سه خطر بزرگ جهان در سال 2022

420917 550 خبر مرکزی

کریس فلود| بر اساس گزارش بانک مریل لینچ، از ابتدای اپیدمی کرون، بانک های مرکزی جهانی 32 تریلیون دلار به اقتصادها تزریق کرده اند که معادل خرید 800 میلیون دلار دارایی مالی در ساعت در 20 ماه گذشته است.

یکی از اثرات این روند رشد ارزش بازارهای سهام جهانی است. در عین حال، این اقدامات منجر به افزایش تورم در بسیاری از اقتصادهای توسعه یافته و نوظهور شده است. تورم در برخی از این کشورها به بالاترین حد خود در چند دهه گذشته رسیده است.

فدرال رزرو آمریکا برای مهار تورم به سرعت خرید اوراق قرضه را کاهش می دهد و احتمالاً در سال آینده نرخ بهره را سه بار افزایش می دهد. با توجه به آخرین تحولات اقتصاد جهان، مسائل مختلفی برای سال آینده وجود دارد که در اینجا به سه موضوع مهم در این زمینه اشاره می شود.

سوال اول یعنی اگر نرخ تورم بالا گذرا نباشد چه اتفاقی می افتد؟ بانک های مرکزی اخیرا رویکرد خود را نسبت به تورم تغییر داده اند.

آنها تاکید کردند که افزایش قیمت کالاها ناشی از عواملی است که به زودی از بین می رود، اما اکنون معتقدند که تورم بالا ثابت است. ماه گذشته، تورم در ایالات متحده به بالاترین سطح خود از سال 1982 رسید. تورم در منطقه یورو 40.9 درصد و در بریتانیا بالاترین نرخ در 10 سال گذشته بود.

اکثر تحلیلگران پیش بینی می کنند که تورم در سال آینده کاهش خواهد یافت. مورگان استنلی معتقد است در حالی که قیمت ها در سال آینده به افزایش خود ادامه می دهند، تورم در ابتدای سال به اوج خود می رسد و سپس کاهش می یابد. با کاهش قیمت نفت، اختلالات زنجیره تامین اصلاح می شود.

  ویدیو/ کنایه جنجالی مجری «تأیید تصویری» به هالک ایرانی!

Blackrack، بزرگترین شرکت مدیریت دارایی جهان، پیش بینی می کند که تورم برای سال ها بالا باقی می ماند و گلدمن ساکس تخمین می زند که تورم تا چند ماه دیگر به بالای 40 درصد خواهد رسید و شرایط برای رشد شاخص سهام فراهم است.

به گفته این بانک، عملکرد سال آینده در بورس های جهانی مثبت خواهد بود. بانک‌های مرکزی کاهش برنامه‌های حمایتی را آغاز کرده‌اند یا نشان می‌دهند که این کار را در سال آینده انجام خواهند داد. سرمایه گذاران نگران کاهش سریع این برنامه ها هستند.

اگر تورم کاهش پیدا نکند، بانک‌های مرکزی مجبور می‌شوند اقدامات جامع‌تری برای محدود کردن قیمت‌ها انجام دهند و این اقدامات واکنش‌های منفی را در بازارهای مالی به همراه خواهد داشت و ممکن است شاهد رکود در برخی از اقتصادها باشیم.

بانک یوبیاس معتقد است که اشتباهات بانک های مرکزی بزرگ در سیاست گذاری یکی از ریسک های اصلی سرمایه گذاران و اقتصاد جهانی است. نکته مهم این است که پیش از این برنامه های بانک های مرکزی قابل پیش بینی بود، اما اکنون ابهامات عمیقی در مورد جهت گیری آنها وجود دارد.

سوال دوم چشم انداز اروپا برای سال آینده چیست؟ یکی از تحلیلگران بازارهای مالی گفت: در آستانه سال جدید، بانک مرکزی اروپا با فضای ناپایدار و سختی از نظر افزایش قیمت ها مواجه است. انتظار می رود برای مدت طولانی شاهد نوسانات شدید تورم باشیم.

بانک مرکزی اروپا در نشست اخیر خود اعلام کرد که خرید اوراق قرضه را در سال آینده کاهش خواهد داد، اما تا سال 2023 نرخ بهره را افزایش نخواهد داد. اکثر اقتصاددانان معتقدند که عملکرد بورس های اروپایی در سال آینده مثبت خواهد بود، اما سرمایه گذاران باید در انتخاب اوراق بهادار دقت کنند. سهام؛ زیرا وضعیت کلی اقتصادی در حال تغییر است.

  با تله عیب و شرم و آسیب آن آشنا شوید

در واقع، اگر اتفاقی بیفتد که باعث شود بانک‌های مرکزی برنامه‌های خود را تغییر دهند، بازارهای مالی نسبت به عدم قطعیت‌های جدید واکنش منفی نشان خواهند داد. شرکت هایی که کالاهای مصرفی، دارو تولید می کنند و در حوزه مالی فعال هستند، چشم انداز مثبتی دارند.

در سال آینده قیمت مواد اولیه به ویژه نفت عامل مهمی در عملکرد بورس های اروپا خواهد بود. قیمت بالای نفت، غذا و خدمات تورم را بالا نگه می دارد. امسال قیمت گاز طبیعی در اروپا بیش از 500 درصد افزایش یافته است که منجر به افزایش قیمت کود و مواد غذایی شده است. مصرف کنندگان با تقاضای دستمزدهای بالاتر به این روند پاسخ خواهند داد.

سوال سوم این به وضعیت چین و سایر اقتصادهای نوظهور مربوط می شود. یکی از تحلیلگران گفت: «اقتصادهای نوظهور امسال سال چالشی را پشت سر گذاشتند و چالش ها در سال آینده تشدید خواهند شد. یکی از دلایل این است که چین سیاست «تحمل صفر» را برای شیوع Omicron اتخاذ کرده است.

سیاست های دولت چین برای سرکوب شرکت های فناوری و وضعیت نگران کننده در بخش ساخت و ساز چین دو عامل دیگری هستند که بر بازار سهام چین و اقتصادهای نوظهور تأثیر خواهند گذاشت. وضعیت شرکت هایی مانند «اورگراند» از اهمیت ویژه ای برخوردار است.

نکته دیگر این است که در صورت تداوم اپیدمی، ریسک ها در اقتصادهای نوظهور افزایش می یابد و شاهد نوسانات زیادی در ارزش ارزها و شاخص های بورس خواهیم بود.

دیدگاهتان را بنویسید