آش انار یکی از خوشمزه ترین و پرطرفدارترین غذاهای ایرانی است که معمولا در پاییز و زمستان تهیه می شود.
مواد لازم برای 4 نفر
1 فنجان نصف برنج دانه
سوپ سبزیجات 1 کیلوگرم
نه نه
3 عدد پیاز
1 فنجان آب
500 گرم گوشت
پیمانه رب انار
پیمانه آب انار
بلغور جو دوسر 1 قاشق غذاخوری
عصاره مرغ 3 بسته
نمک، فلفل، زردچوبه و نعناع به اندازه کافی
طرز تهیه سوپ انار
مرحله اول: برای تهیه آش انار خوشمزه ابتدا قابلمه مناسبی انتخاب کنید سپس لپه را با کمی نمک در قابلمه بریزید. سپس روی لپه ها کمی آب بریزید و بگذارید ۱ تا ۲ ساعت در آب بماند تا کاملا خیس شود.
مرحله دوم: حالا قابلمه را روی حرارت متوسط قرار دهید، سپس اجازه دهید آب بجوشد، سپس کف آن را با کفگیر بپوشانید و لپه را کنار بگذارید. سپس یک کاسه مناسب انتخاب کنید و برنج را با یک قاشق چایخوری نمک اضافه کنید.
سطح سوم: در این مرحله روی برنج آب بریزید سپس اجازه دهید برنج ۱ تا ۲ ساعت در آب بماند تا خیس بخورد. سپس سبزی ها (گشنیز، جعفری، تره فرنگی، اسفناج) را بشویید، سپس در آبکش بریزید تا آب اضافی آن گرفته شود.
مرحله 4: حالا سبزی ها را در بشقاب گوشت می گذاریم سپس به صورت عمده برش می دهیم. سپس پوسته پیاز را جدا کرده و به قطعات کوچک خرد می کنیم، سپس قابلمه مناسبی انتخاب کرده و روی حرارت ملایم قرار می دهیم.
مرحله 5: در این مرحله کمی روغن مایع به ماهیتابه اضافه کنید سپس پیاز را بلافاصله به تابه اضافه کنید و تفت دهید تا روشن و طلایی شود. سپس زردچوبه و فلفل سیاه را به پیاز اضافه کنید و به تفت دادن ادامه دهید.
مرحله 6: حالا که بوی خامی ادویه ها کاملا از بین رفته است، برنج خیس خورده را آبکشی کرده و به تابه اضافه کنید. سپس لپه را داخل فاضلاب بریزید تا آب اضافی آن گرفته شود سپس به تابه اضافه کنید و آب را اضافه کنید.
مرحله 7: در این مرحله جو دوسر را به مخلوط برنج اضافه کنید سپس هم بزنید تا مواد با هم ترکیب شوند. سپس عصاره مرغ را با یک لیوان آبجوش مخلوط کنید تا در آب حل شود، سپس آن را داخل سوپ بریزید و بگذارید لپه بجوشد.
مرحله 8: حالا پیاز را پوست گرفته و به صورت عمده رنده کنید. سپس یک تابه مناسب انتخاب کنید، سپس آن را روی اجاق بگذارید و کمی روغن مایع داخل تابه بریزید. سپس پیاز رنده شده را داخل ماهیتابه بریزید سپس تفت دهید.
مرحله 9: در این مرحله که پیاز سبک و شیشه ای شد، نعنای خشک را اضافه کنید، سپس فلفل قرمز را به همراه زردچوبه اضافه کنید و کمی تفت دهید، سپس سبزی ها را به تابه اضافه کنید. سپس به تفت دادن سبزیجات ادامه می دهیم.
مرحله 10: حالا مدام آب اضافه کنید و هم بزنید تا سبزیجات ته نگیرند. سپس وقتی رنگ سبز تغییر کرد از روی حرارت بردارید. سپس وقتی لپه ها کاملاً پخت و برنج شکوفه داد، مخلوط سبزیجات را به تابه اضافه کنید و هم بزنید.
مرحله 11: در این مرحله بعد از 5 دقیقه آب انار را به همراه رب انار یکدست به خورش اضافه کنید سپس خورش را تست کنید و در صورت نیاز کمی نمک اضافه کنید و هم بزنید تا رب انار حل شود سپس اجازه دهید تا خورش خشک شود. تا زمانی که بیفتد
مرحله دوازدهم: حالا برای درست کردن گوشت سرخ شده روی اجاق، ابتدا گوشت را ریز خرد کنید، سپس داخل چرخ گوشت بریزید و در ظرف مناسبی چرخ کنید. سپس پیاز را پوست گرفته، سپس ریز رنده کنید.
مرحله 13: در این مرحله آب پیاز اضافی را بگیرید سپس به گوشت چرخ کرده اضافه کنید. سپس نمک و زردچوبه را به همراه فلفل سیاه به مخلوط گوشت چرخ کرده اضافه کنید سپس با دست خوب ورز دهید تا مواد مخلوط شوند.
مرحله چهاردهم: حالا مقداری از گوشت چرخ کرده را برداشته و به شکل گردو در دست حلقه می کنیم. سپس کل گوشت چرخ کرده را به این ترتیب گرد کرده و روی آن را بپوشانید و به مدت 30 دقیقه در یخچال بگذارید.
مرحله 15: در این مرحله پس از گذشت این مدت گوشت سرخ شده را از یخچال خارج کرده سپس تابه مناسبی را روی حرارت ملایم قرار دهید و کمی روغن در آن بریزید. سپس گوشت های سرخ شده را در تابه بریزید و سرخ کنید.
مرحله 16: حالا که گوشت های سرخ شده کاملا سرخ شد، به خورش اضافه کنید. 10 دقیقه دیگر روی اجاق بگذارید. سپس در تابه ای مناسب کمی روغن نعناع بریزید و روی حرارت ملایم قرار دهید.
مرحله 17: حالا کمی نعناع را تفت دهید سپس زردچوبه را اضافه کنید و از روی حرارت بردارید. سپس برای درست کردن پیاز داغ، ابتدا پیاز را پوست گرفته و به صورت ورقه های نازک برش دهید، سپس یک تابه مناسب را روی اجاق قرار دهید.
مرحله 18: در آخر داخل ماهیتابه کمی روغن بریزید سپس پیاز را اضافه کنید و تفت دهید تا پیاز طلایی و ترد شود. در آخر سوپ را در ظرف مورد نظر بریزید سپس با پیاز داغ و نعنا داغ تزیین کنید.
منبع: بالاخره