خبر مرکزی- یکی از سبزیجاتی که خواص بی نظیری دارد و برای پاییز و زمستان بسیار توصیه می شود شلغم است. همه شلغم دوست ندارند و به خصوص کودکان و نوجوانان از خوردن آن اجتناب می کنند. اگر می خواهید این سبزی فوق العاده را مصرف کنید اما طعم آن را دوست ندارید، پختن آن و بهره مندی از فواید این سبزی مشکلی ندارد.
آش شلغم یکی از خوشمزه ترین و مقوی ترین سوپ هاست که مناسب روزهای سرد پاییز و زمستان است. این آش اصالتاً اهل شهر خراسان جنوبی است و در آن شهر بسیار پرطرفدار است.
به گزارش خبر مرکزی همانطور که می دانید شلغم و البته این سوپ برای تقویت سیستم ایمنی بدن بسیار مفید و مفید است. به همین دلیل در سرتاسر دنیا از شلغم در پخت و پز خود استفاده می کنند، زیرا شلغم یکی از سبزیجات عالی محسوب می شود. آش شلغم به دلیل وجود شلغم دارای خواص فراوانی است از جمله برای سلامت سیستم قلبی عروقی، سلامت دستگاه گوارش، سلامت ریه و… مناسب است. از برگ شلغم تا خود گیاه شلغم هزاران خاصیت وجود دارد.
اگر این روزها از سرماخوردگی و آنفولانزا رنج می برید پیشنهاد می کنیم این سوپ خوشمزه را درست کنید و از خوردن آن لذت ببرید.
مواد لازم برای تهیه سوپ شلغم:
شلغم 500 گرم
1 فنجان پوره کنید
سیر 3 حبه
عدس 1 پیمانه
1 فنجان برنج
2 عدد پیاز
خاکستر گیاه 450 گرم
پیازچه و پیازچه برای تزیین به میزان لازم
نمک و فلفل و زردچوبه به میزان لازم
طرز تهیه سوپ شلغم:
ابتدا برنج نیم دانه را با کمی آب خیس کنید. شلغم را پوست کنده و ریز خرد کنید. ماش و عدس را بشویید و نیم ساعت خیس کنید تا تورم آن برطرف شود.
ابتدا پیاز را نگینی خرد کرده و در تابه دلخواه با کمی روغن تفت می دهیم تا طلایی و سبک شود سپس زردچوبه و فلفل سیاه و سیر رنده شده را اضافه کرده و تفت می دهیم تا عطر سیر ظاهر شود سپس عدس و ماش را اضافه می کنیم. و چند لیوان آب اضافه می کنیم و به حبوبات زمان می دهیم تا بجوشد.
وقتی عدس ها کمی نرم شدند، برنج را به همراه شلغم رنده شده اضافه کنید و هم بزنید و حرارت سوپ را کم کنید چون این سوپ خیلی زود می سوزد. بعد از 30 دقیقه سبزیجات را به سوپ اضافه کنید و در قابلمه را نیمه باز بگذارید و با حرارت بسیار ملایم بگذارید بپزد.
در قابلمه یا مقداری شیر در حال جوش روغن بریزید و بگذارید داغ شود سپس جوجن را اضافه کنید و حرارت را خاموش کنید و آرام آرام هم بزنید و جوجن داغ را به سوپ اضافه کنید و بگذارید 10 دقیقه بماند.
توجه داشته باشید که نعناع خیلی سریع میسوزد پس تا زمانی که نعنا را به روغن اضافه میکنید حرارت را خاموش کنید.
در آخر نمک روی آش شلغم را اندازه کنید و روی آن را با پنیر دلمه و پیازچه در ظرف سرو تزیین کنید. نوش جان.
بیشتر بخوانید: ترفند درست کردن یک غذای خوشمزه با لوبیا
این سوپ را می توانید با گوشت درست کنید. اگر می خواهید به این سوپ گوشت اضافه کنید، می توانید گوشت چرخ کرده را به همراه پیاز آبکش شده به همراه نمک و فلفل ورز دهید و گلوله درست کنید. آنها را در یخچال بگذارید و نیم ساعت بگذارید بماند. سپس به آرامی به آبگوشت در حال جوش اضافه کنید.
بهتر است این گوشت ها را در روغن سرخ کنید و سپس به سوپ اضافه کنید، اما از آنجایی که این سوپ معمولاً در زمان بیماری خورده می شود، پس از تفت دادن از خوردن آن خودداری کنید.
نکاتی در مورد تهیه سوپ شلغم
همانطور که گفته شد می توانید این سوپ خوشمزه را با گوشت قلقلی سرو کنید.
در صورت تمایل می توانید در اواخر پخت کمی آبلیمو یا آب به آش شلغم اضافه کنید. این باعث می شود بسیار خوشمزه شود.
از آنجایی که سرما خورده اید و فکر می کنید فلفل برایتان ضرر دارد، باید بگوییم که سخت در اشتباهید و البته این سوپ باید کمی تند باشد، پس مقداری فلفل سیاه در آن بریزید و از طعم شگفت انگیز آن لذت ببرید.
می توانید حبوبات دیگری مانند عدس یا نخود را به این سوپ اضافه کنید. این کاملا خوشمزه و به سلیقه شماست.
یک قاشق غذاخوری رب گوجه فرنگی را می توان بنا به ذائقه به این سوپ اضافه کرد. پاستا نیازی به سرخ شدن ندارد، وقتی سوپ به جوش آمد می توان آن را اضافه کرد.
همانطور که می دانید سبزیجات خشک را می توان به جای تازه در تمام غذاهایی که سبزیجات دارند استفاده کرد، اما همه می دانیم که سبزیجات تازه چیز دیگری هستند.
2022-11-18 06:40:02