مازیار وکیلی| دومین فیلم منیر کیدی بعد از ویلی اولین بار در جشنواره فیلم فجر 1400 به نمایش درآمد.
ژانر نظامی تنها ژانری در سینمای ایران است که به دلیل جنگ هشت ساله ایران و عراق در این کشور جا افتاده است.
جنگ برای مردم ایران به یک تجربه تبدیل شده و دارای جزئیات و هویت مستقلی است که مفهوم جنگ را برای ایرانیان از سایر نقاط جهان متمایز می کند. بنابراین سینمای نظامی و فیلم های جنگی به مرور زمان در سینمای ایران اهمیت زیادی پیدا کرده است.
زیرا راویان بخشی از تاریخ و زندگی مردم ایران بودند که به تدریج فرهنگ و هویتی مستقل از سایر دوره های زیستی و تاریخی مردم ایران پیدا کردند. به همین دلیل آن دسته از فیلم های جنگی که توانستند سنت های فکری و باورهای بومی مردم ایران را بازتاب دهند در سینمای ایران موفق شدند. فیلم هایی مانند دیده بان، مهاجر، سفر به چزابه و افق.
سینمای نظامی در ایران، مانند سایر نقاط جهان، همواره یک ژانر مردانه مطرح بوده و زنان همواره در حاشیه فیلمهای جنگی ایرانی بودهاند.
اگر زنان همزمان در کنار مردان قرار میگرفتند، بیش از افزودهای به شخصیتهای مردانه بودند که غالباً به جای داشتن هویت مستقل دست به کارهای قهرمانانه زدند. در ذهن و ضمیر فیلمسازان مرد ایرانی، زنان در آستانه جنگ بودند و هرگز فرصت حضور در مرکز جنگ به آنها داده نشد.
گروه دختران در این زمینه فیلم متفاوتی است. این فیلم برای اولین بار سعی دارد داستان زنانی را روایت کند که در کنار مردان برای دفاع از خاک ایران جنگیدند.
ویلاها در گروه دختران نیز مانند اولین فیلمش منیره قیدی سعی داشت جنگ های زنان ایرانی را روایت کند. فیلمی متفاوت و کاملاً زنانه که همه شخصیت های آن زن هستند و برای اولین بار در سینمای نظامی ایران مردانی هستند که در حاشیه تاریخ هستند.
مونا کیدی در گروه دختران سعی کرده است تا چتر نمایشی خود را به اندازه تمام زنان روی زمین پهن کند. فیلم جدید منیره قیدی تلاش می کند بین شخصیت های زن فیلم از طیف ها و طبقات مختلف تبادل نظر کند. یک زن سنتی، یک دختر جوان یاغی، یک زن مدرن و تحصیل کرده و یک زن با ویژگی های فرماندهی و نظامی.
این فیلم سعی دارد رویارویی این زنان را با واقعیت خشک و خشن جنگ نشان دهد و ثابت کند که زنان ایرانی به اندازه مردان در دفاع از خاک ایران نقش داشتند.
به نظر می رسد سینمای ایران بعد از نرگس آبیار کارگردان جدیدی دارد که سعی دارد داستان های مغفول مانده جنگ را روایت کند. داستان هایی که در پس داستان های جنگ مردان نهفته است و تا به امروز هیچ کس از آنها دیدن نکرده است.
بازیگران «دختران»
نیکی کریمی، پانته آ پناهی ها، فرشتک حسینی، هدی زین العابدین، صدف عسگری، حسین سلیمانی، یاسین مسعودی، محمد صدیقی مهر و مهدی حسینی
خلاصه داستان دختران
گروه دختران فیلمی است درباره مقاومت دختران و زنان ایرانی در اوایل جنگ ایران و عراق. این فیلم داستان چند زن با شخصیت های متفاوت در حوالی خرمشهر را روایت می کند که با حمله ارتش عراق به میدان نبرد می آیند.
منبع: بلیط سینما