توانایی افراد در نگاه کردن به نمادهای انتزاعی و ترسیم آنها یکی از مهارت های کلیدی برای تبدیل شدن به یک خواننده شایسته است. در دانشگاه، این به عنوان پردازش واجی شناخته می شود و این مهارت می تواند از فردی به فرد دیگر متفاوت باشد.
به گزارش Science Alert؛ در یک مطالعه جدید، تیمی از محققان دو فرضیه متناقض را در مورد چگونگی ارتباط ساختارهای مغز با مهارت های خواندن آزمایش کردند.
مغز انسان به طور طبیعی نامتقارن است و برخی از ساختارهای سمت چپ در پردازش زبان نقش دارند. بر اساس فرضیه ای به نام “جانبه سازی مغز”، هر چه عدم تقارن در مغز انسان بیشتر باشد، خوانایی بهتری دارد.
وجود عدم تقارن در سمت چپ مغز صفات مورد نیاز برای خواندن را تقویت می کند و تیم تحقیقاتی این را فرضیه “کانال سازی” می نامند. بنابراین وجود عدم تقارن بیشتر افراد را در حد متوسط مهارت های خواندن قرار می دهد. بر اساس تحلیل تیم تحقیقاتی، هر دو فرضیه مهم و ارزشمند هستند.
این تیم دریافتند که توانایی خواندن با عدم تقارن بیشتر در نیمکره چپ افزایش می یابد. محققان دانشکده پزشکی دانشگاه کارولینای جنوبی از داده های تصویربرداری تشدید مغناطیسی (MRI) برای شناسایی تفاوت های ساختاری نامتقارن در مغز بیش از 700 کودک و بزرگسال استفاده کردند.