طرز تهیه حلیم بادمجان به روش اصفهانی

حلیم بادمجان یکی از غذاهای خوشمزه ایرانی است که با مواد مغذی به کار رفته در تهیه آن بسیار مقوی است.

و بیشتر در اکثر نقاط کشور از جمله اصفهان و کاشان استفاده می شود.

مواد لازم طرز تهیه حلیم بادمجان

250 گرم گوشت
بادمجان 1 کیلوگرم
3 عدد پیاز
سیر 4 حبه
عدس 1 پیمانه
1 فنجان برنج
آجیل 100 گرم
روغن به میزان لازم
نمک به میزان لازم
فلفل سیاه به میزان لازم
زردچوبه به میزان لازم
نوک دارچین q چ
پنیر کوتاژ به میزان لازم
زعفران آب پز 3 قاشق غذاخوری

طرز تهیه حلیم بادمجان

برای تهیه بادمجان سبک ابتدا عدس و برنج را در کاسه های جداگانه آب به مدت حدود 3 ساعت خیس کنید. کمی نمک به برنج اضافه کنید.

پیاز را پوست بگیرید و نگینی خرد کنید و پیاز را در تابه مناسبی با کمی روغن تفت دهید.

کمی زردچوبه، نمک و فلفل به پیاز اضافه کنید.

وقتی پیاز کمی نرم شد گوشت را اضافه کرده و کمی تفت دهید تا رنگ آن تغییر کند. می توانید گوشت را به قطعات کوچک برش دهید تا زودتر بپزد و زودتر له شود. این یک موضوع سلیقه ای است.

سیب زمینی را پوست گرفته و خلال می کنیم و گوشت را اضافه می کنیم و تفت می دهیم. همچنین می توانید سیر را به درستی به گوشت اضافه کنید. می توانید سیر را رنده کنید.

روی گوشت آب داغ بریزید و بگذارید کاملا بپزد این کار حدود 3-4 ساعت طول می کشد.

 حلیم بادمجان
اجازه دهید تا عدس بجوشد. باید بپزند تا له شوند و خیلی نرم شوند.

  قیمت آپارتمان تا 60 متر در تهران

برنج را به روش کت با کمی روغن بجوشانید.

سیب زمینی ها را پوست بگیرید و از وسط نصف کنید. سپس آنها را در آب نمک خیس کنید تا تلخی آن گرفته شود.

بعد از دو ساعت بادمجان ها را آبکش کنید و کمی آبکشی کنید و بگذارید خشک شوند.

بادمجان ها را در کمی روغن سرخ کنید. سعی کنید زیاد سرخ نکنید. در صورت تمایل می توانید بادمجان ها را کبابی کنید.

دو عدد پیاز را نگینی خرد کرده و در روغن تفت دهید.

کمی زردچوبه و نمک به پیاز اضافه کنید و تفت دهید.

شروع به خرد کردن گردوها با چاقو کنید تا زمانی که جویده شده باشند.

در ظرف مناسبی بادمجان های سرخ شده را بریزید و 2 قاشق غذاخوری زعفران اضافه کنید.

کمی فلفل سیاه و دارچین به بادمجان ها اضافه کنید.

بادمجان ها را با این ادویه ها بزنید تا مواد جذب بادمجان شود.

گردو را به بادمجان اضافه کنید و هم بزنید.

عدس های پخته شده را با کفگیر به عدس های نرم اضافه کنید.

برنج را اضافه کنید و دوباره شروع به هم زدن کنید. در این مرحله می توانید یک حبه سیر را رنده کنید و به مواد خود اضافه کنید، سلیقه ای است.

نیمی از پیازهای سرخ شده را به بادمجان ها اضافه کنید و هم بزنید. بادمجان ها را می توانید حدود 2 دقیقه بدون گوشت و کشک سرخ کنید که باعث لطافت بادمجان ها می شود تا طعم بی نظیری داشته باشد.

گوشت را با چاقو و چنگال برش دهید و به بادمجان اضافه کنید.

  خواص بی نظیر فلفل دلمه ای

سه قاشق غذاخوری پنیر دلمه را با کمی آب رقیق کرده و بادمجان را اضافه کنید. بعد از این مرحله میزان نمک و ادویه این غذا را بررسی کنید. مقدار پنیر هم سلیقه ای است. به دلیل وجود پنیر در مرحله قبل سعی کنید از نمک کمی استفاده کنید و بعد از ریختن پنیر نمک را اندازه بگیرید.

برای تزیین این غذا نیمی از پیاز سرخ شده را با پنیر دلمه و نعناع داغ تزیین کنید و با هم زدن کمی زعفران در کشک می توانید کشک زعفرانی را نیز تهیه کرده و از آن برای تزیین استفاده کنید.

منبع: ایسکانیوز

دیدگاهتان را بنویسید