نوسانات شدید دلار در روزهای اخیر باعث سردرگمی معامله گران ارز شده است. در حالی که فروشندگان در سه روز اول هفته دست بالا را داشتند، سه شنبه زمان حمله خریداران بود.
نوسانات اخیر در روزهای اخیر چشم انداز بازار را در مه فرو برده و برخی از معامله گران را مجبور به تعویق تجارت خود کرده است.
خریداران را به قیمت دلار برسانید
در چهارمین روز هفته، فشار خریدها، اسکناس های آمریکایی را مجبور به بازگشت به کانال 30 هزار تنی کرد و حوالی ساعت 16 در محدوده 30 هزار و 10 تن معامله شد.
این افزایش قیمت در حالی رخ داد که دلار حتی در روز دوشنبه به 29 هزار و 400 تن کاهش یافت. سقوط دلار به محدوده مذکور باعث شد تا معامله گران به حمایت 29200 جلدی توجه کنند. اگر محدوده 29200 تنی روز سه شنبه از بین برود، اسکناس آمریکا وارد کانال 28000 تن می شود. اما شرایط بازار در چهارمین روز هفته متفاوت بود.
تاثیر اخبار بر بازار ارز
معامله گران از ابتدای روز سه شنبه سعی کردند اخبار منفی مذاکرات وین را برجسته کنند و شاهد کاهش بیشتر دلار نباشند. به عنوان مثال، برخی از معامله گران ادعا می کنند که اروپایی ها گفته اند که مذاکرات وین پیشرفت چندانی نداشته است و بعید است که این دور از مذاکرات نتیجه زیادی داشته باشد.
گروهی از بازرگانان به تحلیل رویترز استناد کردند مبنی بر اینکه «دیپلماتهای ارشد» از آلمان، بریتانیا و فرانسه، قدرتهای بزرگ اروپایی، در بیانیهای درباره مذاکرات جاری برجام در وین گفتند که «زمان رو به اتمام است و پیشرفت سریعی در این زمینه وجود ندارد. صحبت می کند.”
این اتفاق در حالی رخ داد که در روزهای ابتدایی هفته، بازیگران ارز محتاطانه به روند بهبود خوشبین بودند. آنها احساس کردند که مذاکرات آغاز شده است و هر دو طرف در تلاش برای یافتن نقاط مشترک هستند.
با این حال، روز سه شنبه، وضعیت به طور کلی متفاوت بود. این اتفاق در حالی رخ داد که نماینده آمریکا در مذاکرات هسته ای نیز به وین سفر کرده بود. سفر او می تواند حکایت از پیشرفت مذاکرات داشته باشد اما به نظر می رسد با توجه به اینکه هیچ خبر مثبتی از مذاکرات منتشر نشده است، معامله گران تصمیم به خرید دارند.
نوسانات عجیب دلار
در حالی که برخی معامله گران تغییر انتظارات از مذاکرات هسته ای را عامل نوسانات قیمت دلار در روزهای اخیر می دانند، برخی دیگر معتقدند معامله گران تنها از فضای مبهم بازار برای تردید استفاده کرده اند.
یک هفته پیش دلار به سرعت از کانال 29 هزار تنی عبور کرد و به 31 هزار تومان رسید. از ابتدای هفته جاری روند فعلی بازار تغییر کرده و دلار در نزدیکی ابتدای کانال 29 هزار تومان به یکباره عقب نشینی کرده است. معامله گران از یک سو سودهای کلانی از چنین نوساناتی به دست آورده اند و از سوی دیگر با استفاده از اخبار توانسته اند ذهنیت بازار را تحت تاثیر قرار دهند.
به نظر می رسد در صورت شکست مذاکرات هسته ای در این هفته، دلار با تلاش های مردد مواجه خواهد شد. با این حال، پیشرفت در مذاکرات ممکن است بخشی از تقاضای محتاطانه را از بازار حذف کند.