بیشترین رشد شاخص به دست آمده است!

بیشترین رشد روزانه شاخص کل بورس در 6 ماه گذشته به ثبت رسید و دماسنج اصلی تالار شیشه ای روز دوشنبه با رشد ارتفاعی بالای 2.5 درصد همراه بود. پس از وقفه 10 روزه، کارگزاران نیز با بازار سهام آشتی کردند و خالص خرید مثبت کردند.

به نظر می رسد پس از افزایش انتظارات تورمی، سرمایه گذاران راه را برای کسب سود اسمی در تالار شیشه ای هموار می کنند. به ویژه تصمیم جدید بانک مرکزی احتمال نصف شدن دلار و کاهش فاصله با نرخ های سود غیررسمی را افزایش داده است.

افزایش چشمگیر قیمت های بورس باعث شد تا نماگر اصلی بورس روز گذشته با جهش 2.55 درصدی از تورم مورد انتظار در بازار استقبال کند. این میزان رشد روزانه دماسنج اصلی سالن شیشه ای از دی ماه سال گذشته تاکنون بی سابقه بوده است.

این امر منجر به افزایش قابل توجه 224 میلیارد تنی افزایش قابل توجه خالص خریدهای واقعی در روز گذشته شد که اقدام مهمی برای ارزیابی انتظارات عمومی از آینده بورس است. در واقع 10 روز حضور فعالی در بورس نداشتند.

به نظر می رسد اکنون سرمایه گذاران منتظرند تا زمین به سود اسمی در بورس تهران دست یابد. به خصوص با تصمیم جدید بانک مرکزی احتمال نصف شدن دلار وجود دارد.

با این حال، توجه برخی از سرمایه گذاران بازار سهام همچنان معطوف به نشست آتی فدرال رزرو است تا میزان افزایش نرخ بهره توسط تصمیم گیرندگان ایالات متحده را ببینند، زیرا همه اینها در شرایطی اتفاق افتاده است که احتمال افزایش نرخ بهره وجود دارد. ظهور انتظارات تورمی داخلی که در اقتصاد جهانی و کاهش قیمت کالاها منعکس می شود. بی شک در شرایط فعلی باید به این عامل توجه کرد و باید منتظر سنجیده شدن آن در تالار شیشه ای بورس تهران در ماه های آینده باشیم.

متغیرهای در حال رشد در بورس

معاملات روز دوشنبه بازار سهام بسیار متفاوت بود. در این روز فعالان بازار با وجود تمام روزهای منفی که پشت سر گذاشتند، قافیه بدبینی را به افزایش انتظارات تورمی در جامعه از دست دادند و در پی افت روزهای گذشته، برای افزایش تقاضا برای نمادهای بازار تلاش کردند.خرد با تغییر مواجه بود.

در این راستا رشد 2.55 درصدی میانگین موزون قیمت ها در بورس اوراق بهادار تهران نشان می دهد که نه تنها سرمایه گذاران فوق توانسته اند به این هدف دست یابند، بلکه بر بدبینی شکل گرفته بر وضعیت بورس نیز غلبه کرده اند. در هفته های اخیر هموار سطوح بالاتر.

این امر تمایل سرمایه گذاران خرد را برای ورود به چرخه معاملات در معاملات دیروز افزایش داده و ارزش معاملات خرد را مجدداً افزایش داده و تنها در بازار سهام به محدوده 3780 میلیارد تنی می رسد که از چهارم خرداد تاکنون بی سابقه بوده است.

  33 درس مهم زندگی که در جوانی باید یاد گرفت (قسمت 1)

مقایسه این رقم با داده های ثبت شده در بورس در دو هفته اخیر نشان می دهد که این شاخص مهم بورس طی یک روز گذشته رشد چشمگیری داشته است و در شرایطی که چند روز پیش تلاش کردید به بازار بورس نروید. کانال یک میلیارد میلیاردی راه خود را به کانال های بالاتر نزدیک کنید.

طبیعتا با نگاهی به چنین ارقامی می توان دریافت که تحرکات بورس در روز بیست و سوم خرداد به قدری پویا بوده که می توان آن را سیگنال مهمی از سوی بورس به سرمایه گذاران دانست. در همین راستا روز گذشته افزایش تقاضا در بازار مذکور منجر به افزایش 39 هزار واحدی شاخص کل بورس به محدوده 1.57 میلیون واحدی شد.

