محققان کالج پزشکی بیلور و دانشکده پزشکی استنفورد در مطالعهای که در مجله Nature منتشر شد دریافتند که اسید آمینهای به نام Lac-Phe میتواند مصرف غذا و چاقی را در موشها کاهش دهد. این اسید آمینه در هنگام ورزش در بدن افزایش می یابد و محصول جانبی اسید لاکتیک است که از طریق ورزش و فنیل آلانین تولید می شود.
در آزمایشات خود، محققان Lac-Phe را به مدت 10 روز به موش ها تزریق کردند و دریافتند که این اسید آمینه می تواند کل غذا و چربی بدن را کاهش دهد و تحمل گلوکز را افزایش دهد. در واقع، موش هایی که برای چاق شدن از رژیم غذایی پرچرب تغذیه می کردند، با کمک این مولکول، مصرف غذای خود را حدود 50 درصد کاهش می دهند.
محققان می گویند که افزایش سطح Lac-Phe پلاسما پس از فعالیت بدنی در اسب های مسابقه و انسان نیز مشاهده شده است. در ابتدا، آنها این مولکول را از نمونههای خون موشهایی که روی داشتند به دست آوردند تردمیل آموزش دادند.
دکتر جونگ شو، استاد کالج بیلور، گفت: «گامهای بعدی ما شامل یادگیری بیشتر در مورد چگونگی تأثیر لاکف بر بدن، از جمله مغز است». هدف ما یادگیری استفاده از این روش برای مداخلات درمانی است.
دکتر جاناتان لانگ، استادیار دانشگاه استنفورد گفت: «ما میخواستیم بفهمیم ورزش در سطح مولکولی چگونه کار میکند تا بتوانیم برخی از مزایای آن را به دست آوریم.» به عنوان مثال، افراد مسن یا افرادی که نمی توانند به اندازه کافی ورزش کنند، ممکن است روزی بتوانند از مزایای ورزش برای کاهش بروز پوکی استخوان، بیماری قلبی و سایر بیماری ها بهره ببرند.