دوغ و این همه ضرر؟!

416533 271 خبر مرکزی

خمیر یک نوشیدنی باکیفیت است که جذب کلسیم و استحکام استخوان ها را افزایش می دهد. اما افرادی که از ضعف شدید استخوان رنج می‌برند یا برخی از افرادی که غدد پاراتیروئید پرکار دارند، نباید دوغ مصرف کنند.

دوغ یکی از نوشیدنی های سنتی و سالمی است که از قدیم بر سر سفره های ایران بوده و مصرف آن در روزهای گرم سال بسیار مفید است. این نوشیدنی خوشمزه پروتئین کمی، ویتامین های B و D و چربی بدن را تامین می کند.

بارها در مورد فواید خوردن دوغ صحبت کرده ایم، اما در این قسمت از سلامت مرطوب به عوارض و مضرات مصرف دوغ می پردازیم.

عوارض مصرف دوغ و موارد منع مصرف آن

خمیر و کم خونی: مصرف لبنیات باعث اختلال در جذب آهن از غذا می شود. به همین دلیل است که افراد مبتلا به کم خونی فقر آهن نباید لبنیات را با غذاهای غنی از آهن استفاده کنند، مثلا کباب را با دوغ نخورند. نوشیدنی هایی مانند دوغ و نوشابه ها ارزش غذایی کباب را کاهش داده و جذب آهن گوشت را به حداقل می رساند.

زیرا مصرف همزمان دوغ با گوشت باعث تولید مواد غیرقابل هضم در بدن می شود که عوارض زیادی برای مفاصل دارد. البته این بدان معنا نیست که فرد با یکبار مصرف این غذاها عوارضی خواهد داشت، بلکه مصرف طولانی مدت در عین حال عوارضی برای بدن دارد.

خمیر و سنگ کلیه: این خمیر سرشار از کلسیم، پروتئین و نمک است که از عوامل تشدیدکننده و ایجاد سنگ کلیه هستند. رژیم غذایی سرشار از نمک باعث فشار خون بالا و آسیب کلیه می شود. اگرچه لبنیات را نباید از برنامه غذایی حذف کرد، اما بهتر است از لبنیات کم چرب و کم نمک استفاده شود.

  امیلیا کلارک: بخشی از مغز من دیگر قابل استفاده نیست!

خمیر و یبوست: محتوای کلسیم در لبنیات مانند دوغ، شیر و پنیر بسیار زیاد است که باعث اختلال در عملکرد عضلات روده بزرگ (کولون) می شود. البته کمبود فیبر در لبنیات یکی دیگر از دلایل یبوست آنهاست. علاوه بر این، لبنیات منبع پروتئینی به نام کازئین هستند که حرکات روده را کند می کند.

درد خمیر و استخوان: خمیر یک نوشیدنی باکیفیت است که جذب کلسیم و استحکام استخوان ها را افزایش می دهد. اما افرادی که از ضعف شدید استخوان رنج می‌برند یا برخی از افرادی که غدد پاراتیروئید پرکار دارند، نباید دوغ مصرف کنند.

مضرات دوغ برای خانم ها: در پاسخ به سوالات مصرف کنندگان در مورد مصرف دوغ در خانم ها باید بگوییم که دوغ یکی از موانع جذب کلسیم در بدن نمک است. به همین دلیل است که ماست های صنعتی که سرشار از نمک هستند در جذب کلسیم اختلال ایجاد می کنند.

در سن بالای 50 سال، خطر شکستگی های مکرر پوکی استخوان در ستون فقرات کمری، ساعد و بالای ساق پا به 40 درصد در زنان و 12 درصد در مردان افزایش می یابد، بنابراین زنان باید بیشتر به دنبال کلسیم باشند و از ماست خانگی کم نمک استفاده کنند. ..

سایر عوارض دوغ

1- مصرف دوغ بلافاصله یا همراه با غذا یا دارو یکی از مهمترین مضرات آن است که باعث رقیق شدن شیره معده و اختلال در روند هضم و جذب غذا می شود. به گفته متخصصان تغذیه، دوغ نیز مانند سایر مایعات باید یک ساعت بعد از غذا یا دارو مصرف شود.

