امروزه فست فود در سرتاسر دنیا جایگاه ویژه ای دارد به طوری که ذائقه بسیاری از افراد از غذاهای سنتی به سمت غذاهای مدرن یا به اصطلاح فست فودها تغییر کرده است. یکی از ویژگی های مهم فست فودها صرف نظر از طعم لذیذشان، زمان کوتاهی است که برای تهیه آنها لازم است.
نان سیر یک پیش غذای خوشمزه و معروف ایتالیایی است که در کنار پیتزا، سیب زمینی با پنیر و ساندویچ های مختلف طرفداران خود را دارد. این فست فود خوشمزه که ترکیبی از پنیر پیتزا با سیر تازه است به روش های مختلفی تهیه می شود. در ادامه این مطلب با طرز تهیه نان سیر با دو روش ساده و فوری و با کمی زمان آشنا خواهید شد.
مواد لازم برای پخت نان سیر به روشی ساده و فوری
سیر تازه: 10 حبه
پنیر پیتزا موزارلا: 300 گرم
نان تست: 5 عدد
نمک: به میزان لازم
جعفری یا ریحان خشک: به میزان لازم
مواد لازم برای پخت نان سیر به روشی زمان بر
سیر تازه: 10 حبه
پنیر پیتزا موزارلا: 300 گرم
نمک: به میزان لازم
جعفری یا ریحان خشک: به میزان لازم
خمیر جادویی: 300 گرم
مواد لازم برای تهیه خمیر جادویی
شیر یا آب: یک لیوان
پودر مخمر: یک قاشق غذاخوری
شکر: یک قاشق چایخوری
تخم مرغ: 1 عدد
روغن مایع: 6 قاشق غذاخوری
آرد سفید گندم: سه لیوان شراب قرمز
نمک: یک قاشق غذاخوری سر پر شده
نکاتی در مورد مواد اولیه
نکات پنیر برای پیتزا
پنیر پیتزا نوعی پنیر موزارلای کم رطوبت است که گاهی در ترکیب با پنیرهای دیگر سرو می شود. پنیر پیتزا حاوی کربوهیدرات، پروتئین، کلسیم، فسفر، پتاسیم، سدیم، تیامین و ویتامین های مختلف A و B است. خوردن پنیر پیتزا با سبزیجات خام و پخته به جذب کمتر چربی و مواد ناسالم در بدن کمک می کند. یکی از خصوصیات پنیر پیتزای خوب این است که هنگام جویدن پنیر نباید آدامس در دهان داشته باشد. همچنین پنیر پیتزای خوب بعد از پخته شدن کره را پس نمی دهد.
نکات مخمر پودری
خمیر مایه یکی از انواع مخمرهایی است که برای پخت نان، دونات، پیتزا و … استفاده می شود. استفاده از خمیر مایه در خمیر باعث تولید دی اکسید کربن و مواد آلی می شود و در نتیجه افزایش حجم خمیر و عطر و طعم خوب آن باعث خالی و پوک شدن نان و شیرینی می شود. پودر مخمر را می توان در خانه و در محیطی نه چندان گرم نگهداری کرد. پس از باز کردن بسته خمیر حتما آن را در فریزر نگهداری کنید. مخمر پس از چند ماه کیفیت اولیه خود را از دست می دهد. پس بهتر است به همان میزانی که مصرف می کنید آن را بخرید.
نکات آرد
نکته مهمی که در مورد آرد باید به آن توجه کرد این است که کیفیت آرد موجود در بازار متفاوت است. به همین دلیل، بسته به کیفیت آرد، مقدار آن ممکن است کمتر یا بیشتر از مقدار ذکر شده در دستور پخت باشد. پس هنگام اضافه کردن آرد به این نکته توجه داشته باشید. اگر دیدید که مواد شما در حال سفت شدن هستند و هنوز مقداری آرد باقی مانده است. یعنی آردی که اضافه می کنید کافی است و بقیه را اضافه نکنید. اگر مقدار آرد را طبق دستور اضافه کنید و ببینید که خمیر شما هنوز چسبنده است. این بدان معنی است که شما باید کمی آرد اضافه کنید. بنابراین، همیشه باید مقدار آرد مشخص شده در دستور تهیه کنید. اما این مقدار بسته به کیفیت و نوع آرد ممکن است کمتر یا بیشتر باشد.
نان سیر با نان تست
سیب زمینی ها را پوست گرفته و آب آن را بگیرید. سپس سیر را داخل غذاساز بریزید. یک سوم پنیر پیتزا موزارلا را به حبه های سیر داخل دستگاه اضافه کنید و یک دقیقه هم بزنید تا کاملا له شود. اگر غذاساز یا همزن ندارید، حبه های سیر را رنده کنید و پنیر پیتزای یخ زده را مانند سیر روی رنده ریز رنده کنید تا کاملا پوره شود. به مخلوط سیر و پنیر پیتزا کمی نمک اضافه کنید. سپس نان تست را در سینی فر قرار دهید. یک قاشق غذاخوری از مخلوط سیر و پنیر را بردارید و روی نان تست بمالید. در نظر داشته باشید که نان تست باید کاملا با مواد پوشانده شود.
