درمان و علائم مسمومیت غذایی

فرادید| مسمومیت غذایی ناشی از غذا است و در بسیاری از موارد به عنوان مسمومیت غذایی شناخته می شود که در نتیجه خوردن غذای آلوده، فاسد یا سمی به وجود می آید. شایع ترین علائم مسمومیت غذایی تهوع، استفراغ و اسهال است.

به گزارش فراد؛ اگرچه مسمومیت غذایی بسیار آزاردهنده است، اما غیر معمول نیست. بر اساس گزارش مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری های ایالات متحده، از هر شش آمریکایی حداقل یک نفر در هر سال از مسمومیت غذایی رنج می برد.

علائم مسمومیت غذایی

علائم مسمومیت غذایی بسته به منبع عفونت می تواند متفاوت باشد. مدت زمانی که طول می کشد تا علائم ظاهر شوند نیز به منبع عفونت بستگی دارد و می تواند از 1 ساعت تا 28 روز متغیر باشد. موارد شایع مسمومیت غذایی معمولا شامل حداقل 3 مورد از علائم زیر است:

گرفتگی عضلات شکم
• اسهال
• استفراغ
• کاهش اشتها
• دمای نور
• ضعف
• حالت تهوع
• سردرد

علائم تهدید کننده مسمومیت غذایی عبارتند از:

• اسهال که بیش از 3 روز طول بکشد
تب بالای 39 درجه
اختلال در بینایی یا گفتار
علائم کم آبی شدید، که ممکن است شامل خشکی دهان، کاهش ادرار و مشکل در بلع باشد.
• ادرار خونی

در صورت مشاهده هر یک از علائم فوق فورا به پزشک مراجعه کنید.

چه چیزی باعث مسمومیت غذایی می شود؟
اکثر مسمومیت های غذایی به یکی از سه دلیل اصلی رخ می دهد:

باکتری ها
باکتری ها شایع ترین علت مسمومیت غذایی هستند. برخی از باکتری های خطرناک E.coli، لیستریا و سالمونلا هستند. سالمونلا عامل اصلی مسمومیت های غذایی جدی در ایالات متحده است. طبق گزارش CDC، حدود 1 میلیون مورد مسمومیت غذایی و نزدیک به 20000 بستری شدن در بیمارستان ممکن است به دلیل عفونت سالمونلا باشد. Campylobacter و C. botulinum (بوتولیسم) دو باکتری کمتر شناخته شده و بالقوه کشنده هستند که ممکن است در رژیم غذایی ما وجود داشته باشند.

فرشتگان
مسمومیت غذایی ناشی از انگل ها به اندازه مسمومیت های غذایی ناشی از باکتری ها رایج نیست. اما انگل هایی که از طریق غذا تکثیر می شوند همچنان بسیار خطرناک هستند. توکسوپلاسما انگلی است که اغلب در مسمومیت های غذایی دیده می شود. این انگل معمولا در جعبه توالت گربه وجود دارد. انگل ها می توانند سال ها در دستگاه گوارش زندگی کنند بدون اینکه شما از آنها آگاه باشید. با این حال، اگر انگل در روده افراد دارای سیستم ایمنی ضعیف یا زنان باردار وجود داشته باشد، می تواند آنها را در معرض عوارض جانبی خطرناکی قرار دهد.

  آیا ساعت رسمی کشور در سال جدید تغییر نمی کند؟

ویروس ها
مسمومیت غذایی می تواند توسط یک ویروس نیز ایجاد شود. نوروویروس که به عنوان ویروس نورواک نیز شناخته می شود، سالانه بیش از 19 میلیون مسمومیت غذایی ایجاد می کند. در موارد نادر، ویروس می تواند کشنده باشد. ساپوویروس، روتاویروس و آستروویروس علائم مشابهی دارند. اما می توان ادعا کرد که آنها تقریبا کمتر رایج هستند. ویروس هپاتیت A یک بیماری جدی است که می تواند از طریق غذا منتقل شود.

