میزان پروتئین در رژیم میوه و سبزیجات بسیار کم است و مصرف این رژیم می تواند آسیب های جدی به بدن وارد کند.
در رژیم سبزیجات و میوه ها حتی مصرف لبنیات نیز ممنوع است و باید این رژیم را به درستی رعایت کنید. اگر قصد پیروی از این رژیم را دارید باید برای مدت کوتاهی بین 5 تا 7 روز آن را انجام دهید و پیروی طولانی مدت از رژیم میوه و سبزیجات عوارض زیادی برای بدن دارد.
افرادی که این رژیم را انتخاب می کنند مجاز به مصرف میوه ها، سبزیجات و دانه های تازه و خشک هستند. رژیم غذایی با سبزیجات و میوه جات ممنوعیت های زیادی دارد و باید رعایت شود تا این رژیم روی بدن تاثیر بگذارد.
به عنوان مثال مصرف غذاهای پخته، حبوبات، غلات، ریشه های خوراکی و غیره. در این رژیم غذایی ممنوع است و نباید مصرف شود. حتی پختن میوه در رژیم میوه و سبزیجات ممنوع است و شما مجاز به خوردن میوه های پخته نیستید.
رژیم میوه و سبزیجات چیست؟
همانطور که اشاره کردیم رژیم میوه و سبزیجات بسیار محدود است و منع های زیادی در آن وجود دارد. در واقع می توان گفت که در این رژیم 70-80 درصد کالری روزانه باید از میوه ها و سبزیجات تامین شود.
معمولا افرادی که از این رژیم پیروی می کنند از مشکلاتی مانند سوء تغذیه رنج می برند. البته ممکن است پیروی از این رژیم غذایی برای برخی افراد به دلیل وجود برخی بیماری ها مفید باشد و تا حد زیادی در بهبود علائم آنها موثر باشد.
بهتر است قبل از رعایت رژیم میوه و سبزیجات با یک متخصص تغذیه مشورت کنید. در این رژیم می توانید از هر میوه و سبزیجاتی از جمله آووکادو، گوجه فرنگی، خیار، فلفل، زیتون و غیره استفاده کنید. لازم به ذکر است که این رژیم فوایدی نیز برای بدن دارد که در ادامه به بررسی آنها خواهیم پرداخت.
در رژیم میوه و سبزیجات محدودیتی در میزان مصرف میوه و سبزیجات وجود ندارد و هر زمان که احساس گرسنگی و ضعف کردید می توانید سبزیجات و میوه ها را مصرف کنید.
اگر می خواهید از این رژیم غذایی پیروی کنید، بهتر است یک برنامه روتین و منظم داشته باشید. به عنوان مثال، برنامه زیر یک برنامه ایده آل برای روز اول رژیم میوه و سبزیجات است:
- صبحانه: یک اسموتی از موز، یک لیوان شیر نارگیل، زغال اخته و خرما درست کنید و برای صبحانه بنوشید.
- ناهار: برای ناهار می توانید سالادی از هر میوه و سبزی را در یک کاسه بزرگ تهیه و میل کنید. برای اینکه ویتامین های بدن کم نشود توصیه می کنیم مصرف ویتامین B12 را فراموش نکنید.
- شام: برای شام، مقداری آووکادو با گوجه فرنگی و خیار خرد شده، در صورت تمایل با ادویه ها میل کنید.
- میان وعده: برای یک میان وعده سبک می توانید از میوه های خشک مختلف استفاده کنید.
- دسر بعد از شام: آجیل گزینه خوبی برای دسر است.
مزایای رژیم میوه و سبزیجات چیست؟
همانطور که گفتیم اگرچه رژیم میوه و سبزیجات محدودیت های زیادی دارد اما فوایدی نیز برای بدن به همراه دارد.
معمولا افرادی که می خواهند در مدت زمان کوتاهی وزن کم کنند یا گیاهخوار هستند از این رژیم استفاده می کنند. برخی از فواید رژیم میوه و سبزیجات برای بدن و محیط زیست به شرح زیر است:
- کاهش وزن
- کاهش کالری دریافتی بدن
- سم زدایی بدن
- خوردن این رژیم از آسیب به محیط زیست می کاهد
- کشتار حیوانات زنده کاهش می یابد
- میوه ها و سبزیجات منبع خوبی از ویتامین ها و آنتی اکسیدان ها هستند.
- میوه ها و سبزیجات منبع خوبی از ویتامین C برای بدن هستند.
- آنها مقادیر قابل توجهی پتاسیم برای کنترل فشار خون دارند.
- میوه ها و سبزیجات دارای مقدار قابل توجهی فسفات برای تولید گلبول های قرمز هستند.
- محتوای فیبر بالا
- کاهش مشکلات و حملات قلبی
- کاهش سطح کلسترول خون
- فیبر موجود در میوه ها و سبزیجات عملکرد دستگاه گوارش را بهبود می بخشد.
- پیشگیری از یبوست
- کاهش اشتها و احساس سیری طولانی مدت
رژیم غذایی حاوی میوه ها و سبزیجات کالری بسیار کمی دارد و در مدت زمان کوتاهی وزن را کاهش می دهد. در کنار این رژیم باید مکمل های غذایی مصرف کنید تا دچار بیماری نشوید.
آیا رژیم میوه و سبزیجات عوارضی برای بدن دارد؟
میزان پروتئین موجود در رژیم غذایی میوه ها و سبزیجات بسیار کم است و به دلیل کالری بسیار کم، آسیب های جدی به عنوان سوء تغذیه به فرد وارد می شود.
این رژیم باید زیر نظر پزشک رعایت شود و خودسرانه این کار را انجام ندهید. اگرچه از انواع میوه ها در رژیم غذایی سبزیجات و میوه جات استفاده می شود، اما باز هم تمام مواد مورد نیاز بدن را تامین نمی کند.
قند موجود در این رژیم غذایی بالاست و با پیروی طولانی مدت از رژیم غذایی سبزیجات و میوه ها می توان به بیماری هایی مانند دیابت و کبد چرب مبتلا شد.
افرادی که از این رژیم غذایی پیروی می کنند در دراز مدت دچار مشکلاتی مانند کمبود آهن، کلسیم، ویتامین D، روی و سایر ویتامین ها می شوند.
تمام ویتامین ها و مواد مغذی برای بدن ضروری هستند و کمبود هر یک از آنها باعث بیماری هایی مانند: خشکی و شکننده شدن موها، خستگی و بی حالی، کم خونی، افسردگی، ضعف بافت استخوانی، تضعیف سیستم دفاعی بدن، اختلال در عملکرد می شود. ، ضعف عضلانی، اختلالات عصبی و غیره. عادی خواهد شد
پس با توجه به مطالبی که عرض کردیم، نباید رژیم میوه و سبزیجات را برای مدت طولانی دنبال کنید. بهتر است این رژیم را زیر نظر پزشک انجام دهید و در صورت لزوم از مکمل های غذایی استفاده کنید.
پیروی طولانی مدت از این رژیم می تواند مشکلات دیگری مانند پوسیدگی دندان، کمبود پروتئین و … را برای شما به همراه داشته باشد.
2023-01-30 11:11:13