امروزه بسیاری از مردم به خوردن فست فود تمایل دارند. همانطور که می دانید فست فود اگرچه بسیار خوشمزه است اما اغلب مضر است و معمولاً توسط پزشکان و متخصصان تغذیه مصرف می شود. لقمه ها یکی از پرطرفدارترین فست فودها در انواع مختلف مانند لقمه مرغ، گوشت، میگو و سبزیجات است.
البته اگر فست فود را در خانه با مواد سالم تهیه کنید ضرر آن بسیار کمتر است و می توانید با خیال راحت در کنار خانواده و دوستان از این غذاهای خوشمزه استفاده کنید. تهیه لقمه معمولاً زیاد سخت و زمان بر نیست، اما بسیاری از افراد تهیه لقمه را سخت می دانند، بنابراین ترجیح می دهند لقمه های آماده را از سوپرمارکت ها تهیه کنند.
اما همانطور که می دانید لقمه های آماده فرآوری شده و دارای مواد نگهدارنده هستند بنابراین گزینه مناسبی نیستند.در این دستور طرز تهیه لقمه مرغ خانگی را به شما آموزش می دهیم که هم بسیار خوشمزه و هم مطمئناً سالم تر از آماده است. لقمه مرغ درست کرده با یادگیری دستور پخت یکی از لقمه ها می توانید بقیه را به راحتی در منزل تهیه کنید و از خوردن آن لذت ببرید.
مواد اولیه نیش مرغ
گوشت چرخ کرده مرغ 600 گرم
سیر 4 تا 6 حبه بسته به ذائقه
1 عدد پیاز متوسط
سس خردل 2.5 قاشق غذاخوری
پنیر پیتزا 120 گرم
1 قاشق چایخوری نمک
آویشن 1 قاشق چایخوری
فلفل سیاه 1 قاشق مرباخوری
ادویه کاری 1 قاشق غذاخوری
زردچوبه 1 قاشق مرباخوری
آرد نان به میزان لازم
روغن مایع به میزان لازم
نکاتی در مورد مواد تشکیل دهنده نیش مرغ
1- نکات مربوط به مرغ
یکی از مهم ترین لحظات در تهیه انواع غذا انتخاب مواد سالم و تازه است، این موضوع برای گوشت و مرغ بسیار مهم است، زمانی که می خواهید مرغ را انتخاب کنید، حتما مکان هایی که به هم وصل شده اند را بررسی کنید، مانند پاها و بال ها این قسمت ها زودتر شناسایی می شوند، بنابراین اگر از این قسمت ها بوی نامطبوع خارج شود به این معنی است که مرغ تازه نیست.
مراقب باشید جوجه های خیلی خیس انتخاب نکنید رطوبت زیاد مرغ نشان دهنده یخ زدگی آن است اگر از جوجه های بسته بندی استفاده می کنید حتما تاریخ آن را چک کنید و مراقب باشید خون آبکی نداشته باشد. برای تهیه لقمه مرغ بهتر است از ساق و سینه مرغ به مقدار مساوی استفاده کنید تا لقمه نرم و لطیفی حاصل شود.
2- نکات مربوط به پیاز
بعضی ها وقتی پیاز را رنده می کنند، آن را کاملا رنده می کنند و به اصطلاح فقط تفاله پیاز را به گوشت اضافه می کنند، اما بعد از پخت دچار مشکل می شوند که گوشت بوی بد می دهد. بنابراین نباید آب پیاز را کامل بگیرید و وقتی پیاز را رنده کردید، بگذارید 5 دقیقه بماند، آبی که از پیاز جدا می شود را بگیرید و بقیه پیاز را به گوشت اضافه کنید. نیازی به فشار دادن پیاز و گرفتن تمام آب نیست.
3- نکات مربوط به پنیر پیتزا
همانطور که می دانید انواع پنیر از جمله پنیر پیتزا جزء لاینفک فست فود هستند و تاثیر بسیار مهمی در خوش طعم شدن آن ها دارند، اما در تهیه پنیر باید نکاتی را رعایت کرد، زیرا پنیر نیز غذای ماست. اگر از کیفیت خوبی برخوردار نباشند، طعم ناخوشایندی به غذا می دهند.
اولین چیزی که هنگام خرید پنیر باید به آن توجه کنید محل نگهداری پنیر است. پنیر چه بسته بندی شده و چه فله ای باید در یخچال نگهداری شود. با این حال، نگهداری پنیر در یخچال نمی تواند سلامت و قابلیت استفاده آن را تضمین کند. همچنین توجه به تاریخ ساخت، تاریخ انقضا، مارک استاندارد و بسته بندی قوی نیز ضروری است. دومین نکته مهم در خرید پنیر توجه به ظاهر آن است. در برخی از بسته ها می توانید پنیر رنده شده را در یک رنگ (سفید) و در برخی دیگر – در دو رنگ (سفید و نارنجی) مشاهده کنید. این پنیرهای پرتقالی همان چدار یا گودا هستند، اما از نظر کشسانی و کیفیت هیچ تفاوتی بین این دو وجود ندارد، بنابراین می توانید یکی را انتخاب کنید.
