بارداری فرآیندی است که بدن زن را برای حدود 9 ماه کاملا متحول می کند و تمام فرآیندهای طبیعی بدن برای زایمان را تغییر می دهد. فرآیند زایمان خود تاثیر زیادی روی بدن زن می گذارد و تغییرات زیادی در آن ایجاد می کند. یکی از مهم ترین مسائل بعد از زایمان چه طبیعی و چه به روش سزارین تغذیه مناسب است.
روند بارداری و زایمان انرژی زیادی از انسان می گیرد و جبران این انرژی پس از تولد ضروری است. همچنین با توجه به شیردهی نوزاد پس از تولد، نیاز به یک رژیم غذایی مغذی و مناسب برای حفظ سلامت مادر و کودک احساس می شود.
غذاهای مناسب بلافاصله پس از زایمان
پس از زایمان به دلیل از دست دادن مقدار زیادی انرژی و مواد مغذی، لازم است مادر بلافاصله پروتئین و انواع ویتامین ها به ویژه ویتامین را مصرف کند. درجه سانتی گراد استفاده کنید.
مواد پروتئینی به بدن کمک می کند تا بافت های از دست رفته را جبران کند و از ضعیف شدن و ضعیف شدن بدن بعد از زایمان جلوگیری می کند.
ویتامین درجه سانتی گرادبتاکاروتن و روی نقش مهمی در بهبود زخم های زایمان دارند. افرادی که زایمان سزارین کرده اند حتما باید از غذاهای حاوی این عناصر استفاده کنند.
علاوه بر این، استفاده از آهن برای کسانی که سزارین طبیعی داشته اند به دلیل نقش خون ساز آن بسیار مفید است و به جایگزینی سریع خون از دست رفته در بدن کمک می کند.
مواد مغذی لاکتوژنیک نیز نقش مهمی در تولید شیر دارند و به تولید شیر کافی برای نوزاد کمک می کنند. استفاده از چنین مواد مغذی پس از تولد ضروری است.
تغذیه مناسب برای کاهش التهاب پس از زایمان
وجود التهاب در بدن بعد از زایمان کاملا طبیعی است و ممکن است التهاب حاصل از زایمان تا چند روز بعد از آن باقی بماند.
غذاهای مختلفی وجود دارد که می توانید برای کاهش التهاب در بدن پس از زایمان مصرف کنید. این غذاها شامل سبزیجات تازه، میوه های آسان هضم مانند انواع توت ها، پروتئین های غنی از آهن مانند گوشت گاو و بره، ماهی های چرب مانند سالمون و محصولات پروبیوتیک است.
هضم آسان غذاهای بعد از زایمان
به دلیل سختی های زایمان و بارداری، بدن مادر بسیار ضعیف می شود و این ضعیف شدن باعث می شود دستگاه گوارش آنها نتواند غذا را با قدرت کامل هضم کند.
بنابراین لازم است تا چند روز پس از زایمان از مصرف غذاهای سخت هضم مانند نوشابه های گازدار و سرخ کردنی ها خودداری شود.
بعد از زایمان غذاهایی که باعث نفخ و یبوست می شوند به خصوص بعد از زایمان سزارین اصلا توصیه نمی شود.
سوپ های گرمی که به راحتی هضم می شوند همراه با ماست و پنیر محلی کمترین مشکلات گوارشی را برای شما ایجاد می کنند و می توانید انرژی از دست رفته خود را خیلی سریعتر جبران کنید.
توصیه می شود بعد از زایمان وعده های غذایی خود را کاهش دهید و به جای مصرف غذاهای سنگین در سه وعده، از غذاهای سبک در چندین وعده استفاده کنید.
غذاهای حاوی ویتامین C
ویتامین C یکی از ویتامین های مفید بعد از زایمان است و مصرف آن ضروری است. ویتامین درجه سانتی گراد این یکی از آنتی اکسیدان های طبیعی است که با عفونت ها مبارزه می کند.
همچنین ویتامین ها درجه سانتی گراد به بهبود بافت بدن کمک می کند و باعث می شود زخم ها سریع تر بهبود پیدا کنند و بافت های از دست رفته بدن جبران شود.
مقدار مناسب ویتامین C حدود 1800 میلی گرم است و شما می توانید این ویتامین را با خوردن میوه هایی مانند هندوانه، انبه، توت فرنگی، گوجه فرنگی و کلم بروکلی دریافت کنید.
استفاده از کمپوت بعد از زایمان
بعد از تولد معمولا دستگاه گوارش ضعیف می شود و نمی توان از برخی غذاها استفاده کرد. میوه های خام از جمله این غذاها هستند.
بعد از زایمان نیاز زیادی به ویتامین ها و مواد مغذی موجود در میوه ها وجود دارد، اما به دلیل سختی هضم میوه ها، بسیاری از مادران از مصرف آنها خودداری می کنند که این امر منجر به فرسودگی سریع بدن و ناتوانی در دریافت انرژی لازم می شود. تا بچه را به شیر خوردن وادار کنیم.
خوشبختانه با کمپوت ها به راحتی می توانید میوه های خام را جایگزین این گونه غذاها کنید و بعد از زایمان به جای میوه خام از کمپوت استفاده کنید.
کمپوت گلابی یکی از بهترین گزینه ها برای مصرف بعد از زایمان است، زیرا به جذب کلسیم کمک می کند و باعث می شود فرد بعد از زایمان دچار پوکی استخوان نشود.
کمپوت گلابی همچنین سرشار از فیبر و آب است که از نفخ و یبوست جلوگیری می کند. توصیه می کنیم بعد از زایمان حتما روزی یک یا دو عدد گلابی با آب ولرم مصرف کنید.
غذاهای مضر بعد از زایمان
تنها چند روز پس از زایمان، سیستم گوارشی به قوت قبلی خود باز می گردد و شما می توانید به طور معمول و مانند یک فرد عادی از غذاهای مختلف استفاده کنید، اما از آنجایی که در مرحله شیردهی هستید، تمام غذاهایی که استفاده می کنید بر سلامتی نوزاد نیز تاثیر می گذارد. بر این امر تأثیر می گذارد، بنابراین توصیه می کنیم از غذاهای خاصی مانند غذاهای حاوی کافئین یا ماهی با محتوای جیوه بالا اجتناب کنید. کافئین باعث اختلال در خواب کودک می شود و ماهی های حاوی جیوه نیز می توانند به سیستم عصبی کودک آسیب برسانند.
غذاهای کنسرو شده با مواد نگهدارنده کیفیت شیر مادر را کاهش داده و رشد سریع کودک را مختل می کند.
بنابراین توصیه می کنیم تا حد امکان پس از زایمان از مصرف این گونه مواد غذایی خودداری کنید. پس از زایمان، مصرف غذاهای گازدار و گلوتن نیز توصیه نمی شود. برای جلوگیری از نفخ بعد از زایمان می توانید غذاهای فیبردار مانند گندم، جو و سبزیجات تازه را انتخاب کنید.
2023-02-20 09:07:27