این افزایش 2.55 درصدی که از اول ژانویه 1400 بی‌سابقه است، در همان روزی رخ داد که نماگر همگن نتوانست پیشرفت خود را با تغییرات قیمت نماگر اصلی بازار مطابقت دهد، همانطور که در روزهای کم‌نوسان 2018 پایان معاملات روز دوشنبه با رشد 1.84 درصدی شاخص بورس مصادف شد.

همه اینها را می توان مهمترین خبر دیروز برای بورس دانست؛ همچنین در آن روز خالص خریدهای واقعی برای دهمین روز متوالی در محدوده منفی قرار نداشت و سهامداران خرد 224 میلیارد تن سهام حقوقی را بازیافت کردند.

انتظارات تورمی در راه است

بررسی ها نشان می دهد که بازار سهام با افزایش نگرانی ها از آینده انتظارات تورمی، بار دیگر تصمیم گرفته است که توجه خود را از شرایط کمتر رضایت بخش به بنیان شرکت ها معطوف به عواملی کند که در سال های اخیر همواره توانسته اند به بازارهای مالی کمک کنند. .

یکی از مهمترین عوامل، انتظارات تورمی است که در بسیاری از موارد حتی موثرتر از تورم بوده و منجر به نوسانات قیمتی در شرایط نامناسب اقتصادی ایران و همراه با خطرات سیستمی متعدد به ویژه مداخله تصادفی مسئولان در اقتصاد شده است.

با این حال، نشان دادن تأثیر این متغیر بر اقتصاد کشور به این معنی نیست که بازارها همچنان شاهد رشد احساسی در سال‌های اخیر خواهند بود.

اقتصاد ایران در شرایطی انتظارات تورمی را برآورده کرده است که احتمالاً نوسانات قیمت‌ها در ماه‌های آینده بیشتر از بازار سهام در نیمه اول سال ۹۹ با تورم واقعی مرتبط است.

حرکت تقریباً مستمر قیمت در سال جاری که دو سال و نیم به طول انجامید، همراه با فاصله زمانی قابل توجهی که بورس در آخرین رکود تورمی خود در سال 92 داشت، بسیاری را به این باور رساند که تکرار تاریخ در شرایط فعلی بعید است. با این حال، رکود شدید در بازار سهام در نیمه دوم سال 1999 و تقریباً در طول دهه 1400 منجر به چرخش قابل توجهی شد و نشان داد که فعالیت و مهمتر از آن تداوم فعالیت بازارهای ریسکی مانند بورس نیازمند احتیاط بیشتری است. .

  انفجار مهیب در مسجدی در کابل

بررسی‌ها نشان می‌دهد که هر چه اثربخشی روش‌های سرمایه‌گذاری غیرمستقیم در آگاهی عمومی بیشتر و بیشتر می‌شود، می‌توان به کاهش ریسک سرمایه‌گذاری برای مردم عادی خوش‌بین بود.

اگرچه این عامل تا حد زیادی محدود به ریسک‌های بازار است و تحت تأثیر مداخله دولت در مکانیسم قیمت‌گذاری است، اما نمی‌توان این نکته را نادیده گرفت که افزایش استفاده از روش‌های سرمایه‌گذاری غیرمستقیم می‌تواند بلوغ معاملات بورس را کاهش دهد و بروز هیجان‌های مضر در حین معاملات را کاهش دهد. .

این عامل به ویژه برای کشور ما که شوک‌های تورمی تصادفی بر بازار دارایی‌ها به‌ویژه بازار سرمایه به‌عنوان سهم رو به رشد سرمایه‌گذاران نهادی در معاملات بازار سهام تأثیر گذاشته است، اهمیت بیشتری دارد، زیرا این مؤسسات علاقه بیشتری به دانش و تجربه مالی در تجارت دارند. سرمایه گذاران کوچک می توانند هیجان بازار را کاهش دهند.

طبیعتاً در چنین شرایطی می توان تأثیر تورم بازار سرمایه را به مراتب مثبت تری نگریست. حتی در شرایطی مانند شرایط فعلی که طبل تورم در بازار ارز و سکه به صدا درآمده و طبق معمول بی اعتمادی به اظهارات دولتمردان خیلی سریع بر طبل انتظارات تورمی در جامعه و عموم مردم می کوبد.

