سفیر ایتالیا در ایران در محل کشف جدید باستان شناسان ایرانی و ایتالیایی در شهر پارسه ته جمشید، تصاویر جدیدی از آجرهای شیشه ای برجسته نماد بین النهرین باستان منتشر کرد.
این آجرها در مقابل دروازههای تخت جمشید پیدا شد و سفارت ایتالیا آنها را خیرهکننده توصیف کرد.
یک روز پس از انتشار خبر کشف این آجرها، صفحه رسمی سفارت در اینستاگرام از بازدید جوزپه پرونه – سفیر ایتالیا در ایران – از محوطه باستانی تول آجری در تخت جمشید خبر داد و نوشت: با نقوش تزئینی یک گاو نر و یک اژدها توسط گروهی ایتالیایی و ایرانی در محوطه تپه آجری تخت جمشید حفاری شده است.
پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری 16 آذرماه اعلام کرد که کاوش های باستان شناسی مشترک هیئت ایرانی و ایتالیایی در محوطه باستانی تول آجری در پارسه ته جمشید به سرپرستی علیرضا عسکری چاوردی و دانشگاه شیعیزر فرانچسکو کالگری انجام می شود. نقوش یک گاو نر و یک مار بر روی اژدهای «مشکی»، نماد خدای مردوک، از بین النهرین باستان سرچشمه می گیرد.
به گفته علیرضا عسکری چاوردی، رئیس ایرانی هیئت باستان شناسی، محوطه تلجری همان منطقه ای است که خرابه های دروازه پارسه در آن کشف شده است. این بنای بزرگ و باشکوه در منطقه باغ فیروزه در 3.5 کیلومتری شمال غربی ته جمشید واقع شده است.
در کاوشهای این فصل، علاوه بر آشکار شدن بخشهایی از ساختار دروازه شهر تاریخی پارسه، تکههایی از کتیبههای میخی به زبانهای بابلی و ایلامی و همچنین آجرهای لعابدار بیرون زده از این دروازه به دست آمد. روی این آجرها تصویر یک گاو نر و “شاد” دیده می شود. تفنگدار حیوانی افسانه ای و ترکیبی از مار و اژدها است که بیشتر آنها نماد مردوک، خدای بابلی هستند.
باستان شناسان دریافته اند که این تپه آجری دری از دوره هخامنشی و احتمالاً از زمان کوروش بزرگ بوده که با کمک هنر و فرهنگ بابلی ساخته شده است.