مهم اینه که این پنیرهای رنگی باید نارنجی باشه چون چدار کاملا رنگ نارنجی داره و اصلا زرد نیست. وجود پنیرهای زرد یا طلایی نشان دهنده استفاده از رنگ های شیمیایی در پنیر است. از خرید آنها خودداری کنید، زیرا این مواد شیمیایی غذا را چرب و چرب می کند و در نهایت طعم نامطبوعی به غذا می دهد، بنابراین اگر مشکوک هستید که این پنیرهای رنگی چدار یا گودا یا ترکیبات شیمیایی هستند، بهتر است از پنیرهای یک رنگ استفاده کنید.
4- نکات مربوط به آرد سوخاری
آرد سوخاری که در تهیه انواع لقمه استفاده می شود باید بسیار ریز باشد در صورت استفاده از آرد درشت نان ممکن است در حین سرخ کردن آرد از ناگت جدا شود و تکه های جدا شده بسوزد و به لقمه های دیگر بچسبد و دچار شود. یک ظاهر نادرست
طرز پخت لقمه مرغ
1- ابتدا پوست مرغ را جدا کنید سپس ساق و سینه مرغ را به نسبت مساوی چرخ کنید سپس پیاز رنده شده + سیر رنده شده + سس خردل + پنیر پیتزا + نمک + فلفل سیاه + زردچوبه + آویشن + ادویه کاری را به مرغ اضافه کنید. .
2- سپس همه مواد را داخل غذاساز یا همزن بریزید و خوب با هم مخلوط کنید و اگر غذاساز یا همزن ندارید می توانید با گوشت کوب برقی مواد را مخلوط کنید و اگر نداشتید ورز دهید دست برای مخلوط کردن مواد
3- روی سطح کار یک لایه آرد سوخاری بریزید.مقداری از مواد را روی آرد قرار دهید.با قاشق یا دست صاف کنید.دوباره روی آرد سوخاری بریزید و با احتیاط مواد را باز کنید.در این مرحله می توانید با چاقو یا قالب مواد را برش دهید. اگر آرد از مواد جدا شده باشد قسمت های جدا شده را دوباره ورز دهید قطر لقمه ها معمولاً باید 1 سانتی متر باشد.
4- مهم ترین قسمت در تهیه فست فود و به طور کلی سرخ کردن غذا، فرآیند تهیه روغن برای سرخ کردن است، در واقع روغن به این صورت گرم می شود و سپس سرخ می شود که می تواند غذای ما را به غذای مضر تبدیل کند. برای سرخ کردن غذا باید روغن را از قبل گرم کنید، برای این کار روغن را در ظرف مناسبی بریزید و به مدت 5 دقیقه روی حرارت ملایم قرار دهید تا گرم شود، حرارت باید کاملا ملایم باشد، زیرا اگر حرارت زیاد باشد، روغن خواهد سوخت
به اندازه ای روغن بریزید که لقمه ها در روغن شناور شوند. بعد از 5 دقیقه که روغن داغ شد، لقمه های از قبل آماده شده را با توجه به حجم ظرف داخل روغن بریزید. تا زمانی که لقمه ها در حال پختن هستند، آتش همچنان باید روشن باشد. در این مرحله باید مرتب لقمه ها را با کاردک زیر و رو کنید تا دو طرف آن سرخ شود، بعد از یکی دوبار سرخ شدن روغن را از صافی رد کنید تا تمیز شود.
5- اگر می خواهید لقمه برای مهمانی درست کنید باید از قبل آن را آماده کنید اما ده دقیقه قبل از سرو لقمه ها را در یک صافی فلزی گذاشته و یک سینی زیر صافی و در فری که روشن کرده اید قرار دهید. ربع ساعت قبل و لقمه ها گرم شده و روغن اضافی آن خارج می شود. گزش ها را به هیچ وجه در فاضلاب قرار ندهید زیرا تبدیل به خمیر می شود.
سوالاتی که ممکن است هنگام تهیه یک قطعه بومی داشته باشید:
1. از کجا بفهمیم لقمه ها آجیل آب پز است؟
وقتی لقمه ها کاملا آماده شد تا روی آن قهوه ای روشن شود، وقتی به این مرحله رسید، ناگت بومی را با کفگیر بلند کرده و دوباره در کاسه قرار دهید. البته به خاطر داشته باشید که این فرآیند باید در دمای ملایم انجام شود.
2. چرا قطعات سفت می شوند؟
برای داشتن لقمه ای نرم و لطیف همانطور که در ابتدا گفتیم باید از ساق و سینه مرغ به نسبت مساوی استفاده کنید. همچنین همانطور که می دانید مرغ خیلی سریع می پزد، بنابراین اگر فرآیند سرخ کردن لقمه ها طولانی شود، در نهایت با لقمه سفت مواجه خواهید شد. علاوه بر این، اگر روغن خیلی داغ شود، نیش ها سفت می شوند.
3- برای جلوگیری از جذب روغن توسط قطعات چه کنیم؟
اگر می خواهید وقتی چند لقمه سرخ می شود، لقمه ها روغن آن را به خود جذب نکنند، لقمه های جدید را در ماهیتابه نگذارید، بلکه لقمه های قبلی را بگذارید تا سرخ شوند، آن ها را از ماهیتابه بردارید، سپس لقمه های جدید را در تابه قرار دهید. . وقتی یکی از لقمه ها سرخ شد و آن را از ماهیتابه خارج کردید، بومی جدید را در جای خود قرار دهید، قرص بومی جدید سرد است، بنابراین تمام روغن تابه را جذب می کند و در نهایت روغن زیادی مصرف می کنید و لقمه ها چرب می شوند