ترفند جالب برای پخش خورش فوسانجانسکا.

فسنجان یا خورش فسنجان یکی از اصیل ترین و خوشمزه ترین خورش های ایرانی است. اصل و اصالت خورش فسنجان از استان گیلان است. اما به دلیل طعم بی نظیر و خوشمزه ای که دارد در اکثر شهرهای ایران طبخ می شود. این غذا معمولاً برای ناهار با گوشت یا مرغ تهیه می شود و این بار می خواهیم طرز پخت آن با مرغ را به شما آموزش دهیم.

گفته می شود خورش فسنجان یکی از قدیمی ترین غذاهای سنتی ایرانی است که قدمت آن به دوره ساسانیان می رسد. در مناطق شمالی برای تهیه فسنجان از گوشت اردک و گاهی گوشت بوقلمون استفاده می شود. در ادامه شما را با طرز تهیه خورش مرغ فسنجان آشنا می کنیم. این خورش خوشمزه برای شام در شب یلدا و سایر مراسم نیز سرو می شود.

مواد لازم برای تهیه خورش فسنجان

گردو 300 گرم
مرغ 4 تکه پا یا سینه
رب انار 4 قاشق غذاخوری
1 عدد پیاز بزرگ
2 قاشق غذاخوری شکر
زعفران آب شده ۱ قاشق غذاخوری
روغن مایع به مقدار لازم
نمک، زردچوبه و فلفل به میزان لازم

طرز تهیه خورش فسنجان

در مرحله اول تهیه خورش فسنجان جوجه ها را تمیز کرده و خوب بشویید و در آبکش بگذارید تا آب آن خشک شود. سپس روی مرغ ها کمی نمک و فلفل بپاشید.

یک تابه مناسب انتخاب کنید و کمی روغن مایع داخل آن بریزید و روی اجاق گاز قرار دهید تا داغ شود. سپس مرغ را داخل روغن بریزید و تفت دهید تا سرخ شود. وقتی یک طرف مرغ سرخ شد، آن را برگردانید تا طرف دیگر آن سرخ شود. پس از سرخ شدن مرغ، آنها را در ظرفی بریزید.

  توجه؛ این 6 غذا را با شیر نخورید!

در مرحله بعد پیاز را پوست گرفته و بشویید و نگینی خرد کنید.

یک قابلمه را انتخاب کنید و کمی روغن داخل آن بریزید و روی اجاق گاز قرار دهید تا روغن داغ شود. سپس پیاز خرد شده را به تابه اضافه کنید و تفت دهید تا بافت پیاز نرم شود. سپس کمی زردچوبه به پیاز اضافه کنید و خوب هم بزنید تا مواد یکدست شود و دوباره تفت دهید.

سپس گردوهای خرد شده را به تابه اضافه کنید و سپس مواد را خوب مخلوط کنید و به مدت 5 دقیقه با هم تفت دهید. سپس رب انار را به ماهیتابه اضافه کنید و بگذارید 5 دقیقه سرخ شود.

مرغ از قبل سرخ شده را به تابه اضافه کنید و خوب هم بزنید تا یکدست شود. سپس آن را کمی تفت دهید و در آخر چند لیوان آب به تابه اضافه کنید و حرارت را کم کنید و بگذارید خورش فسنجان آرام آرام بپزد.

حداقل 3 ساعت اجازه دهید تا خورش فسنجان کاملا جا بیفتد و روغن اضافه کنید و در نهایت در نیم ساعت آخر تهیه خورش 2 قاشق غذاخوری شکر را به همراه 1 قاشق غذاخوری زعفران بجوشانید و به خورش اضافه کنید.

طرز تهیه فسنجان بدون استفاده از روغن (رژیمی)

اگر نمی خواهید هنگام پخت فسنجان از روغن استفاده کنید و غذای سالم تری بخورید می توانید از درس زیر که فقط از روغن گردو استفاده می کند استفاده کنید. پس از تهیه خورش از فسنجان، آن را در ظرفی زیبا بریزید و با پلو زعفرانی سرو کنید.

نکات طلایی در تهیه خورش فسنجان

اگر از طرفداران خورش ترش فسنجان مانند روش گیلانی و مازندرانی هستید، نیازی به اضافه کردن شکر زیاد به خورش ندارید، اما برای رنگ و لعاب بیشتر بهتر است مقدار کمی شکر اضافه کنید.

  دولت باید از انباشت کالا دست بردارد/ لزوم رای گیری به طرح تحول اقتصادی

خورش فسنجان را می توان با گوشت گوسفند، گوساله، مرغ، اردک، بوقلمون، شتر و … درست کرد. اما با توجه به طب سنتی که می گوید گردو طبع گرمی دارد، بهتر است از گوشت گاو که خاصیت سردی دارد برای متعادل کردن طبیعت خورش فسنجان استفاده شود.

اگر می خواهید از گوشت قرمز در خورش فسنجان استفاده کنید، بهتر است گوشت را هم بزنید تا خورش شما زیباتر شود.

برای آزاد شدن چربی گردو، بهتر است آن ها را در آب سرد خیس کنید تا شوک به آن ها وارد شود و روغن آن به آب منتقل شود. سپس از آب بدست آمده برای تهیه خورش فسنجان استفاده کنید.

در تهیه خورش فسنجان نیازی به استفاده از روغن زیاد نیست زیرا خود گردو چربی لازم را تولید می کند.

برای طعم بهتر خورش فسنجان می توانید در هنگام سرخ کردن مرغ ۱ قاشق غذاخوری دارچین و ۱ عدد برگ بو به مرغ اضافه کنید.

وقتی خورش آماده شد وقتی آب خورش هنوز رقیق شد اما مرغ شما کاملا پخته شد بهتر است مرغ را از تابه خارج کنید و بگذارید آب خورش خودش تبخیر شود. سپس مرغ را دوباره به ماهیتابه اضافه کنید.

یکی از راه های چاق شدن خورش فسنجان این است که چند تکه یخ داخل آن بریزید تا به گردو شوک زده و کره آن گرفته شود. برای رنگ دادن کمی به خورش فسنجان می توانید در اواخر پخت یک قاشق رب گوجه فرنگی به خورش اضافه کنید.

خورش فسنج غذایی وقت گیر است. پس هنگام آشپزی و آشپزی صبور باشید.

 

Коста

طرز تهیه خورش فسنجان که به آن پرداختیم برای چهار نفر مناسب است. نسبت مواد اولیه را تغییر دهید اگر افراد کمتر یا بیشتر هستند.

منبع: اوکالا

دیدگاهتان را بنویسید