خواص عالی لواشک که نمی دانید

لواشک در واقع یک عصاره غلیظ و خشک میوه است، البته باید گفت که مصرف لواشک خواص زیادی برای بدن و درمان بیماری های خاص دارد.

لواش یکی از خوشمزه ترین و پرطرفدارترین غذاهایی است که طعم ترش و شور دارد و از یک، دو یا چند میوه مانند آلو، سیب، گلابی، زرشک، لیمو، زغال اخته و انار تهیه می شود. در این فصل پربار برای ذائقه خود غذاهای خانگی با طعم های مختلف تهیه کنید.

لواشک علاوه بر طعم بی نظیری که باعث می شود هیچکس آن را رد نکند دارای خواص تغذیه ای و درمانی فراوانی نیز می باشد که در این قسمت و در ادامه بررسی خواص مواد غذایی شما را با فواید لواشک آشنا خواهیم کرد.

ظرف خانگی یا غذای غیربهداشتی

حتما تا به حال کاسه های رنگارنگ و خوشمزه را روی چرخ های ریسندگی دیده اید و متقاعد شده اید که این کاسه ها را بخرید، اما باید بدانید که در تهیه این نوع کاسه ها از مواد افزودنی غیر مجاز استفاده کنید و مواد اولیه مرغوبی ندارند و برای افزایش ماندگاری، نگهدارنده ها در آنها.

برای بهره مندی از خواص بی نظیر لواشک لواشک را در منزل تهیه کنید و با رعایت کامل نکات بهداشتی از آن لذت ببرید.

سرشار از ویتامین ها و مواد مغذی: لواشک حاوی ویتامین های A و B است. میوه های خشک حاوی مواد مغذی مانند فیبر، مواد معدنی، فسفر، کلسیم و آهن هستند.

مبارزه با خستگی: لواش با ویتامین ها و مواد مغذی فراوانی که دارد باعث سلامتی و مبارزه با خستگی و سایر مشکلات سلامتی می شود.

کمک به کاهش وزن: مقدار فیبر موجود در لواشک باعث می شود فرد برای مدت طولانی تری احساس سیری کند. لواش جایگزین بهتری برای شیرینی ها است و با کاهش مصرف کربوهیدرات ها و قندها به کاهش وزن کمک می کند. لواشک به دلیل کم کالری بودن برای صبحانه مناسب است و مصرف آن منجر به افزایش وزن نمی شود.

  عکس/ کاخ سفید و کاخ سلطنتی انگلیس در شب کریسمس

اختلال: مصرف یک ظرف آلوچه باعث ناراحتی معده می شود و در کم خونی مفید است.

رفع یبوست: ظرف آلوچه ضد باکتری و ویروسی است، روده ها را تحریک می کند و کار دستگاه گوارش را تنظیم می کند. در صورت ابتلا به یبوست خوردن یک ظرف آلو برای رفع یبوست توصیه می شود.

پیشگیری از عفونت ادراری: مصرف آب زغال اخته به پیشگیری از عفونت ادراری در زنان کمک می کند.

پاکسازی بدن: لواشک حاوی فیبر طبیعی است. فیبر موجود در لواش هضم غذا را بهبود می بخشد، دستگاه گوارش را تمیز می کند و از بیماری هایی مانند یبوست و سایر مشکلات مثانه جلوگیری می کند.

بهبود سلامت پوست: فیبر موجود در لواشک سموم را از بدن دفع می کند و این تاثیر مثبتی روی پوست دارد و سلامت پوست را بهبود می بخشد.

خواص ضد سرطانی: لیموناد سرشار از آنتی اکسیدان است. آنتی اکسیدان ها رادیکال های آزاد را از بین می برند و سلول های آسیب دیده را بازسازی می کنند و خاصیت ضد سرطانی دارند.

 پوست میوه
دفع سنگ کلیه: بادرنجبویه دارای خواص اسیدی و ضد عفونی کننده قوی است که در سنگ کلیه، آلرژی و کاهش وزن موثر است.

افت دما: برای کاهش تب، کنترل فشار خون و ضربان قلب، تسکین دردهای روماتیسمی و مفاصل از پودر زرشک استفاده کنید.

کنترل اوره و کلسترول: آش انار یکی از غذاهای ترش و خوشمزه است و مصرف آن برای کنترل اوره و کلسترول، دفع سموم و تنظیم مایعات بدن بسیار مفید است.

رفع بی خوابی: اگر اختلال خواب دارید و به طور منظم نمی خوابید، خوردن کمی زغال اخته می تواند به رفع بی خوابی کمک کند.

