در معاملات دیروز ارز، ترکیبی از کاهش معاملات ارزی و خبر سفر آتی رئیس جمهور به مسکو توانست بازار ارز را تحت فشار قرار دهد. از نگاه فعالان این سفر برای فعالان بازار ارز مهم بود و معتقدند در راستای تسریع در رفع تحریم ها صورت گرفته است.
همچنین مذاکرات هسته ای ایران و کشورهای 1+4 از فردا آغاز می شود و نتایج این دور می تواند به میزان قابل توجهی میزان توافق را نشان دهد. در حالی که برخی خوش بینان معتقدند که دستیابی به توافق دور از انتظار نیست، برخی دیگر اختلافات موجود را مانعی برای دستیابی به توافق در کوتاه مدت می دانند.
این رویدادهای خبری در این هفته احتمالاً باعث حرکت متفاوت دلار نسبت به هفته گذشته خواهد شد. اسکناس آمریکا که هفته گذشته با روند رو به رشد و شکست 30 هزار و 200 تومانی با مقاومت روانی به پایان رسید، اوایل هفته جاری با عقب نشینی به کانال 29 هزار تومانی بازگشت.
در نوسانات قیمت ها در هفته گذشته، دلار با افزایش قیمت همراه بود که برخی از دلالان ارز برای افزایش قیمت دلار تلاش کردند. اما افزایش قیمت دلار با استقبال بازار مواجه نشد و فعالان را وادار کرد تا از حجم معاملات خود بکاهند و همچنان به شنیدن اخبار از وین ادامه دهند.
دلارها را از سفر با یک رئیس خارج کنید
پیش بینی ارز در روزهای پنجشنبه و جمعه هفته گذشته با اعلام سفر آتی رئیس دولت به مسکو وارد فاز جدیدی شد. از دیدگاه تحلیلگران، این سفر بزرگ مهم بود. اینکه ایران نسبت به توافق کاملا جدی است و سعی می کند تمام تلاش خود را در زمین بازی برای اجرای لغو تحریم ها به کار گیرد.
روز شنبه با وجود ارقام ذکر شده در معاملات عقب مانده روز گذشته، قیمت دلار 100 تن و رقم 30 هزار تنی کاهش یافت. در این میان اخبار منتشر شده از مذاکرات هسته ای توانسته نقش بسزایی در افزایش فروشندگان و در نتیجه کاهش قیمت دلار به 29 هزار و 950 تن داشته باشد.
این کاهش 150 تومانی شاید در نگاه اول و با توجه به نوسانات هفته های اخیر چندان تعجب آور به نظر نرسد، اما به گفته تحلیلگران بازار ارز، شکستن کف حمایت 30 هزار تومانی در صورت همراه شدن با اخبار جدید و مثبت از مذاکرات برجام می تواند آغازی باشد. در روزهای آینده کاهش جدیدی در قیمت بازار ارز رخ خواهد داد.
معامله گران برخلاف هفته گذشته خود را با روند نزولی تنظیم کردند و با اختلاف قیمت 100 تا 150 تومانی با نرخ روز شنبه برای روزهای آینده صحبت کردند. روند بازار به گونه ای است که معاملات پشت صحنه دیروز قیمت های کمتری نسبت به معاملات نقدی داشت که نشان می دهد آینده کوتاه مدت بازار رو به کاهش است.
باید دید بازارساز که به دنبال کاهش نوسانات قیمتی در بازار ارز است تا چه اندازه از این کاهش قیمت ها حمایت خواهد کرد و چه سیاستی را در دستور کار خود قرار خواهد داد.
هیچ سکه ای در دلار باقی نمانده است
سکه که هفته گذشته برای عبور از سقف 13 میلیون و 200 هزار تنی صعودهای بی ثمری داشت، اوایل هفته جاری و روز شنبه با افت 120 هزار تنی به حدود 13 میلیون و 50 هزار تن رسید.
این در حالی است که قیمت هر اونس طلای جهانی نه تنها کاهشی نداشته، بلکه نسبت به روزهای گذشته افزایش یافته و روز شنبه در لحظه تنظیم این خبر با قیمت 1810 دلار در بازارهای جهانی معامله می شود. این روند نزولی قیمت سکه و بی توجهی آن به ارزش جهانی طلا شاید نشان دهنده جهت گیری قیمت سکه در برابر دلار در بازار ایران باشد.