از قدیم الایام تا به امروز شیرینی یکی از غذاهای اصلی عید نوروز بوده است. افراد زیادی هر روز کیک عید درست می کنند و خیلی ها ترجیح می دهند نوروز را با کیک های خانگی جشن بگیرند.
بوی کلوچه برنجی مادربزرگ هنوز برای بسیاری از ما به یادگار مانده است و مطمئنا یکی از شیرین ترین خاطرات کودکی ما دزدی کیک های خانگی از مادربزرگ بود که با هزاران ترفند در ترسناک ترین مکان ها، اما در نهایت از چشمان سوزان ما مهر و موم شد. و جستجوهای بی پایان
مواد لازم برای تهیه کیک برنجی
آرد سفید: 100 گرم
آرد برنج مرغوب: 900 گرم
تخم مرغ: 2 عدد
کره قنادی شفاف: 500 گرم
پودر قند: 350 گرم
هل: یک قاشق چایخوری
گلاب: نصف پیمانه یا یک هشتم پیمانه
طرز تهیه کیک برنجی
۱ ابتدا پودر قند و روغن را با هم مخلوط کنید تا کاملا سفید و پوک شوند.
2. سپس تخم مرغ ها را اضافه کنید و هم بزنید. سپس هل و گلاب را اضافه کنید.
3. وقتی موادمان را با هم مخلوط کردیم، در آخر آرد را اضافه کرده و با دست ورز می دهیم. برای اینکه بفهمید خمیر به اندازه کافی ورز میرود، یک تکه از خمیر را باز کنید و کمی فشار دهید. اگر ترک نخورد یعنی دیگر لازم نیست ورز دهید اما اگر ترک خورد باید خمیر بیشتری ورز دهید.
4. وقتی خمیر آماده شد، باید 24 ساعت آن را بگذارید.
5. پس از 24 ساعت استراحت خمیر، هنگام پخت دوباره آن را ورز دهید. سپس گلوله های کوچک درست می کنیم و با مهر مخصوص شیرینی ها می بندیم و با فاصله کمی در سینی فر می گذاریم.
6. روی کیک ها خرفه یا هر چیز دیگری که می خواهید مانند زعفران، خلال پسته و … بریزید و در فر از قبل گرم شده با دمای 170 درجه به مدت 15 تا 20 دقیقه بپزید. بعد از پخت به شیرینی ها دست نزنید تا خنک شوند. شیرینی ها را اگر داغ هستند بیرون بیاورید، شیرینی ها از هم می پاشند.
ظروف پخت برنج
1 دقت کنید که کوکی ها طوری پخته شوند که رنگ پشت کوکی ها تغییر نکند. دمای فر متفاوت است، بنابراین همیشه قبل از قرار دادن سینی اصلی در فر، یک یا دو کیک را به صورت جداگانه در فر بپزید تا از دمای فر خود مطلع شوید.
2. برای روغن می توانید نصف مقدار روغن شیرینی پزی معمولی و نصف روغن جامد پخت و پز بریزید. در این صورت باید روغن را بپزیم (روی بخار کتری بگذاریم تا آب شود) و بعد ۲۴ ساعت در یخچال بگذاریم تا یکدست شود سپس مصرف کنیم.
3. پودر قند و آرد برنج را حتما با الک الک کنید.
4. می توانید مقداری از مواد خمیر را جدا کرده و زعفران را به آن اضافه کنید تا زعفران برنجی شیرینی داشته باشید.
منبع: پرفروش ها