مسمومیت غذایی چیست؟
چگونه غذا کثیف می شود؟
تقریباً در هر غذایی که می خوریم، پاتوژن ها وجود دارند. گرمای پخت و پز معمولاً پاتوژن های موجود در غذا را قبل از رسیدن به بشقاب ما از بین می برد. غذاهایی که خام خورده می شوند، منابع رایج مسمومیت غذایی هستند. زیرا مراحل پخت را طی نمی کنند.

گاهی غذا نیز با موجودات موجود در مدفوع تماس پیدا می کند. این اغلب زمانی اتفاق می افتد که شخصی که غذا را آماده می کند، قبل از پختن غذا با دستان خود به خوبی می نشیند. گوشت، تخم مرغ و محصولات لبنی معمولاً آلوده هستند. آب همچنین می تواند به ارگانیسم هایی که باعث بیماری و مسمومیت غذایی می شوند آلوده شود.

چه کسانی در معرض مسمومیت غذایی هستند؟
هر کسی ممکن است دچار مسمومیت غذایی شود. از نظر آماری، تقریباً همه افراد حداقل یک بار در زندگی خود دچار مسمومیت غذایی شده یا خواهند شد.

برخی افراد بیشتر از دیگران در معرض خطر هستند. افرادی که دارای سیستم ایمنی سرکوب شده یا بیماری خودایمنی هستند بیشتر در معرض خطر عفونت و عوارض ناشی از مسمومیت غذایی هستند.

طبق گفته کلینیک مایو، زنان باردار در معرض خطر بیشتری هستند. زیرا بدن آنها با تغییرات متابولیسم و ​​سیستم گردش خون در دوران بارداری مقابله می کند. افراد مسن نیز بیشتر در معرض خطر مسمومیت غذایی هستند. زیرا سیستم ایمنی آنها ممکن است به سرعت به ارگانیسم های عفونی واکنش نشان ندهد. کودکان نیز آسیب پذیر در نظر گرفته می شوند. زیرا سیستم ایمنی بدن آنها ضعیف تر از بزرگسالان است. کودکان به دلیل اسهال و استفراغ بیشتر در معرض خطر کم آبی بدن قرار دارند.

مسمومیت غذایی چیست؟
مسمومیت غذایی چگونه تشخیص داده می شود؟
پزشک بر اساس علائم و نشانه هایی که بیمار دارد، نوع مسمومیت غذایی را تعیین می کند. در موارد شدید، آزمایش خون، آزمایش مدفوع و حتی غذایی که می خورید ممکن است برای تعیین علت مسمومیت غذایی مورد نیاز باشد. همچنین ممکن است پزشک آزمایش ادرار را برای بررسی اینکه آیا بدن شما به دلیل مسمومیت غذایی دچار کم آبی یا کم آبی شده اید، تجویز کند.

  قیمت بیت کوین، امروز 1400/11/06

مسمومیت غذایی چگونه درمان می شود؟
مسمومیت غذایی معمولاً در خانه درمان می شود و در بیشتر موارد در عرض 3 تا 5 روز از بین می رود.

اگر مسمومیت غذایی دارید، نوشیدن مایعات کافی برای حفظ آب بدنتان بسیار مهم است. نوشیدنی های ورزشی غنی از الکترولیت می توانند برای آبرسانی به بدن مفید باشند. آب و آب نارگیل همچنین می تواند کربوهیدرات های از دست رفته را در بدن شما بازگرداند و به رفع خستگی کمک کند.

اجتناب از کافئین؛ زیرا می تواند دستگاه گوارش را تحریک کند. دمنوش های بدون کافئین با گیاهان تسکین دهنده مانند بابونه، نعناع و قاصدک می توانند درد معده را تسکین دهند.

داروهای بدون نسخه مانند Imodium و Pepto-Bismol می توانند به کنترل اسهال و سرکوب حالت تهوع کمک کنند. با این حال، قبل از استفاده از این داروها باید با پزشک خود مشورت کنید. از آنجایی که بدن برای دفع سموم باعث اسهال و استفراغ می شود، استفاده از این داروها می تواند شدت بیماری را پنهان کند و باعث شود که مراجعه به پزشک را به تعویق بیندازید.

