اگر زرشک را درست نپزیم سیاه و خشک و تلخ می شود. در اینجا با روش صحیح تفت دادن زرشک آشنا می شویم تا بتوان با خیال راحت از آن استفاده کرد.
1- هر چه زرشک تازه تر باشد غذا لذیذتر است.
2- هر چه زرشک بیشتر بماند تیره تر می شود. زرشک تازه را فریز کنید تا نرم و خوش رنگ بماند.
3- مقدار زرشک برای استفاده روی برنج اختیاری است، می توانید برای هر نفر دو تا سه قاشق در نظر بگیرید.
4- اگر زرشک تازه است آن را تمیز کرده و بشویید و در آبکش بریزید تا آب آن گرفته شود.
5. اگر زرشک خشک است، آن را به مدت 15 دقیقه در آب سرد خیس کنید تا برگ ها و سنگ ها گرفته شود، سپس بشویید و آبکش کنید.
6- زرشک را با یک قاشق آب و روغن و روغن نباتی در ظرفی ریخته و روی حرارت می گذاریم. مراقب باشید بیش از حد گرم نشود.
۷- سپس شکر را به آن اضافه کنید و بلافاصله حرارت را خاموش کنید.
8- زرشک را کمی بگذارید تا شکر و آب آن جذب زرشک شود و پف کند. سپس برنج را بریزید.
9- در صورت تمایل کمی زعفران خورشتی اضافه کنید.
منبع: خراسان