طرز تهیه حلوای شیری خوشمزه و لطیف

حلوا یکی از غذاهای شیرین و سنتی ایران است که در نقاط مختلف دنیا به روش های مختلفی تهیه می شود. ایرانی ها معمولاً برای عزاداری ها و مناسبت های مذهبی مانند عزاداری محرم و سحر و سفره های افطار حلوا درست می کنند.

حلوا علاوه بر اینکه به عنوان یک دسر شیرین سرو می شود به دلیل آرد و روغن آن یک غذای کامل و مقوی است.

حلوای شیری یکی از انواع حلوا است که از شیر به جای آب برای تهیه شربت استفاده می شود و به همین دلیل بافت بسیار نرم تری نسبت به سایر انواع حلوا دارد.

در ادامه این مطلب طرز تهیه حلوای شیری به همراه نکات و ترفندهای مهم مربوط به تهیه این نوع حلوا را با ما همراه باشید.

مواد لازم برای تهیه حلوای شیری

آرد سفید گندم: 1 پیمانه

شیر: 3 فنجان

شکر: یک و نیم پیمانه

کره: 50 گرم

روغن مایع: نصف لیوان

گل رز: نصف فنجان

زعفران آب پز غلیظ: نصف پیمانه

پودر هل: نصف قاشق چایخوری

نکات مواد اولیه

آفرین

نکاتی برای گل رز

همانطور که می دانیم گل رز عصاره معطر گل محمدی است که بهترین آن در کاشان و میمند فرس تهیه می شود. امروزه در تمامی مغازه ها و سوپرمارکت ها بطری های گل رز را در اشکال و برندهای مختلف می بینیم که بسیاری از آنها خالص نیستند و رایحه اصلی گل رز را ندارند. گل رز اصل بوی گل رز می دهد و بوی ترش نمی دهید. رنگ اصلی گل رز شفاف، روشن و بدون رسوب است. گل رز اصل نیز طعمی تلخ و سنگین دارد. پس در هنگام خرید گل رز به این نکات توجه کنید.

  طرز تهیه شربت خاکشیر برای پاکسازی کبد

نکات زعفران

زعفران

سعی کنید همیشه از زعفران غلیظ استفاده کنید. زیرا هر چه آب زعفران را بیشتر بجوشانید، کمتر می شود و باید زعفران بیشتری مصرف کنید تا به رنگ دلخواهتان برسد. بنابراین نحوه پخت زعفران بسیار مهم است. برای تهیه زعفران ابتدا زعفران را کاملاً بدون اضافه کردن شکر و شکر آسیاب کنید. سپس برای 1 قاشق چایخوری زعفران 2 قاشق غذاخوری آب جوش و 2 تکه یخ اضافه کنید. افزودن یخ به زعفران شوک می دهد و رنگ بیشتری به آن می دهد.

زعفران را در ظرف در بسته در فریزر نگهداری کنید و در زمان استفاده اجازه دهید تا در دمای اتاق ذوب شود. بعد از هر بار استفاده مجدد، زعفران باقی مانده را در فریزر قرار دهید. مراقب باشید زعفرانی که استفاده می کنید تقلبی نباشد. برای فهمیدن تقلبی یا خالص بودن زعفران. زعفران را بین انگشتان خود قرار دهید و فشار دهید. اگر روغن برنگردد؛ یعنی او پاک است. زعفران تقلبی معمولا براق است.

نکات هل دادن

فشار می دهم

برای تهیه حلوا حتما از پودر هل سبز استفاده کنید. چون طعم بیشتری نسبت به هل سفید دارد و بیشتر برای دسر و کیک مناسب است.

طرز تهیه حلوای شیری مرحله به مرحله

حلوای شیر

1- ابتدا شیر و شکر را داخل قابلمه بریزید و قابلمه را روی حرارت متوسط ​​قرار دهید تا شکر در شیر حل شود. سپس زعفران آب پز شده را با گلاب و پودر هل اضافه کنید و خوب مخلوط کنید تا مواد مخلوط شوند سپس حرارت را خاموش کنید.

۲- آرد را در تابه یا قابلمه مناسبی بریزید و اجاق گاز را روشن کنید. فراموش نکنید که حرارت را کم کنید تا آرد نسوزد. آرد را کمی بپزید تا بوی خامی آن از بین برود. اما توجه داشته باشید که بر خلاف انواع دیگر حلوا، آرد این حلوا نباید تغییر رنگ دهد و فقط باید پخته شود. پس از تفت دادن آرد، آن را الک کرده و دوباره در ماهیتابه بریزید.

  در اینجا 5 فروشگاه برتر پوشاک آورده شده است

3- در این مرحله کره مایع و کره را به آرد اضافه کنید و صبر کنید تا کره آب شود و آرد با روغن و کره خوب مخلوط شود.

۴- در مرحله آخر مخلوط شیر، شکر، گلاب، زعفران و هل را به تدریج به آرد اضافه کنید و مدام هم بزنید تا حلوا خودش را بگیرد. وقتی حلوا خود به خود از دیواره های قابلمه جدا شد و وسط قابلمه جمع شد یعنی آماده است. حالا می توانید آن را در ظرف مخصوص سرو بریزید و با خلال پسته، خلال بادام یا گلبرگ گل رز تزئین کنید. نوش جان

نکات مهم در تهیه حلوا

همیشه وقتی شربت حلوا از روی اجاق افتاد و سرد شد گلاب اضافه کنید. زیرا حرارت شربت عطر گل رز را از بین می برد.

– روغن حلوا باید به اندازه ای باشد که پس از مخلوط شدن با آرد روی آن را بپوشاند.

آرد را حتما بعد از پخت الک کرده و سپس روغن را اضافه کنید. در غیر این صورت ممکن است در حلوای شما نیمی از آرد ایجاد شود که برای هیچکس خوشایند نیست.

هنگام افزودن شربت هم زدن بسیار مهم است. هر چه بهتر مخلوط کنید، حلوای شما نرم تر و خوش طعم تر می شود.

دیدگاهتان را بنویسید