فرادید| خوردن ملخ در شرق آسیا چیز تازه و عجیبی نیست، اما با کمال تعجب می شنویم که اروپا ملخ را به منوی مورد تایید این بلوک اضافه کرده است. به نظر می رسد اتحادیه اروپا این غذا را برای دستیابی به کشاورزی و رژیم غذایی پایدارتر انتخاب کرده است.
به گزارش فرادید؛ به گفته اتحادیه اروپا، خوردن یک حشره نه تنها برای انسان بی ضرر است، بلکه برخی از حشرات پروتئین بالایی نیز دارند. البته این دومین بار است که این اتحادیه این موضوع را مطرح می کند.
در خرداد ماه امسال، لاروهای خشک سوسک های آرد زرد تایید شد.
از سوی دیگر، برخی استدلال می کنند که اتحادیه اروپا قصد دارد به زودی جیرجیرک داخلی را به وعده های غذایی شهروندان خود اضافه کند.
حشرات، منابع مواد مغذی!
کمیسیون اروپا که ملخ های مهاجر را خوراکی اعلام کرده است، گفت ملخ ها به عنوان میان وعده یا غذای خشک یا منجمد با بال ها و پاهای جدا شده یا به شکل پودر سرو می شوند.
به گفته سازمان ایمنی غذای اروپا، گونه ملخ مهاجر بالغ بدون هیچ گونه نگرانی ایمنی سرشار از پروتئین است، اما می تواند باعث واکنش های آلرژیک به سخت پوستان، کنه ها و نرم تنان در انسان شود.
سازمان ایمنی غذای اروپا پس از درخواستهای مکرر شرکت هلندی Fair Insects BV که کرمها، جیرجیرکها و ملخها را پرورش میدهد، تصمیم گرفت.
سرمایه گذار این شرکت Protix است که محصولات حشرات را تولید می کند که معمولاً به عنوان غذای حیوانات خانگی و مرغ مصرف می شود. اما پس از آن احتمالاً راه حل در دسترس عموم قرار خواهد گرفت.
در همین راستا، سازمان خواربار و کشاورزی ملل متحد اعلام کرد که حشرات منابع غذایی بسیار مغذی، سالم و حاوی چربی، پروتئین، ویتامین، فیبر و مواد معدنی هستند.
طبق گزارشات، ملخ ها به عنوان یک غذای سالم بر اساس مقررات جدید غذایی اتحادیه اروپا در سال 1997 تایید شده اند.
همچنین گفته می شود درخواست تایید 9 حشره دیگر به عنوان غذا ارائه شده است.

خوردن ملخ در ایران!
علاوه بر اتحادیه اروپا، سال ها پیش کیانوش جهانپور، رئیس سابق مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت بهداشت، خوردن چند ملخ را مشکلی نمی داند.
او گفت دو مشکل در مصرف غذای ملخ ها وجود دارد.
بعد شرعی این است که مردم معمولاً تابع اختیارات مراجع خود هستند و ظاهراً اکثر مراجع بر خلاف حشرات معمولی مصرف خوراکی ملخ را مشکل شرعی نمی دانند، مخصوصاً اگر شخص آن را زنده صید کرده باشد، اما معمولاً مردم باید صادر کنند. یک فتوا در این مورد. به گزارش خود مراجعه کنید
مشکل دیگر سلامت و بهداشت غذای ذاتی این موجود است. سمی بودن آن و استفاده از آن به عنوان منبع پروتئین در برخی جوامع گزارش یا مستند نشده است.
جهانپور تاکید کرد: گزارشی مبنی بر خوردن غذا توسط ملخ به عنوان یک مشکل بهداشتی گزارش نشده است.
غذاهای عجیب و غریب
بالوت
این غذا معمولاً در فیلیپین تهیه می شود که برای آن تخم اردک را می جوشانند و بارور می کنند و جنین رشد می کند، سپس کمی پوست آن را جدا می کنند و با ادویه هایی مانند نمک، فلفل و سرکه سرو می کنند.
رتیل سرخ شده
مردم کامبوج عنکبوت ها را در مزارع و در حفره های زیرزمینی نگهداری می کنند.
گفته می شود که این غذا در سراسر کشور محبوبیت خاصی دارد. به گفته مردم کامبوج، طعم این غذا شبیه طعم خرچنگ است.
سوپ با تخم مورچه سفید
لائوسی ها تخم مورچه، جنین مورچه سفید و تعدادی بچه مورچه را ترکیب می کنند تا طعم ترش سوپ را تقویت کنند.
آنها می گویند اگر معده شما قادر به هضم این غذا باشد، طعم بسیار خوبی دارد و طعم تند و تند و کمی شبیه میگو دارد.
تخم مرغ صد ساله
چینیها تخمهایی به نام «تخمهای صد ساله» یا «پیدانی» برای ماهها در خاک رس، خاکستر و نمک میگذارند.
در این زمان زرده ها به رنگ سبز تیره تغییر رنگ داده و بوی نامطبوع گوگرد متصاعد می شود.
هاکارل
برای تهیه این غذا، ایسلندی ها ابتدا قلب، روده و سر یک کوسه چنگ را جدا می کنند و سپس آن را در یک گودال کم عمق قرار می دهند و روی آن را با ماسه می پوشانند.
بعد دو سه ماه او را تنها می گذارند. پس از این مدت، کوسه را از گودال خارج کرده و به صورت نوار برش داده و چند ماه دیگر خشک می کنند.

بوشین تانگ
کره ای ها این سوپ را از پیاز، قاصدک، ادویه جات ترشی جات و یک ماده ظالمانه دیگر یعنی گوشت سگ درست می کنند.

تن ماهی چشم
ژاپنی ها این کنسرو ماهی را از کاسه درست می کنند. معمولا در اکثر فروشگاه های مواد غذایی با قیمت مناسب یافت می شود.
با توجه به اینکه طعم غذا غیرطبیعی نیست و شبیه طعم ماهی مرکب است که باید کمی قبل از چشیدن پخته شود. این غذا با سس مخصوص سرو می شود.
محصولات جانبی
خوردن گوشت گوسفندی نیز برای مردم دنیا شگفت انگیز و یک غذای عجیب ایرانی است.
البته این غذا نه تنها در ایران بلکه در کشورهای همسایه به خصوص در ترکیه طرفداران زیادی دارد و بسیار پرطرفدار است.