امین فرجوپور| علیرغم اظهارات رضا صادقی تهیه کننده کنسرت که گفته بود اجرای این خواننده مشهور در ترکیه با هدف ارز انجام می شود، اما بسیاری معتقدند این وسوسه بلیت 3 میلیون تومانی بوده که او را به خارج از کشور روی صحنه برده است.
روز گذشته بسیاری از رسانه های موسیقی از آغاز تور کنسرت های رضا صادقی در خارج از کشور تا چند هفته دیگر خبر دادند. بر اساس این خبر؛ این خواننده مشهور پاپ برای اولین بار پس از اپیدمی تاج در استانبول در 25 دسامبر 2021 (4 دسامبر 1400) همزمان در شب کریسمس که توسط موسسه در لیما تهیه شده است، اجرا خواهد کرد.
کنسرت هایی که مدت هاست طرفداران رضا صادقی منتظر آن بودند اما از روز اول انتشارشان حاشیه ساز و جنجالی شد.
رویای 2 ساله صحنه های خارجی
رضا صادقی که در هجده، نوزده ماه گذشته، به دلیل بیماری عروق کرونر کشور، مانند بسیاری از نوازندگان دیگر از صحنه تئاتر و اجرای زنده موسیقی دور بوده است. با توجه به تسریع واکسیناسیون تاج و شرایط مساعد جهانی، وی از آغاز تور کنسرت های بین المللی خود خبر داد و گفت که دور جدید کنسرت های خود را در کانادا و سپس در آمریکا ارائه خواهد کرد.
صادقی گفته بود: «از اولین آهنگم در سال اول و اولین اجرایم در سال سوم تا امروز تمام عمرم روی صحنه نفس می کشم. تمام باورها، رویاها و عشقم را با صحنه و حس خوب مردمم ساختم و این دو سال دوری از صحنه ام باعث شد ۷ ساله شوم.»
اکنون خبر رسیده که آرزوی دیرینه رضا صادقی محقق شده و او به زودی در اولین کنسرت خود پس از تاجگذاری در استانبول روی صحنه خواهد رفت.
این کنسرت که با بلیت های 100 تا 1300 پوندی در تالار آتیلا الهان برگزار می شود، از همان ابتدا با حاشیه هایی همراه بود و بسیاری معتقدند صادقی تنها به دلیل تفاوت محسوس قیمت این کنسرت با کنسرت های داخلی از پیگیری نمایش است. در تهران و یا حتی نمایش رد شده در جزیره کیش.
3 میلیون یا نیم میلیون؟ مشکل این است که!
مهم ترین حاشیه کنسرت رضا صادقی در ترکیه قیمت بلیت این کنسرت است که حدود 3 میلیون تن است. رقمی جذاب برای خواننده ای که با اینکه تجربه زیادی در کنسرت های خارجی دارد اما مثل بقیه تفاوت قیمت سه میلیون تنی حداکثر 450 هزار تن را برای کنسرت های کیش درک می کند!
البته به گزارش خبرآنلاین؛ رضا صادقی تهیه کننده کنسرت موضوع تفاوت قیمت بلیت های کیش و استانبول را در تصمیم این خواننده بی تاثیر می داند و مدعی است که با فروش بلیت از طریق یک سایت داخلی ارزی ساخته شده است.
بسیاری از کاربران در پاسخ به «تفاوت حدود 3 میلیون تومانی بلیت این کنسرت نسبت به کنسرت های 450 هزار تومانی در جزیره کیش» اشاره کردند و این تفاوت محسوس را دلیل منطقی تری برای کنسرت این خواننده پاپ در ترکیه دانستند. به جای اینکه در کشور خودتان باشید.
سوال رضا صادقی
بسیاری از کاربران از رضا صادقی پرسیدهاند که چرا اگر واقعاً وسوسه قیمت بلیت نبود چرا به عنوان خوانندگانی مانند بهنام بانی، آرون افشار، علی زندوکیلی، محسن ابراهیم زاده، بابک جهانبخش، علیرضا طلیسچی، اشوان، هوروش بند و مسعود صادقلو که آذرماه امسال در جزیره کیش روی صحنه می روند. آیا این جزیره را برای اجرا انتخاب نکرد تا از نشت ارز جلوگیری کند و برای مخاطبی که به نوعی می خواهد در این کنسرت حضور داشته باشد، مشکل ایجاد کند؟!
میلاد ماهانوراد، تهیهکننده کنسرت رضا صادقی که هماکنون در ترکیه روی صحنه میرود، به «سابقه 10 ساله مؤسسه لیما» و «همکاری این مؤسسه با خوانندگانی چون علی یاسینی، رضا، یونا احمدی و دایان» اشاره میکند. وی در پاسخ به اینکه چرا قرار نبود کنسرت رضا صادقی به جای استانبول در کشور از جمله در جزیره کیش برگزار شود. می گوید:
«برگزاری کنسرت در خارج از کشور به شکلی که برنامه ریزی کرده ایم ارزشمند است و می تواند به توسعه فعالیت های فرهنگی و هنری ایرانیان در خارج از کشور کمک کند. علاوه بر این اقدامات زیادی برای برگزاری کنسرت در کشور انجام دادیم و این قسمت از دستور کار را حذف نکردیم.»
رضا صادقی تهیه کننده کنسرت درباره جزئیات درخواست ارز گفت: با فروش بلیت در داخل کشور و پرداخت در ایران، بلیت آن را از اینجا دریافت می کنیم و سپس با هزینه معمول کنسرت را در ترکیه برگزار می کنیم که طبیعتا ارزشمند است. . “بدون نشت ارز.”
میلاد ماهانوراد نیز ریشه علاقه خوانندگان پاپ و تماشاگران کنسرت به برگزاری کنسرت در ترکیه را ناشی از «بوروکراسی ساده تر ترکیه برای برگزاری یک رویداد هنری» می داند.
با این حال، بسیاری دیگر نیز وجود دارند که بلیط هایی با قیمت 100 تا 1300 پوند (حدود 300 هزار تا دو میلیون و 700 هزار تن) را دلیل اصلی علاقه خوانندگان و بازدیدکنندگان از کنسرت های استانبول و مقایسه این ارقام با بلیت می دانند. به قیمت 180 تا 450 هزار تومان در جزیره کیش، برگزاری کنسرت در استانبول از این نظر منطقی و معقول و موجه است.
سوالات بی پاسخ
البته همه سوال ها خطاب به رضا صادقی نیست. رسانه ها و البته بسیاری از مصرف کنندگان از مدیران فرهنگی پرسیده اند:
چرا با وجود گذشت حدود 21 ماه از تعطیلی کنسرت ها و البته با وجود جلسات متعدد تهیه کنندگان و کنسرت سازان با مدیران دفتر موسیقی و البته مدیران سالن هایی مانند وزارت خانه. داخلی، تالار ایرانیان، هتل اسپیناس، برج میلاد، بنیاد رودکی، تالار وحدت و برج آزادی آیا کنسرت در ایران هنوز امکان پذیر نیست؟
چرا علیرغم وعده وزیر ارشاد برای شروع کنسرت های هازارد اول هنوز اقدامی در این زمینه صورت نگرفته است؟! چرا مسائلی مانند نحوه برگزاری کنسرت ها و قیمت بلیت اجراها و اجاره سالن ها (با توجه به اینکه کنسرت سازان حق فروش تنها 50 درصد ظرفیت سالن را دارند) حل نمی شود؟