عوامل توقف دلار در کانال 25

شاخص نرخ ارز دیروز به 25 هزار و 600 تن رسید که کمترین قیمت روز در 7 ماه گذشته است.

تقاضا برای دلار در بازار ارز طی روزهای اخیر کاهش چشمگیری داشته است. از نگاه فعالان اقتصادی سه عامل «انتظارات بازار از مذاکرات هسته ای وین»، «نزدیک شدن به پایان سال و بسته شدن حساب معامله گران عمده ارزی» و «کاهش تجارت به دلیل روند نزولی هفتگی» است. دلار تاثیر عمده ای بر کاهش تقاضای بازار داشت.

دیروز شاخص بازار ارز در کانال جدید 25 هزار تنی به روند نزولی خود ادامه داد. در شرایط کنونی که تحلیلگران سیاسی معتقدند توافق جدید بین ایران و قدرت های جهانی بیش از هر زمان دیگری محتمل است، پیش بینی پیش بینی ها از آینده کوتاه مدت دلار همچنان پایین است. این انتظارات از دستیابی مجدد به توافق هسته ای به همراه انتشار اخبار مثبت در این زمینه باعث شد تا اسکناس آمریکا در مدت حدود 7 ماه به سطح قیمتی 25600 تنی برسد.

کارشناسان و تحلیلگران بازار ارز در تهران نیز سه عامل «انتظار بازار برای دیدن نتیجه مذاکرات هسته ای وین»، «نزدیک شدن به پایان سال و بسته شدن حساب معامله گران عمده ارزی» و «کاهش» را ذکر می کنند. میزان مبادلات به دلیل حرکت های کاهشی در هفته های اخیر ” کاهش قابل توجه تقاضا در بازار ارز را توضیح دهید.

بررسی های هسته مرکزی بازار ارز نیز نشان می دهد که تفاوت قیمتی قابل توجهی بین نرخ سود معاملات حضوری در بازار با نرخ ارز ارائه شده توسط گروه ها و کانال های مجازی وجود دارد.

  عکس/ هدیه جذاب دیوید بکهام برای عروسی پسرش

برخی از تحلیلگران بازار ارز دلیل این تفاوت قیمت را سختی معاملات در شرایط فعلی بازار می دانند و همچنین معتقدند فروشندگان با خریداران معدود بازار برای تبدیل سرمایه دلاری خود به ریال سازش می کنند.

دیروز یکشنبه اول اسفند، قیمت شاخص بازار ارز در حدود 7 ماه به میانگین پله های کانال 25 هزار تومانی رسید. دلاری که در اولین روز هفته جاری با کمک اخبار مثبت سیاسی و افزایش انتظارات برای کاهش توانست به مرز 26 و 25 هزار تن نزدیک شود. در روز دوم هفته به کاهش ادامه داد.

معامله گرانی که در ساعات پایانی بازار روز شنبه دلار را 25 هزار و 950 تن معامله کردند، روز گذشته نخستین معاملات خود را در بازار با قیمت 25 هزار و 900 تن آغاز کردند. این حرکت نزولی در طول روز شدت گرفت به طوری که ظهر دیروز معاملات دلار در بازار ارز تهران به 25 هزار و 750 تن رسید.

اما این پایان روند نزولی روز یکشنبه نبود و قیمت دلار در معاملات اخیر روز گذشته به 25600 تن رسید که 350 تن کمتر از نرخ روز شنبه بود. انتشار اخبار مثبت سیاسی در کنار کاهش انتظارات عمومی از آینده بازار ارز را می توان از عوامل مهم این روند نزولی دانست.

اما شنیده ها از بازار مرکزی ارز تهران حکایت از کاهش قابل توجه تقاضا و توقف معاملات در روزهای اخیر دارد. برخی کارشناسان و تحلیلگران بازار ارز به سه عامل مهم در تبیین این کاهش تقاضا اشاره می کنند.

اولین عامل انتظار بازار برای دیدن نتیجه مذاکرات هسته ای وین است: کارشناسان معتقدند اکثر فعالان بازار ارز در تهران انتظار دارند از نتیجه دور هشتم مذاکرات هسته ای با ایران و قدرت های جهانی خودداری کنند. از تجارت و انتظار ثبات نسبی قیمت دلار این موضوع خود عامل مهمی در کاهش حجم تقاضای بازار است.

  حذف یک میلیون نفر از یارانه ماه مبارک رمضان

دومین عامل نزدیک شدن به پایان سال و بسته شدن حساب معامله گران عمده ارزی است: سایر کارشناسان با اشاره به نزدیک شدن به پایان سال، شرکت های بزرگ صادراتی و وارداتی را از بزرگترین شرکت های صادراتی می دانند. کاندیداهای ارز در ایران. در روزهای پایانی سال مشغول حساب های خود هستند و از انجام معاملات جدید خودداری می کنند.

عامل سوم کاهش حجم معاملات به دلیل روند نزولی دلار در هفته های اخیر است: برخی دیگر از تحلیلگران با اشاره به واکنش مردم به کاهش نرخ ارز معتقدند که کاهش مبادلات و کاهش تقاضا در بازار ارز در روزهای اخیر ممکن است روزها ناشی از واکنش مستقیم مردم و معامله گران به روند کاهشی و کانال شکنی اسکناس های ایالات متحده در دو ماه گذشته باشد.

برخی منتظرند تا دلار به کف زمین برسد و معامله را متوقف کند. قیمت هر قطعه سکه امامی در بازار روز گذشته با 70 هزار تن کاهش نسبت به قیمت روز شنبه به سطح 11 میلیون و 770 هزار تنی رسید.

روند قیمت دلار

دیدگاهتان را بنویسید