دهه شصت بزرگترین گروه جمعیتی کشور/شیوع زوال عقل در کشور است

خبر مرکزی – دکتر مریم عباسی نژاد با اشاره به اینکه به طور کلی بیماری های تخریب کننده عصبی یا بیماری هایی که در آنها بافت مغز تجزیه می شود دمانس نامیده می شود گفت: دمانس انواع مختلفی دارد که یکی از شایع ترین انواع آن آلزایمر است. انواع دیگر زوال عقل شامل زوال عقل عروقی یا ترکیبی از زوال عقل عروقی و بیماری آلزایمر است. انواع کمتر رایج زوال عقل به نام زوال عقل Luyobody یا دمانس فرونتوتمپورال نیز شناخته می شود.

وی افزود: در بیماری هایی که بافت مغز از بین می رود، در واقع سلول های مغز در قسمت های خاصی از مغز به تدریج از بین می روند و می گوییم مغز کوچک شده یا آتروفی شده است. علائم زوال عقل بسته به اینکه کدام قسمت از مغز بیشتر آسیب دیده است متفاوت است. علائم ممکن است شامل مشکلات حافظه، مشکل در پردازش افکار، مشکلات گفتاری، مشکلات حرکتی، یا از دست دادن عملکردهای اجرایی مغز یا کاهش توانایی یادگیری باشد.

چرا زوال عقل رخ می دهد؟

وی در خصوص علت زوال عقل گفت: مسیرهای مختلف می تواند منجر به زوال عقل شود. به عنوان مثال، علت اصلی زوال عقل آلزایمر ناشناخته است، اما به نظر می رسد برخی از عوامل ژنتیکی بر شروع آن تأثیر می گذارد، اما نه به این معنا که لزوماً یک بیماری ارثی است، بلکه برخی از ژن ها با شروع آلزایمر مرتبط هستند. در بررسی های بافت شناسی مشاهده کردند که در مغز افراد مبتلا به آلزایمر مواد خاصی وجود دارد و این مواد در انحطاط بافت مغز نقش دارند.

تأثیر سبک زندگی بر بروز زوال عقل عروقی
وی در خصوص زوال عقل عروقی تصریح کرد: در دمانس عروقی عروق مغز آسیب می بیند. بنابراین، همه عوامل خطر بیماری های مرتبط با بیماری های قلبی عروقی، مانند دیابت و چربی خون، با عوامل خطر زوال عقل عروقی مشترک هستند. نوشیدن الکل یکی از عوامل خطر زوال عقل است. یکی از شایع ترین علائم زوال عقل، مشکلات حافظه است و بسیاری از مواقع ممکن است خود فرد از مشکل خود آگاه نباشد و دیگران متوجه شوند که مثلاً چندین بار سؤالات تکراری می پرسد یا همان موضوع را توضیح می دهد.

  کدام بانک ها سود سهام را پرداخت کردند؟

چالش عدم تشخیص زودهنگام زوال عقل

این روانپزشک پیری را مهم ترین عامل خطر مرتبط با زوال عقل می داند و اظهار می کند: بررسی ها نشان می دهد که در گروه سنی سالمندان، یعنی. افراد بالای 65 سال، حدود 8 درصد از افراد به زوال عقل مبتلا می شوند که در کشور ما تقریباً به همین تعداد است. با محاسبه کل جمعیت سالمندان ایران، مشخص می شود که حدود 800 هزار نفر مبتلا به زوال عقل هستند، اما بسیاری از این افراد ناشناخته هستند و شاید تنها یک پنجم تعداد اعلام شده تشخیص داده شده باشند. به طور کلی زوال عقل بیماری ای است که تشخیص آن سخت و دیر است و حتی ممکن است بسیاری از پزشکان و متخصصان به این بیماری توجه نکنند و به موقع آن را تشخیص ندهند.

نقش افسردگی در افراد مسن مبتلا به زوال عقل

وی. افرود: گاهی اوقات علائم زوال عقل را می توان با سایر بیماری های روانپزشکی اشتباه گرفت. گاهی اوقات یک سالمند با شکایت از اختلالات حسی و مشکلات تمرکز مراجعه می کند و چون یکی از نزدیکان او قبلاً به این بیماری مبتلا شده است نگران این است که ممکن است زوال عقل داشته باشد، اما در معاینات و مصاحبه ها مشخص می شود که فرد مشکل دارد. نمونه آن افسردگی است که با درمان افسردگی مشکلات آن برطرف می شود. البته ما هرگز به این فرد نمی گوییم که هرگز دچار زوال عقل نمی شود و از او می خواهیم که تحت نظر باشد. به طور کلی یکی از راه های پیشگیری از بروز زوال عقل، جدای از تغییر سبک زندگی، درمان افسردگی و اضطراب است که می تواند از بروز برخی موارد زوال عقل پیشگیری کند.