  خبر مهم وزیر کار از دستمزد کارگران

مصرف زیاد دوغ برای افرادی که از ناراحتی های معده، ورم معده، زخم اثنی عشر و مشکلات گوارشی رنج می برند، توصیه نمی شود.

3- زیاده روی در مصرف ترش باعث از بین رفتن تعادل بدن نسبت به حالت عادی می شود و همچنین به دلیل طبع سرد سگ، مصرف زیاد آن برای افراد دارای طبع سرد توصیه نمی شود.

4- گاز طبیعی موجود در دوغ در اثر تخمیر باکتری های موجود در آن ایجاد می شود و برای سلامتی بدن مضر نیست. اما در تهیه دوغ صنعتی گاز اضافه شده به دوغ باعث مشکلات گوارشی می شود. علاوه بر این، ماست گازدار باعث افزایش اشتها می شود که در نهایت منجر به پرخوری و اضافه وزن می شود.

5- افزایش فشار خون یکی دیگر از مضرات مصرف ماست است. به همین دلیل بهتر است ماست صنعتی خانگی و کم نمک را جایگزین ماست صنعتی پر نمک کنید. همچنین بهتر است دوغ و سایر مایعات را یک ساعت بعد از غذا مصرف کنید، زیرا علاوه بر ایجاد تشنگی، باعث افزایش فشار خون و پوکی استخوان می شود.

6- حتی الامکان به جای ماست گازدار صنعتی از ماست بدون گاز استفاده شود زیرا گاز اضافه شده به ماست فضای معده را اشغال کرده و در هضم غذا اختلال ایجاد می کند و در نتیجه باعث سوء هاضمه و احساس سیری کاذب هنگام غذا می شود. . ایجاد می کند.

در تهیه خمیر به روش صنعتی، ماست را در مخازنی که دارای میکسر هستند با مقدار مناسب آب ترکیب کرده و با رعایت اصول بهداشتی سرد و بسته بندی می کنند. این نوشیدنی مقاومت حرارتی بسیار بالایی دارد، بنابراین نیازی به مواد نگهدارنده مصنوعی ندارد و برای افرادی که دستگاه گوارش آنها تحمل لاکتوز را ندارد، برای مصرف دوغ بسیار مناسب است.

  قیمت بیت کوین امروز 14/11/1400

اما ماست های صنعتی سرشار از نمک بوده و برای افراد مبتلا به فشار خون، نارسایی کلیه، بیماری های قلبی عروقی بسیار مضر است، این افراد بهتر است ماست را در منزل به روش سنتی و البته کم نمک تهیه و میل کنند.

به طور کلی این دسته از افراد نباید لبنیات مانند ماست و دوغ مصرف کنند:
بعد از سزارین، خانم ها باید مصرف ماست و دوغ را به حداقل برسانند
افراد مبتلا به سنگ در کلیه، مثانه و کیسه صفرا
افرادی که میکروب معده دارند
افرادی که درد مفاصل و یبوست دارند
کودکان مبتلا به شب ادراری
افرادی که نفخ و نفخ دارند
افرادی که دارای لکه های سفید “جذام” روی پوست هستند
زنانی که ترشح و عفونت دارند
زنانی که دردهای قاعدگی و درد شکم، دیر قاعدگی و کیست تخمدان دارند.
افراد مبتلا به صرع
کسانی که از افسردگی و ناراحتی های عصبی رنج می برند
آدم های رویایی
کسانی که حافظه شان کم شده است
افرادی که لرزش «سر، بازو، پا، گردن» دارند.
افرادی که هنگام خواب روی بالش خود تف می کنند
افرادی که از تشدید درد مفاصل با تهویه مطبوع رنج می برند
افراد مبتلا به تنگی نفس، آسم و سینوزیت
افرادی که زیاد عرق می کنند
افراد مبتلا به بیماری های گوارشی مانند بازگشت اسید معده به مری

منبع: نمناک

دیدگاهتان را بنویسید