دانشمندان موفق شده اند اولین گونه از ربات های زنده را با توانایی تولید مثل و تولید مثل بسازند و امیدها را برای مبارزه با بیماری هایی مانند سرطان و حتی بیماری های همه گیر احتمالی آینده افزایش دهند.
روباتهای زنده یا «xenobots» با استفاده از هوش مصنوعی طراحی شدهاند و شکل کاملاً جدیدی از خود همانندسازی بیولوژیکی را نشان میدهند که در زمینه پزشکی ترمیمی امیدوارکننده است.
همان تیمی که اولین رباتهای زنده (لانه زنبوری) را در سال 2020 با جمعآوری سلولهای قورباغه ساختند، اخیراً کشف کردند که این موجودات طراحیشده توسط کامپیوتر و مونتاژ شده با دست میتوانند در ظرف کوچک خود شنا کنند و صدها سلول جداگانه پیدا کنند. از آنها نمونه برداری کنید و بچه زنبور عسل (اصطلاحا بچه زنبور عسل) را در داخل دهان خود به صورت بسته تولید کنید.
در عرض چند روز، این نوزادان آرنج های پر می شوند که دقیقاً شبیه نمونه های اصلی هستند و حرکت می کنند. لانههای زنبوری جدید میتوانند از مسیر خود خارج شوند، سلولها را پیدا کنند و طی یک فرآیند تکراری کپی کنند.
جالب است بدانید که لانه زنبوری مادر (لانه زنبوری اصلی) از حدود 3000 سلول تشکیل شده است. نتایج یک مطالعه اخیر در شماره 29 نوامبر 2021 مجموعه مقالات آکادمی ملی علوم منتشر شد.
سام کریگمن، نویسنده ارشد این مطالعه گفت: «اگرچه این سلولها سلولهای قورباغه هستند، اما به روشهای بسیار متفاوتی از قورباغهها تکثیر میشوند. هیچ حیوان یا گیاه شناخته شده ای در طبیعت به این شکل تکرار نمی شود.
این سلول ها می توانند نوزاد تولید کنند، اما پس از آن سیستم معمولاً می میرد. در واقع، سخت است که سیستم ربات زنده را مجبور به تولید مثل کنیم.»
جاشوا بونگارد، دانشمند کامپیوتر و متخصص رباتیک در دانشگاه ورمونت که این مطالعه را رهبری می کرد، گفت: با طراحی مناسب ربات ها، آنها به طور خود به خود تولید مثل می کنند.
بونگارد با اشاره به اپیدمی تاج و توسعه واکسن گفت: سرعت در یافتن راه حل مهم است. این تحقیق می تواند مفید باشد اگر بتوانیم فناوری های دیگری را توسعه دهیم که از عملکرد لانه زنبوری استفاده می کنند.
او گفت: “هدف تیم ما این است که به مردم نشان دهیم با تحقیق و شناسایی یک مشکل چقدر سریع می توانند راه حل پیدا کنند.” راه حل هایی مانند ایجاد ماشین های زنده برای خروج میکروپلاستیک ها از کانال ها یا تولید داروهای جدید. ما باید راهحلهای فنآوری ایجاد کنیم که همراه با چالشهایی که با آن روبرو هستیم رشد کنند.»
این گروه تحقیقاتی نوید پیشرفت در زمینه پزشکی بازساختی را می دهد
مایکل لوین، استاد زیست شناسی و مدیر مرکز تحقیقات آلن می گوید: «اگر ما بدانیم چگونه به مجموعه ای از سلول ها بگوییم که کاری را که می خواهیم انجام دهند (که طب ترمیمی است) انجام دهند، راه حلی برای صدمات تروماتیک، نقایص است. . . در دانشگاه تافتس با زایمان، سرطان و پیری مرتبط خواهد بود.
این مشکلات به این دلیل است که ما نمی دانیم چگونه گروه های سلولی را که باید ساخته شوند، پیش بینی و کنترل کنیم. اما زنبورهای عسل بستر جدیدی برای آموزش ما هستند.