  قتل جلوی چشم یک کودک 6 ساله

مصاحبه بالینی مهمترین ابزار برای شناسایی شروع زوال عقل است

این کارشناس معاونت بهداشت روان، امور اجتماعی و اعتیاد معاونت بهداشت ادامه داد: اولین قدم در شناسایی زوال عقل این است که پزشک سوالات و پاسخ های استاندارد را برای ارزیابی حافظه و سایر حوزه های شناختی بررسی کند تا توانایی پردازش و انسان را بررسی کند. تفکر و عملکرد اجرایی و عالی مغز را مطالعه می کند. آزمایشات و مصاحبه های بالینی ساختاریافته توسط روانپزشکان و متخصصان مغز و اعصاب انجام می شود و به شناسایی بیماران کمک می کند. در نهایت، تصویری از مغز مانند MRI می تواند به تشخیص قطعی کمک کند. البته تصویربرداری به تنهایی نمی تواند به شناسایی بیماری کمک کند و تصویربرداری طبیعی و عدم وجود آتروفی مغز لزوماً به معنای عدم وجود زوال عقل نیست.

از «دلیریم» چه می دانیم؟

وی افزود: از سوی دیگر گاهی افراد مسن ممکن است به دلایل پزشکی دچار مشکلات شناختی شده و دچار بیماری های دیگری شوند. به عنوان مثال، فردی دارای قند خون، اوره یا کراتینین بالا است یا سطح هوشیاری او در زمینه مشکلات قلبی عروقی مختل شده است. این بدان معناست که فرد بیدار است، اما در قضاوت و شناخت محیط اطراف خود مشکل دارد و حتی ممکن است توهمات شنیداری و بصری داشته باشد. این یک اورژانس است که با رفع مشکل پزشکی برطرف می شود. این حالت “هذیان” نامیده می شود. گاهی اوقات افراد مبتلا به زوال عقل می توانند همزمان با بدتر شدن وضعیت خود دچار هذیان شوند.

هشدار درباره افزایش شیوع زوال عقل در 30 سال آینده

  علیرضا بیرانوند در لیست منتخب فیفا

وی افزود: کارشناسان و سازمان جهانی بهداشت پیش بینی می کنند تا 50 سال آینده زوال عقل به یک معضل بهداشتی بزرگ در اکثر کشورها تبدیل شود. در ایران گروه سنی متولدین دهه 60 بزرگترین گروه جمعیتی را تشکیل می دهند. این گروه سنی در 20 یا 30 سال آینده وارد دوران سالمندی می شود و پیش بینی می شود در آینده با افزایش شیوع زوال عقل در کشور مواجه باشیم.

زوال عقل درمان قطعی ندارد

عباسی نژاد با تاکید بر اینکه بیماری های نورودژنراتیو یا انحطاط پیشرونده مغز درمان قطعی ندارد، گفت: دارویی برای توقف روند زوال عقل وجود ندارد، داروهایی برای کنترل علائم روانی و رفتاری، بهبود خلق و خو، کند کردن روند بیماری و غیره وجود دارد. n.، اما شرایط هر بیمار متفاوت است. پس از شناسایی زوال عقل، هر فرد می تواند شرایط خود را به گونه ای تجربه کند که برخی از آنها سیر پیشرونده بیماری داشته باشند و به سرعت اختلال بلع، ناتوانی در حرکت و غیره را تجربه کنند. و به این دلایل بمیرند. این دوره می تواند بسیار کوتاه مانند پنج سال یا بسیار طولانی مانند 15 سال باشد.

وی درباره اثرات ابتلا به کرونا در تشدید آلزایمر گفت: کووید 19 همچنان یک بیماری با عوارض و پیامدهای ناشناخته است. کرونا همچنین می تواند عوارض عروقی ایجاد کند، اما باید بدانیم که اگر کرونا رخ نمی داد در سال های بعد با افزایش شیوع زوال عقل مواجه بودیم و به هیچ وجه نمی توان افراد مبتلا به زوال عقل را به صورت انفرادی معاینه کرد. به دلیل کرونا آلوده شده اند یا خیر؟

2022-09-23 04:42:46

دیدگاهتان را بنویسید