مهاجرت اجباری؛ حاشیه نشینان

418415 522 خبر مرکزی

لیلمداد| 24 میلیون حاشیه نشین; رقمی که مسئولان شهری می گویند. رقمی که کرونا در سه سال اخیر به طبقه متوسط ​​اجاره داده است. شرایط اقتصادی، افزایش اجاره بها و … طبقه متوسط ​​را مجبور به مهاجرت به حومه شهرها و شهرهای اطراف کرده است. البته در این بین تاج نیز به این مشکل دامن زده است.

اپیدمی که بسیاری از خانوارها را مبتلا به بیکاری و کاهش درآمد کرده است. شرایطی که بخشی از طبقه متوسط ​​را به جنوب و شرق شهر آورده است. با این حال، برخی به مناطق ارزان‌تر و حتی پارچه‌های فرسوده نقل مکان کرده‌اند. واقعیتی تلخ که بارها در قالب زندگی اجاره ای در پشت صحنه خود را نشان داده است.

هیچ ارتباطی بین مسکن و درآمد وجود ندارد

تهران، پایتخت پر از برج های سر به فلک کشیده و بزرگراه های پر از ماشین. پایتختی که 31 درصد جمعیت خود را روانه حاشیه شهرها و بافت های ناکارآمد کرده است. به گفته رئیس سازمان برنامه ریزی و برنامه ریزی استان تهران بیش از 4 میلیون نفر در سکونتگاه های غیررسمی زندگی می کنند. این جمعیت معادل 31 درصد جمعیت تهران است.

اجاره دادن؛ این بخشی جدایی ناپذیر از زندگی شهری است که از دیرباز وجود داشته و هرگز از بین نخواهد رفت. زمین همیشه سرمایه ایرانیان محسوب می شده و حالا که قیمتش بالا رفته صاحبانش پولدار شده اند. به گفته نیره توکلی اجاره بها مانند همه مسائل اجتماعی تغییر کرده است. “پیدا کردن خانه مناسب در تمام طول این مدت دشوار بوده است.”

به گفته این جامعه شناس، بازسازی بافت های فرسوده یکی از راهکارهای کاهش فشاری است که مستاجران متحمل می شوند. باید محرک های مناسب برای این بافت ها در نظر گرفته شود». وی معتقد است بافت های فرسوده به دلیل مقررات سخت گیرانه نظارتی، هزینه های بالا و متراژ کم متروکه هستند.

  مردم صبح و عصر در مهر ماه رانندگی نکنند

پارچه هایی که اگر توجه کنند می توانند خانه خوبی برای اقشار متوسط ​​و ضعیف باشند. این جامعه شناس معتقد است بین مسکن و درآمد ارتباطی وجود ندارد. عاملی که این روزها استخدام را سخت می کند.

اجاره دادن؛ این بخشی جدایی ناپذیر از زندگی شهری است که از دیرباز وجود داشته و هرگز از بین نخواهد رفت. زمینی که همیشه سرمایه ایرانیان به شمار می رفته و حالا که قیمتش بالا رفته صاحبانش ثروتمند شده اند. به گفته نیره توکلی اجاره بها مانند همه مسائل اجتماعی تغییر کرده است. “پیدا کردن خانه مناسب در تمام طول این مدت دشوار بوده است.”

بچه های طبقه متوسط ​​هم دور از حاشیه نیستند

آمارها نشان می دهد که حدود 19 میلیون ایرانی در 3000 منطقه حاشیه نشین زندگی می کنند. آمار سال 97 اما امروز با گذشت دو سال از بحران مالی و اقتصادی کشور، یک سوم جمعیت تهران حاشیه نشین هستند.

به گزارش گیتی اعتماد، مشکل استخدام روز به روز بیشتر می شود. این شهرساز جامعه در حال از دست دادن طبقه متوسط ​​است. «ادامه این روند به تعمیق شکاف طبقاتی نیز منجر خواهد شد.

«اعتماد» به مسکن کم اجاره به عنوان راهی برای کشورهای مختلف برای جلوگیری از حاشیه نشینی؛ مسکن برای گروه های کم درآمد. اما ساخت مسکن مهر تجربه ایران در این عرصه بود. چه کسی از این خانه سود می برد؟» «پروژه ای که سرمایه های کشور را هدر داد». مسکن مهر پروژه ای برای انطباق دهک های پایین جامعه بود.

پروژه ای که بدون در نظر گرفتن امکانات و خدمات لازم برای زندگی از حاشیه شهرها شروع می شود. «در ابتدای اجرای این طرح مبالغ درخواستی متقاضیان در حد توان آنها نبود. به گفته وی، فاصله بین دهه ها بسیار زیاد شده است. «مقاله ای خواندم که میانگین شکاف درآمدی دهک های بالا و پایین 15 برابر است. به گزارش اعتماد، کودکان طبقه متوسط ​​دور از حاشیه نیستند.

  شیوع الگوی جدید این بار از نوع موش؟!

دیدگاهتان را بنویسید