افراد مبتلا به مسمومیت غذایی باید استراحت کافی داشته باشند. در موارد شدید مسمومیت غذایی، سرم را می توان برای تسکین کم آبی در بیمارستان یا کلینیک تزریق کرد. در موارد بسیار شدید مسمومیت غذایی، فرد ممکن است برای بهبودی کامل نیاز به مدت بیشتری در بیمارستان بماند.

رژیم غذایی
در هنگام مسمومیت غذایی چه غذاهایی بخوریم؟

بهتر است تا زمانی که اسهال و استفراغ از بین برود، مصرف غذا را به غذاهای جامد محدود کنید و در عوض با خوردن غذاهای سبک کم چرب و آسان هضم، به آرامی به رژیم معمول خود بازگردید. غذاهای مناسب در هنگام مسمومیت غذایی عبارتند از:

• کراکر نمکی
• ژلاتین
• موز
• برنج
• بلغور جو دوسر
• آب مرغ
• پوره سیب زمینی
• سبزیجات آب پز
• نان تست
نوشیدنی های بدون کافئین
• آب میوه را رقیق کنید
• نوشیدنی های ورزشی

  جزئیات سپرده برای یارانه 150 هزار تنی

غذاهایی که برای مسمومیت غذایی توصیه نمی شوند و مضر هستند:

برای جلوگیری از ناراحتی بیش از حد معده، سعی کنید از غذاهای ذکر شده در مقاله بعدی که هضم آنها دشوار است اجتناب کنید. از مصرف آنها خودداری کنید، حتی اگر احساس خوبی دارید:

• لبنیات به ویژه شیر و پنیر
• غذاهای ناسالم
• غذاهای غنی از ادویه جات
• غذاهای حاوی قند بالا
• غذاهای ادویه دارمسمومیت غذایی چیست؟
• غذاهای سرخ شده

همچنین باید از نوشیدنی های زیر اجتناب کنید:

کافئین (نوشیدنی های گازدار، نوشیدنی های انرژی زا، قهوه)
• الکل
نیکوتین

چگونه می توان از مسمومیت غذایی پیشگیری کرد؟
بهترین راه برای پیشگیری از مسمومیت غذایی این است که غذا را به روشی سالم تهیه کنید و از خوردن غذاهایی که از آنها مطمئن نیستید خودداری کنید.
بسیاری از غذاها به دلیل نحوه تولید و تهیه، احتمال مسمومیت غذایی را افزایش می دهند. گوشت، مرغ، تخم مرغ و صدف نیز ممکن است حاوی عوامل عفونی باشند که در طول پخت و پز از بین می روند. اگر این غذاها خام مصرف شوند، خوب آماده نشده باشند، یا اگر دست ها و سطوح بعد از تماس با آنها تمیز نشوند، مسمومیت غذایی ممکن است رخ دهد.

سایر غذاهایی که می توانند باعث مسمومیت غذایی شوند عبارتند از:

• سوشی و سایر غذاهای دریایی که به صورت خام یا فرآوری نشده سرو می شوند.
سوسیس و کالباس که گرم و پخته نشده باشند.
گوشت چرخ کرده گاو که ممکن است حاوی گوشت چندین حیوان باشد.
• شیر، پنیر و آب میوه غیر پاستوریزه
میوه ها و سبزیجات خام و شسته نشده

همیشه قبل از آشپزی یا غذا خوردن دست های خود را به خوبی بشویید. غذای خود را به درستی بسته بندی و نگهداری کنید. گوشت و تخم مرغ را کاملا بپزید. هر ماده ای که با مواد غذایی خام تماس پیدا می کند باید قبل از استفاده در تهیه سایر غذاها ضدعفونی شود. میوه ها و سبزیجات را قبل از مصرف به دقت بشویید.

چشم انداز
مسمومیت غذایی یک مشکل بسیار ناخوشایند است. اما خبر خوب این است که بسیاری از افراد ظرف 48 ساعت به طور کامل بهبود می یابند.

مسمومیت غذایی در موارد بسیار نادر می تواند خطرناک و حتی کشنده باشد.

منبع: Healthline

دیدگاهتان را بنویسید