  طرز تهیه حلیم بادمجان; ترفندی برای کش دادن این غذای خوشمزه

آیا لواشک برای زن باردار ضرر دارد؟

ویاگرا یا هوس خوردن برخی غذاها در دوران بارداری بسیار رایج است و بسیاری از مادران در دوران بارداری اسفناج و لواش بیشتری مصرف می کنند. اگر لواش، کاراتو و سایر ترشی ها توسط خانم باردار به مقدار زیاد و نه زیاد مصرف شود مشکلی پیش نمی آید و خوردن لواش خانگی در دوران بارداری می تواند فواید زیر را داشته باشد. در دوران بارداری، خوردن کاسه انبه به دلیل وجود باکتری لیستریا ممنوع خواهد بود.

فواید خوردن لواشک در دوران بارداری

خانم های باردار بخوانند و خواص آن را بدانند اما مثل همیشه بدون اجازه پزشک هیچ غذایی از جمله لواش نخورند.

حفظ تعادل الکترولیت بدن مادر: لواشک سرشار از سدیم و پتاسیم است و می تواند تعادل الکترولیت بدن مادر را حفظ کند.

پیشگیری از اضافه وزن در دوران بارداری: لواشک فاقد کلسترول و چربی است و یک صبحانه سالم است که به زنان باردار اجازه اضافه وزن بیش از حد را نمی دهد.

پیشگیری از یبوست: لواشک باعث هضم بهتر غذا، بهبود عملکرد دستگاه گوارش و جلوگیری از یبوست در دوران بارداری می شود.

تقویت سیستم ایمنی بدن مادر: لواشک در دوران بارداری سیستم ایمنی بدن مادر را تقویت می کند و از سقط جنین جلوگیری می کند، زیرا لواشک دارای خواص آنتی اکسیدانی است و منبع خوبی از ویتامین های K، A و C است.

مضرات خوردن لواشک در دوران بارداری

در تهیه لواشک از نمک زیادی استفاده می شود، نمک باعث ورم بیش از حد دست ها و پاها و افزایش فشار خون مادر می شود.

زیاده روی در مصرف لواشک به دلیل وجود سدیم و پتاسیم آب را از بدن دفع کرده و باعث کم آبی بدن می شود.

خوردن لواشک برای مبتلایان به GERB مضر است.

  قیمت آپارتمان بالای 15 سال در تهران

به دلیل وجود باکتری در کاسه های غیربهداشتی، ممکن است در دوران بارداری مسمومیت ایجاد شود.

مصرف زیاد ترشی و لواش به دلیل وجود اسیدیته بالا باعث از بین رفتن تدریجی مینای دندان می شود.

اگر از بیرون لواش می‌خرید به نکات زیر توجه کنید:

ظرف باید بهداشتی باشد: هنگام خرید ظرف به بهداشت ظرف توجه کنید و از داشتن مجوزهای بهداشتی مطمئن شوید.

به خصوصیات فیزیکی ظرف توجه کنید:

یک غذای سالم که:

رنگ طبیعی میوه در تهیه آن استفاده می شود.

بو و طعم طبیعی دارد و بویی شبیه ترش، سوخته و کپک ندارد.

این ظرف حاوی مواد خارجی مانند تکه های پوست، هسته، دانه و دم میوه، برگ، خاک و ماسه، کاه و غیره نیست.

شما هیچ آفت زنده ای ندارید (مانند شش انتها، کنه ها و کپک ها).

ضخامت ورق باید کمتر از یک میلی متر و بیشتر از 5 میلی متر نباشد.

هیچ ماده دیگری به جز مواد زیر نباید به ظرف اضافه شود: افزودن نمک خوراکی (نمک) تا 2 درصد، شیرین کننده هایی مانند ساکارز و گلوکز، اسیدهای میوه مانند اسید سیتریک، اسید مالیک و اسید تارتاریک، طعم دهنده های طبیعی گیاهی به غذا بلامانع است.

به بسته بندی ظرف توجه کنید: ظروف مورد استفاده برای بسته بندی ظروف باید قوی، تازه، خشک و بدون بو باشد. بسته بندی ظرف باید به گونه ای باشد که محصول را در برابر رطوبت، آفات و عوامل فساد محافظت کند. هر ورقه لواش باید در یک بسته بندی کوچک بسته بندی شود.

روی بسته بندی لواشک، نام و نوع کالا، نام و آدرس کارخانه سازنده، شماره پروانه ساخت وزارت بهداشت، عبارت ساخت ایران، وزن خالص بر حسب گرم یا کیلوگرم، ماندگاری و ماندگاری، سریال شماره و مواد استفاده شده باید نوشته شود.

منبع: ایسکانیوز

دیدگاهتان را بنویسید