فرادید| آزمایش های انجام شده توسط یک گروه بین المللی مستقل در مورد کیفیت مکمل های امگا 3 نشان می دهد که بیش از 1 از هر 10 مکمل امگا 3 آزمایش شده شکسته است. این محصولات متعلق به معروف ترین شرکت های تولید کننده مکمل های امگا 3 در 60 کشور جهان بود. علاوه بر این، این مطالعه نشان می دهد که در نیمی از روغن ماهی های موجود در بازار، میزان فساد بسیار بالاتر از حداکثر مجاز است.
به گزارش فراد، این مطالعه چندین سال است که توسط شرکت کار انجام شده است. این شرکت که ویتامین ها و مکمل ها را بر اساس معیارهایی مانند خلوص، دقت برچسب و ارزش غذایی ارزیابی می کند، دریافته است که محبوب ترین محصولات روغن ماهی ساخته شده توسط شرکت های آمریکایی و ارائه شده به مشتریان در سراسر جهان از استانداردهای بین المللی فراتر رفته است. فاسد است. در برخی از روغن های ماهی، فساد 11 برابر بیشتر از حد توصیه شده است.
فساد زمانی رخ می دهد که محصول اکسید شود. روغن ماهی فاسد دارای بوی تند و پوسیدگی است.
اما ظاهرا افزودن طعم دهنده به مکمل های روغن ماهی باعث ایجاد بوی تند پوسیدگی نمی شود. سایر ارزیابی های مکمل ها نتایج مشابهی را گزارش می دهند. مجموعه ای از مطالعات بین المللی انجام شده در سال 2015 نشان داد که به طور متوسط 20 درصد از محصولات روغن ماهی بیش از حد مجاز اکسید شده اند.
دکتر بن آلبرت، استاد دانشگاه اوکلند که در حال مطالعه بر روی اثرات سلامتی است، می گوید: «این آمار به این معنی است که اگر بروید و روغن ماهی بخرید، 1 در 5 احتمال پوسیدگی و اکسید شدن روغن ماهی وجود دارد. از روغن ماهی “اکسیداسیون بیشتری نسبت به توصیه شده دریافت کنید.”
مصرف مکمل روغن ماهی که جایگزین ماهی محسوب می شود و برای تامین امگا 3 استفاده می شود، در سراسر جهان بسیار رایج است. امگا 3 برای پیشگیری از بیماری های قلبی، بهبود عملکرد مغز و افزایش متابولیسم بدن مفید است. بسیاری از این طعم دهنده ها اضافه می شوند.
آلبرت میگوید: «طعم به روغن ماهی اضافه میشود تا بو و طعم ماهی را بپوشاند، و میتواند روغنهای اکسید شده بیشتر را برای انسان دلپذیرتر کند، بنابراین عطر آن میتواند بوی تند روغن ماهی را نیز بپوشاند.»
آلبرت توضیح می دهد که بوی آن شاخص قابل اعتمادی برای درجه اکسیداسیون و فساد روغن ماهی نیست. برخی از روغن های ماهی ممکن است بوی تندتری نسبت به بقیه داشته باشند. اما آنها بوی بدی دارند و به این معنی نیست که اکسید شده اند.”
به دلیل بی قانونی گسترده در بازار مکمل های امگا 3، سازمان جهانی امگا 3 (GOED) محدودیت های داوطلبانه ای را در درجه اکسیداسیون یا فساد مکمل های امگا 3 معرفی کرده است. این سازمان 170 عضو دارد که هدف آن افزایش دریافت امگا 3 در بین مصرف کنندگان است.
سطح توصیه شده اکسیداسیون روغن ماهی 26 است که یکی از رایج ترین و دشوارترین شاخص های کیفیت روغن ماهی در سراسر جهان است. بنابراین هر چه این عدد بیشتر باشد، فساد روغن بیشتر می شود. البته ذکر این نکته ضروری است که این عدد نشان دهنده کیفیت است نه ایمنی روغن ماهی.
طبق گزارش های GOED، بیشتر محصولات روغن ماهی در این محدوده قرار می گیرند. اما بر اساس تجزیه و تحلیل Labdour از محصولات روغن ماهی از سال 2014 تا 2018، میزان فساد روغن ماهی که توسط برندهایی مانند Carlsenleb و Puritan Pride تولید شده و در فروشگاههای معروفی مانند Walmart و Amazon به فروش میرسد، بسیار بالاتر از محدوده توصیه شده است. درجه فساد روغن ماهی برای شرکت کارلسن نروژی 281.8 و برای پوریتان پراید 37.1 است.
اکسیداسیون یک فرآیند طبیعی است که در تمام روغنهایی که حاوی اسیدهای چرب غیراشباع هستند اتفاق میافتد. به ویژه، روغن ماهی بسیار حساس به اکسیداسیون است، که اگر محصول در معرض گرما، هوا و نور قرار گیرد سریعتر است.
مکمل های روغن ماهی نیز به دلیل طولانی بودن زنجیره تامین در حال فاسد شدن هستند. بسیاری از روغن های ماهی از ماهی آنچوی پرو استخراج می شود. پس از جمع آوری، ماهی برای استخراج روغن خود به چین و سپس برای بسته بندی به اروپا و آمریکای شمالی فرستاده می شود. تمام این مراحل باید در دمای پایین و سریع انجام شود.
هنوز مشخص نیست که آیا روغن ماهی فاسد برای بدن مضر است یا خیر. تاکنون، برخی مطالعات پراکنده نشان داده اند که روغن ماهی فاسد می تواند سطح کلسترول خون را به طور منفی افزایش دهد. مقادیر بالای روغن ماهی فاسد باعث مسمومیت در حیوانات شده است.
روغن ماهی فاسد، حتی اگر برای بدن مضر نباشد، مطمئناً نسبت به روغن تازه برای سلامتی کمتر مفید است.
منبع: گاردین
ترجمه: سایت فرادید