بانک دی امنیت کاربران کارت های نقدی خود را در برابر سوء استفاده های احتمالی افزایش داده است.
حدود دو سال پس از اجباری شدن استفاده از رمزهای عبور پویا در تراکنش های آنلاین، اکنون می توان موفقیت این پروژه را به خوبی قدردانی کرد.
در شرایطی که سرقت حساب های بانکی با تراکنش های اینترنتی جعلی فضای اقتصادی کشور را ناامن کرد و مشتریان سیستم بانکی به اپلیکیشن های پولی اعتماد نکردند، پروژه رمز پویا جواب داد و رمز استاتیک دوم روی همه کارت های بانکی از کار افتاد. نرخ سوء استفاده از حساب مشتری تقریباً صفر است.
اما این همه ماجرا نیست، زیرا کارت های بانکی هنوز به اندازه کافی امن نیستند. اگرچه رمز دوم هر دقیقه تغییر میکند و تراکنشهای آنلاین به نقطه امنیتی مطلوب رسیدهاند، اما تراکنشهای حضوری که با کارتخوانها با رمز اول ثابت انجام میشود همچنان در خطر سوء استفاده قرار دارد.
همه ما در خریدهای روزمره با این مشکل مواجه هستیم که دستگاه کارتخوان از دسترس مشتری دور است و یا اصولا فرهنگ درج اولین رمز روی کارت توسط مشتری هنوز در واحدهای تجاری کوچک و بزرگ پذیرفته نشده است.
اعلام رمز توسط مشتریان و معرفی آن توسط دارنده کارت، حفره امنیتی بزرگی در تراکنش های مالی است، چرا که مفقود شدن یا سرقت کارت بانکی با رمز مشخص می تواند در مدت زمان کوتاهی موجودی آن را به اتمام برساند.
تاریخ زمانی خطرناک تر می شود که بدانیم امروزه نه تنها بانک ها، بلکه شرکت های بخش خصوصی نیز دستگاه های کارت خوان عمومی و سیار را عرضه می کنند. در چنین شرایطی قطعاً امکان وجود کارت خوان های ناشناس، کارت خوان های جعلی یا کارت خوان هایی با هویت های پیچیده و غیرقابل دسترس منتفی نیست.
اما راه حل چیست؟ آیا می توان کارتخوان ها را مجبور کرد که «رمز عبور نپرسند»؟ آیا می توان از همه آنها خواست که کارتخوان را در اختیار مشتری قرار دهند تا خودشان رمز کارت خود را وارد کنند؟ البته این راه حل ها می توانند چالش برانگیز باشند اما راه حل دیگری نیز برای این مشکل وجود دارد و آن اطمینان از امنیت رمز کارت توسط دارنده کارت است.
بانک دی این امکان را برای مشتریان خود فراهم کرده است تا رمز اول کارت های بانک دی و همچنین رمز دوم به انتخاب مشتری به صورت پویا و نه ایستا ارائه شود.
به همین منظور سامانه «D-Encoder» در اپلیکیشن «رژیم غذایی» سرویس فعال سازی «اولین رمز یک بار مصرف» مشتریان را معرفی می کند. در این سامانه کاربر می تواند هر بار با فعال کردن گزینه «رمز اول کارت» یک رمز اول ۴ رقمی جدید داشته باشد.
به این ترتیب حتی اگر کاربر رمز کارت خود را به صورت عمومی اعلام کند، هیچکس نمی تواند از آن به اشتباه استفاده کند، زیرا این رمز پس از یک بار استفاده نه تنها اعتبار خود را از دست می دهد، بلکه تنها پس از 30 ثانیه از دریافت آن نامعتبر می شود.
زمان اخبار