدهد.

پوشش رسمی مذاکرات در وین برای توافق نهایی نشان می دهد که ایران در یک قدمی یک توافق بزرگ قرار دارد. این موضوع ممکن است روند تعادلی معاملات بورس را تقویت کند چرا که طی یک سال و نیم گذشته بارها بر روند معاملات بورس تاثیر گذاشته است.

در این میان، حتی با توجه به ریسک‌های سیستمی بازار در اسفندماه که حول محور تسویه وام‌های دلالی، فشار عرضه برای ترازنامه سالانه و ارائه صورت‌های مالی شرکت‌ها می‌چرخد، می‌توان انتظار ثبات بازار را داشت.

  یوسفی جوان در دسته سنگین وزن رکورد جهانی را شکست + عکس و فیلم

در روزهای اخیر برخی کارشناسان تحلیل های مختلفی از وضعیت صنعت بورس در روزهای آینده ارائه کرده اند. این در حالی است که سایه ابهامات ذکر شده همچنان بر بازار است. همانطور که بارها گفته شده، اعطای مذاکرات هسته ای نقش مهمی در وضعیت برخی صنایع دارد.

بر این اساس نمی توان درباره وضعیت صنایع ریالی که صنایع برجامی نیز نامیده می شود اظهار نظر قاطع کرد، در حالی که به نظر می رسد این صنایع با اعلام توافقات بین المللی بازار را به دست خواهند آورد، اما زمانی که این اتفاق رخ می دهد، «اگر “و اما “.

موافقت مجلس با لغو ارز 4200 تنی نیز دریچه جدیدی را به روی صنایع محدودی که از این ارز استفاده می کنند باز می کند.

اما به دلیل صوری نبودن اعمال متغیرهای موثر بر بورس، نمی توان بازدهی قطعی برای تعادل و رونق این بازار اعلام کرد. از ابتدای سال تاکنون بازار سرمایه با چالش های زیادی مواجه بوده است. مدیران بازار نیز اقداماتی را برای رفع بحران بازار انجام داده اند اما اقدامات آنها تاثیر چندانی در بهبود وضعیت بورس نداشته است.

روز گذشته در کمپین سازمان خصوصی سازی 10 درصد از سهام دو باشگاه پرطرفدار تهرانی در بازار پایتخت تصاحب شد اما غیرقابل پیش بینی بودن وضعیت این بازار نتوانست هواداران استقلال و پرسپولیس را به دنبال داشته باشد. باید.

به نظر می رسد تحویل نجیب زاده برای دولت اعتبار بیشتری دارد. سال ها قول هایی برای واگذاری این دو باشگاه به بخش خصوصی داده شده است، اما از آنجایی که دولت تجربه درخشانی در نقل و انتقالات گذشته (از جمله رویدادهای زنجیره تامین و پالایشگاه) ندارد، بعید به نظر می رسد میلیون ها هوادار استقلال و پرسپولیس بتوانند این کار را انجام دهند. تا این کار با موفقیت انجام شود.

کما اینکه واگذاری 10 درصد به هیچ وجه واگذاری محسوب نمی شود و همچنان سایه حکومت بر سر این دو باشگاه خواهد بود.

اگر دولت مجبور باشد این بار برای تامین مالی و رفع بحران مالی هر دو باشگاه همین کار را انجام دهد و شاهد تغییرات بیشتری در مدیریت و افشای اطلاعات مالی هر دو باشگاه نباشیم، می‌توان شاهد انتقال هیجانی سهام در باشگاه بود. برنامه کوتاه مدت اما بلند مدت کار نخواهد کرد.

  اجرای حکم قصاص قاتل محیط بانان زنجانی

یک صعود جزئی در سطح مقطع

مهدی افنانی، کارشناس بازار سرمایه: شاخص بورس چند هفته است که در سطح یک میلیون و 280 هزار واحد در نوسان بود اما این هفته در نهایت توانست به محدوده یک میلیون و 322 هزار واحدی برسد. این روزها که دوباره اخبار مربوط به تیم مذاکره کننده اصلی داغ شده، توجه به بازار سرمایه جلب شده است.

