عادات اشتباهی که باعث اختلالات مغزی می شود!

431663 818 خبر مرکزی

بسیاری از ما در هنگام کشیدن نقاشی برای خود، نگرش آرامی داریم. اگرچه اختلالات شناختی با عوامل ژنتیکی و سن مرتبط است، برخی عادات سبک زندگی تکراری نیز می تواند به نورون ها و بافت مغز آسیب برساند و بر شروع این بیماری ها تأثیر بگذارد:

از شر کم خوابی خلاص شوید!

کیفیت پایین خواب عملکرد فیزیکی، ذهنی و عاطفی را کاهش می دهد و منجر به افزایش هورمون های استرس می شود. در نتیجه توانایی فرد در حل مشکلات روزمره کاهش می یابد.

نکته: حداقل 8 ساعت در شبانه روز در محیطی آرام بخوابید. قبل از خواب همه وسایل الکترونیکی را خاموش کنید. 2 تا 3 ساعت قبل از خواب شام سبک بخورید.

در معرض آلودگی هوا قرار نگیرید!

قرار گرفتن طولانی مدت در معرض آلودگی هوا، حتی اگر میزان آلودگی کم باشد، منجر به بیماری های شناختی مغز و تغییرات ساختاری در آن می شود. محققان دریافته‌اند افرادی که در مناطق آلوده زندگی می‌کنند مغز کوچک‌تری دارند و بیشتر در معرض سکته مغزی هستند.

توصیه: از قرار گرفتن در معرض محیط های آلوده خودداری کنید و در صورت مواجهه با این مواد، اقدامات پیشگیرانه را برای به حداقل رساندن تأثیر محیط آلوده انجام دهید. به یاد داشته باشید که هوای تازه و محیطی سبز را تنفس کنید.

شکر زیاد مصرف نکنید!

مصرف بیش از حد شکر تصفیه شده با بیماری های متابولیک و مغزی مرتبط است. شکر در بسیاری از غذاها و رژیم های غذایی ما وجود دارد و تولید مواد شیمیایی مغز را کاهش می دهد و به مرور زمان بر عملکرد آن تأثیر منفی می گذارد. مصرف روزانه شکر تصفیه شده یکی از علل اضطراب، افسردگی و زوال عقل است.

  اطلاعیه آخرین تغییرات کنکور 1402

نکته: به جای شکر تصفیه شده از عسل، شیر نارگیل یا سایر شیرین کننده های طبیعی استفاده کنید. به برچسب مواد غذایی دقت کنید و آنهایی را انتخاب کنید که کمترین قند را دارند.

هرگز از صبحانه ناراحت نشوید

خوردن یک صبحانه سالم روزانه یکی از مهمترین عادات برای حفظ سلامت و جوانی مغز شماست. حذف صبحانه یا مصرف غذاهای ناسالم می تواند منجر به اختلالات متابولیک، از دست دادن حافظه و بی ثباتی ذهنی شود. همچنین به دلیل کاهش سطح انرژی در طول روز، فعالیت نورون های مغز کاهش می یابد.

نکته: صبحانه هفتگی خود را برنامه ریزی کنید و مطمئن شوید که صبحانه شما حاوی ویتامین ها، مواد معدنی، فیبر، پروتئین، اسیدهای چرب امگا 3، آنتی اکسیدان ها و غیره است.

سیگار کشیدن را ترک کن

سموم موجود در سیگار بر اندام های مختلف بدن تأثیر می گذارد. این سموم روند پیری مغز را تسریع می کنند و عامل مهمی برای اختلال عملکرد شناختی هستند. زوال عقل و بیماری آلزایمر ارتباط نزدیکی با سیگار کشیدن دارند.

نکته: هر چه زودتر سیگار را ترک کنید و عادات سالم را جایگزین آن کنید. همچنین از قرار گرفتن در معرض دود سیگار خودداری کنید.

آب کافی بنوشید

عدم مصرف آب یکی از عواملی است که بر ضعف زودرس بافت مغز تأثیر می گذارد. کم آبی سطح انرژی و خلق و خو را کاهش می دهد و در عین حال تمرکز را سخت تر می کند. بیشتر مغز از آب تشکیل شده است، به این معنی که کم آبی با کاهش عملکرد مغز و کاهش اکسیژن رسانی به سلول های مغز همراه است.

  بسته معیشتی نوروزی; یارانه نقدی یا کالایی؟!

توصیه: روزانه 6 تا 8 لیوان آب بنوشید. مصرف میوه ها و سبزیجات آبدار را افزایش دهید. نوشیدن چای و سایر نوشیدنی های طبیعی را با آب فراموش نکنید.

منبع: steptohealth

ایرنا

دیدگاهتان را بنویسید