شیرین پلو از آن دسته خوراکی هایی است که به دلیل سختی تهیه آن اغلب از آن غافل می شویم اما این روزها که در خانه هستیم فرصت خوبی است تا برای تهیه این غذای خوشمزه وقت بگذاریم.
عناصر:
سینه مرغ: 1 عدد کامل
برنج: 3 پیمانه
پیاز: 3 عدد
خلال پوست پرتقال: 4 قاشق غذاخوری
خلال پسته و بادام: 4 قاشق غذاخوری
زرشک: 4 قاشق غذاخوری
هویج: 3 عدد
گل رز: 1/3 پیمانه
روغن زیتون: به میزان لازم
زعفران: اختیاری
نمک: به اندازه کافی
شکر: به میزان لازم
فلفل سیاه و زردچوبه: به اندازه کافی
طرز تهیه و دستور تهیه:
1 ابتدا برنج را بشویید و چند ساعت در آب و نمک خیس کنید.
2. سپس سینه های مرغ را با کمی آب بپزید تا روی گوشت را بگیرد و با کمی نمک و فلفل و زردچوبه و همچنین پیاز خرد شده را بپزید.
3. در همین حین خلال بادام و پسته را در گلاب خیس کنید. زرشک ها را در آب خیس کرده و سپس 2 پیاز باقیمانده را رنده کرده و در تابه ای می ریزیم که روی اجاق گذاشته و کمی روغن زیتون می ریزیم تا داغ شود و تفت می دهیم تا سرخ شود.
4. هویج ها را پوست بگیرید و به ورقه های 2 سانتی متری برش دهید و در تابه ای دیگر با کمی روغن تفت دهید تا نرم شوند. سپس 1 تا 2 قاشق غذاخوری شکر را به همراه کمی زعفران و نصف لیوان آب به هویج اضافه کنید و در تابه را ببندید تا هویج ها خوب بپزند اما له نشوند مرور می کنیم.
5. در مرحله بعد باید تلخی خلال های پرتقال را از بین ببرید و برای این کار باید خلال ها را چند بار در آب ریخته و آب آن را خالی کنید و در مرحله بعد چند بار در آب جوش بریزید و بعد از یک یا دو بار جوشیدن بار خالی. در مرحله آخر 3 تا 4 ق شکر و کمی زعفران داخل آن بریزید و بگذارید در آب خیس بخورد اما غلیظ نشود. سپس برش ها را از آب جدا کنید و آب را برای استفاده بیشتر کنار بگذارید.
6. سپس مرغ پخته شده را از آب خارج کرده و به قطعات کوچکتر برش دهید، این تکه ها را به همراه پیاز رنده شده و سرخ شده به تابه اضافه کنید و کمی تفت دهید. سپس زرشک ها را از آب بیرون می آوریم تا آب آن گرفته شود و تا مرغ ها سرخ شوند. حتما بعد از اضافه کردن زرشک مدام هم بزنید تا زرشک نسوزد. سپس هویج و پرتقال های خلال شده را به همراه مرغ در تابه بریزید و هم بزنید. در این مرحله باید مواد را تست کنید تا در صورت نیاز به شیرینی بیشتر، شکر یا همان آب شیرینی که از پرتقال کنار گذاشته بودیم اضافه کنیم.
7. در تابه را ببندید و بگذارید همه مواد با هم به مدت 15 تا 20 دقیقه بپزند. پس از مخلوط شدن مواد، پسته و بادام خرد شده را از گلاب جدا کرده و به مواد دیگر اضافه کنید تا مخلوط شوند.
8. برنج را آبکش کرده و پس از دم کشیدن و میل به سرو، مواد شیرین پلو را لایه به لایه در ظرف برنج مورد نظر پخش کنید.