سرمایه گذاران از یک سو منتظر نتیجه نهایی مذاکرات بین المللی برای احیای برجام هستند و از سوی دیگر به نظر می رسد ابهامات لایحه بودجه به نفع تجار برطرف شود. این عوامل، در حالی که برخی از معامله گران تصوری از درگیری روسیه و اوکراین دارند، اما با توجه به موضع کمتر قاطع آمریکایی ها و اروپایی ها در مورد رفتار روسیه، اکثر بورسیه ها بر تصمیمات سرمایه گذاری آینده بر اساس دو متغیر تأثیرگذار تمرکز می کنند.

جهت اخبار اصلی برای تجارت این هفته بسیار مهم است. به نظر می رسد در صورت دستیابی به توافق هسته ای، ذخایر پس از جنگ در نوسان کامل است. بازار از نظر روانی برای احیای برجام آماده است اما این موضوع از تبعات افزایش قیمت نفت، مواد غذایی و اجناس کم نمی کند.

داده ها نشان می دهد که تا اواسط هفته جاری اخبار قطعی تری در حوزه سیاست خارجی پخش خواهد شد. رویدادی که نقش تعیین کننده ای در تصمیم گیری سرمایه گذاران خواهد داشت. در حال حاضر فعالان بازار سهام به دو بخش تقسیم می شوند. گروه اول سرمایه گذارانی هستند که نسبت به سهام کوچک خوشحال تر هستند، اما گروه دوم همچنان به سهام های بزرگ امیدوار هستند. پیش بینی ها نشان می دهد که شرایط فعلی بازار بیشتر سرمایه گذاران را به سمت نمادهای بازار محور و کوچک سوق داده است.

ورود پول به این بخش از بازار صحت این گفته را تایید می کند به طوری که در صورت توافقات سیاسی به نظر می رسد تمرکز روی سهام خرد باشد نه سهام بزرگ. با نزدیک شدن به روزهای پایانی سال، فشار برای فروش سهام بزرگ به طور سنتی افزایش می یابد. این وضعیت بدون شک عرضی خواهد بود، زیرا انتظار می رود گروه های فولادی در ماه آوریل با سهامداران با موفقیت روبرو شوند.

  فال حافظ 25 ژوئن 1401

شوک بازار سهام روسیه؛ موقت یا دائم؟

محمد شاکری، کارشناس بازار سرمایه: همانطور که انتظار می رفت، بورس تهران هفته گذشته همانطور که انتظار می رفت با تغییر بازارهای سرمایه گذاری جهانی به اوکراین تحت تاثیر ارتش روسیه و بازار سرمایه تهران به دلیل رویدادهای بین المللی، وضعیت نوسان خود را تغییر داد.

این وضعیت در حالی است که فعالان بورس قبل از جنگ به دلیل عدم شفافیت در موضوعات مبهم از جمله لایحه بودجه 1401 و بلاتکلیفی احیای برجام با احتیاط معامله می کردند. با توجه به این عوامل تاثیرگذار، نمی توان انتظار تغییر چشمگیری در روند این بازار داشت، چرا که به نظر می رسد معامله گران از راه دور نظاره گر وضعیت جهانی هستند.

اگرچه در هفته گذشته پس از افزایش قیمت نفت و کالاها شاهد فعالیت در برخی از صنایع بودیم، اما خوش‌بینی نسبت به روند صعودی در صنایع قیمتی جهانی احتمالاً کوتاه مدت خواهد بود، زیرا بعید است روند صعودی ادامه یابد.

با توجه به موارد فوق می توان انتظار داشت که نوسانات تابلوهای معاملاتی تا پایان سال همچنان مثبت باشد. در حالی که قیمت بسیاری از سهام در حال حاضر به حداقل و سطوح حمایتی مهم نزدیک شده است، در صورت عدم رفع چالش های پیش روی بورس، تابلوهای معاملاتی ممکن است با شیب اندکی نزولی همراه شود.

فعالان بازار سهام طی دو هفته گذشته با توجه به وضعیت نرخ ارز و پیش بینی ها از کف نرخ اسکناس آمریکا، توانسته اند راه را برای سرمایه گذاری های جدید هموار کنند. علاوه بر عوامل ذکر شده، ورود به ماه پایانی سال و کاهش عمق معاملات نیز مشمول بروز این شرایط می شود.

سرنوشت بازار سرمایه اگرچه کوچک است، اما به ماجرای حمله روسیه به اوکراین و تداوم اتفاقات در این بخش بستگی دارد، اما مسلم است که تغییرات ناشی از آن تاثیرات کوتاه مدتی بر بازار خواهد داشت.

ارزش کل بورس اوراق بهادار تهران

دیدگاهتان را بنویسید