بلغور جو یکی از غلات شناخته شده است که امروزه بسیار مورد توجه قرار گرفته است و مردم آن را به عنوان بلغور جو دوسر در صبحانه و شام همراه با آب میوه، شیر، آجیل و تکه های میوه مصرف می کنند.
می توانید بلغور جو را برای صبحانه یا شام تهیه کنید و با هر غذای دیگری مانند غلات، کپک ها، میوه ها، آب میوه ها و شیر درست کنید و نه تنها از خواص بلغور جو دوسر، بلکه از خواص سایر غذاها نیز لذت ببرید.
جو دو سر منبع خوبی از فیبر و کربوهیدرات و پروتئین بیشتری نسبت به اکثر غلات است. همچنین دارای ویتامین ها، مواد معدنی و آنتی اکسیدان های زیادی است.
1. به بهبود هضم کمک می کند: بلغور جو دوسر سرشار از فیبر محلول بتا گلوکان است که باکتری های سالم روده را افزایش می دهد و باعث می شود احساس سیری کنید.
2- فشار خون را کاهش می دهد: جو کامل حاوی آنتی اکسیدان ها و ترکیبات گیاهی مفیدی به نام پلی فنول است. آنتی اکسیدانی به نام آوانانترامید تولید اسید نیتریک را افزایش می دهد، به کاهش فشار خون، گشاد شدن رگ های خونی و بهبود جریان خون کمک می کند و فقط در جو دوسر یافت می شود.
3. از قلب محافظت می کند: یکی از دلایل اصلی بیماری های قلبی عروقی، سطح کلسترول خون بالا است. بلغور جو دوسر باعث کاهش کلسترول در جو می شود.
4- قند خون را کنترل می کند: فیبرهای بتا گلوکان موجود در جو دوسر به افزایش جذب قند خون، بهبود مقاومت به انسولین، کنترل سطح قند خون کمک می کند و برای افراد مبتلا به دیابت نوع 2 بسیار توصیه می شود.
5. به مراقبت از پوست کمک می کند: بلغور جو دوسر کلوئیدی مدتهاست که برای درمان خشکی و خارش پوست استفاده میشود و محصولات جو دوسر میتوانند اگزما را درمان کنند. (مصرف خوراکی)
6. رفع یبوست در دوران پیری: مطالعات نشان می دهد که سبوس جو دوسر به کاهش یبوست در سالمندان کمک می کند و استفاده از ملین های مختلف را در آنها به حداقل می رساند.
منبع: طلا