وقتی مخلوط سیر و پنیر را روی تمام نان تست پخش کردید، پنیر پیتزا باقی مانده را روی نان ها بریزید تا تمام سطح نان را بپوشاند. در مرحله آخر می توانید روی نان ها کمی جعفری خشک یا ریحان خشک بپاشید و قالب را به مدت 5 دقیقه در طبقه وسط فر با دمای 160 درجه سانتیگراد قرار دهید. بعد از این مدت فر را خاموش کرده و حرارت بالای فر را روشن کنید تا نان به مدت یک تا دو دقیقه بپزد. به خاطر داشته باشید که نان تست خیلی سریع خشک می شود و می سوزد. پس دما را با توجه به اجاق یا فری که در خانه دارید تنظیم کنید و مدام به فکر نان داخل فر نباشید.
نان سیر با خمیر پیتزا
تمامی مراحل پخت نان سیر در این روش مشابه روش قبلی است با این تفاوت که در این روش به جای نان تست از خمیر جادویی استفاده می شود. مطمئناً نان با سیر پخته شده به این روش بسیار نرم تر و خوشمزه تر است. بنابراین، اگر زمان کافی برای آشپزی دارید، ما این روش را پیشنهاد می کنیم.
خمیری که با شما به اشتراک می گذاریم خمیری جادویی است که بسیار راحت، سبک و لطیف است و برای تهیه انواع پیتزا، دونات، کیک، پای و … استفاده می شود. برای تهیه این خمیر ابتدا شیر یا آب را گرم کنید تا فقط گرم باشد و دستتان نسوزد. سپس شکر را در آن حل کنید. پودر خمیر مایه را روی شیر بپاشید و در بشقاب یا نعلبکی بگذارید و پانزده دقیقه بپزید. در همین حین تخم مرغ و نمک و روغن را خوب با هم مخلوط کنید. بعد از پانزده دقیقه شیر را از ماهیتابه خارج کنید. پودر مخمر باید کاملا در شیر حل شود.
در این مرحله شیر را روی مخلوط تخم مرغ و کره بریزید. اما دست نزن بلافاصله نیمی از آرد را با الک به مواد اضافه کنید. سپس با دست یا با همزن هم بزنید تا آرد خوب حل شود و گلوله نشود. سپس آرد باقی مانده را اضافه کنید و با دست خوب ورز دهید تا خمیر غلیظی به دست آید. باید آرد را اضافه کنید تا خمیر به دستتان بچسبد. سپس روی خمیر را با یک حوله تمیز یا پتوی نازک بپوشانید و به مدت یک ساعت و نیم در جای گرمی بگذارید تا حجم خمیر دو برابر شود.
وقتی خمیر آماده شد روی میز کار آرد بپاشید. یک گلوله 300 گرمی از خمیر را بردارید و چند ثانیه در دستتان ورز دهید تا خمیر پف کند. سپس روی میز کار قرار دهید و خمیر را با وردنه باز کنید. باید خمیر را دایره ای شبیه به خمیر پتزا درست کنید. سپس مانند روش اول مخلوط پنیر و سیر را آماده کرده و روی سطح خمیر پخش کنید. بقیه پنیر پیتزا را روی آن بریزید و در صورت تمایل کمی جعفری یا ریحان خشک روی پنیر بپاشید و سینی خمیر را در فر قرار دهید.
در نظر داشته باشید که زمان پخت نان سیر با خمیر جادویی حدود 20 تا 30 دقیقه است و باید زمان پخت را با توجه به دمای فری که در منزل دارید تنظیم کنید. در پایان مرحله پخت، شعله بالای فر را حدود 2 تا 3 دقیقه روشن کنید تا سطح نان سیر برشته و کباب شود. پس از خارج کردن نان سیر از فر، آن را با چاقوی پیتزا یا چاقوی تیز به ورقه های مساوی برش دهید.
نکات مهم برای پخت نان با سیر
1- همانطور که در دستور ذکر شد سیر را با کمی پنیر پیتزا مخلوط کنید. این کار باعث می شود که سیر کاملا به نان تست یا خمیر بچسبد و بعد از پخت از نان جدا نشود.
2- سعی کنید همیشه سه نوع پنیر پیتزا را مخلوط کنید و فقط از یک نوع پنیر پیتزا استفاده نکنید. این غذای شما را خوشمزه تر می کند.
3- به جای نان تست می توانید از ساندویچ نان باگت برای تهیه نان سیر فوری استفاده کنید. نان باگت را از طول نصف کرده و مواد را روی سطح آن پخش کنید و پس از پخت به قطعات کوچکتر تقسیم کنید.