به گزارش مجله تاریخ فرادید، ماجرای تولد رژیم صهیونیستی به اشغال فلسطین توسط انگلیس در جنگ جهانی اول برمی گردد. زمانی که یهودیان صهیونیست که برای چندین دهه به فلسطین مهاجرت کردند، ایده ایجاد یک کشور یهودی را دنبال کردند، پس از تسلط بریتانیا بر دولت فلسطین، اولین گام ها را برای ایجاد یک کشور یهودی برداشتند. و
از آن تاریخ تا 14 مه 1948، مقاومت مردم فلسطین در برابر اشغالگری صهیونیستها به اشکال مختلف شکل گرفت. اما جنگ جهانی دوم و نسل کشی یهودیان توسط آلمان نازی به صهیونیست ها این امکان را داد که مهم ترین گام را در ایجاد یک کشور یهودی بردارند.
از سوی دیگر، با آغاز اشغال انگلیس، موج مهاجرت یهودیان به فلسطین آغاز شد، به طوری که در 30 سال جمعیت یهودیان 12 برابر شد. مهاجران تحت حمایت انگلیس یک سازمان نظامی تمام عیار تشکیل دادند و در همان زمان زمین های فلسطین را به چند برابر قیمت تصرف کردند.
در 14 می 1948، اشغال فلسطین توسط انگلیس پایان یافت، اما صهیونیستها بلافاصله در همان روز منشور استقلال را صادر کردند و موجودیت کشور اسرائیل را اعلام کردند. فلسطینی ها این روز را «روز بدبختی» می نامند.
همان روز بعد ارتش کشورهای عربی و گروه زیادی از داوطلبان چریک عرب از چند جبهه به خاک کشور تازه تأسیس اسرائیل حمله کردند، اما در نهایت این حملات با شکست اعراب خاتمه یافت.
رابرت کاپا عکاس مشهور نظامی در پایان اشغالگری انگلیس و استقرار رژیم صهیونیستی در سوریه به فلسطین سفر کرد و مهمترین لحظات تاریخ معاصر این منطقه را در قالب تصاویری به ثبت رساند.
کاپا قبل از اعلام منشور استقلال اسرائیل وارد سرزمین های اشغالی شد و تا زمان اعلام این رژیم و شروع جنگ اعراب در آنجا ماند و عکاسی کرد. مهاجرت یهودیان و زندگی آنها در سرزمین های اشغالی را می توان در عکس هایی که او در این دوران گرفته است مشاهده کرد. عکس های او با خواندن اعلامیه استقلال اسرائیل در موزه تل آویو توسط اولین نخست وزیر رژیم بن گوریون آغاز می شود و با مهاجرت یهودیان به سرزمین های اشغالی و زندگی در آنجا ادامه می یابد.

