پنجره بسته برجام

نگاهی به وضعیت کنونی بازار سهام و اینکه چرا تحرکات قیمت روز دوشنبه فراتر از حد انتظار بود، نکته بسیار بدیهی است. بازار سهام در شرایطی جهش خود را به سمت تورم مورد انتظار افزایش داده است که اکنون مهمترین عامل کاهش انتظارات تورمی در ایران از بین رفته است.

مذاکرات برجامی در شرایطی دوباره به فهرست متغیرهای بورس اضافه شد که اثربخشی دولت جو بایدن در آمریکا و شعارهای ضد ترامپی وی انتظار داشت دولت مذاکره کننده به سرعت در مورد خروج از برجام به توافق برسد.

در این مدت اما با وجود خوش‌بینی بالا در اذهان عمومی و رسانه‌ها، هفته‌ها پیاپی گذشت و مذاکراتی که گفته می‌شد در مراحل پایانی بود، مسکوت ماند تا در تصور، زمان به آن منتقل شود. دولت بعدی

اما مشکل این بود که با گذشت زمان، توافق به طور فزاینده ای دست نیافتنی شد، تا جایی که اکنون گفته می شود احتمال تشدید تنش ها بر سر وضعیت آن بیشتر از دستیابی به سازش است.

این امر بار دیگر منجر به انتظارات تورمی در بازارها و ترس از تخلیه هر چه بیشتر پول ملی به بازار دارایی ها شد که نزدیک به 16 میلیون تن، بعید نیست بورس این روزها را در شرایطی مشابه روزهای گذشته ببینیم. .

بازار سهام به فراتر از مرزها نگاه می کند

تا کنون مطالب زیادی در مورد اینکه بازارها در مواجهه با ترس از تورم به کجا می روند، نوشته ایم. نحوه عملکرد انتظارات تورمی در بسیاری از موقعیت ها آنقدر با ظرفیت خود بازارها و اقتصادها (در یک چارچوب منطقی) متفاوت است که می تواند به راحتی قیمت یک دارایی را در بسیاری از موارد تا چند برابر ارزش واقعی آن افزایش دهد.

  از امروز طرح ترافیک ویژه را اجرا کنید

در حال حاضر، اما به همان دلایلی که ذکر شد، نمی توان انتظار داشت که صرفاً افزایش انتظارات در سطح جامعه می تواند شرایطی مشابه سال 1999 ایجاد کند. به ویژه در حال حاضر که اقتصاد جهان راه را برای به چالش کشیدن انتظارات تورمی در داخل هموار کرده است. به خصوص در بازار سهام

البته پرداختن به این موضوع به معنای این نیست که بورس در خطر جدی قرار دارد، بلکه صرفا به این موضوع اشاره دارد که شرایط فعلی صرفاً به دلیل افزایش تورم به معنای تکرار روند صعودی سال های اخیر نیست. ماجرا از این قرار است که این بار تورم نه تنها در ایران بلکه در اقتصادهای بزرگ جهان نیز وارد بازار شده است.

تصمیم گیرندگان پولی در این اقتصادها بر اساس همان اصولی که حتی کشورهایی مانند روسیه برای مقابله با شوک تورمی که طبق اصول اقتصادی منجر به کاهش ارزش دارایی ها می شود، نرخ بهره را افزایش می دهند، با این شرایط مواجه می شوند. در ایران اما مانند بسیاری از مشکلات دیگر سعی می کنیم اقتصاد را دور بزنیم و راه میانبری را طی کنیم که طبق تجربه همیشه به سرابی می انجامد تا به مقصد برسیم.

این موضوع ما را به این فکر می اندازد که اگرچه احتمال تورم و افزایش قابل توجه آن در کشور ما منتفی نیست، اما در خارج از کشور افزایش شدید نرخ سود که حتی ممکن است تا پایان سال جاری نرخ سود را به زیر یک درصد برساند و به 30 درصد برساند. ، ممکن نیست غیر منتظره.

این می تواند منجر به نوسانات غیرمنتظره در شرایطی شود که همه در داخل در حال آماده شدن برای قیمت احتمالی ارز در بازار و تطبیق احتمالی سامانه نیما با آن هستند. زیرا بورس ایران در نهایت با دو عامل بازارهای جهانی و تغییرات قیمت ارزهای داخلی منجر به افزایش سود اسمی شرکت ها می شود.

اکنون باید منتظر بمانیم و شاهد تشدید مذاکرات هسته ای و پیچیده شدن فضای سیاست خارجی باشیم. دو روند معکوس در داخل و خارج از کشور برای کالاها، اقتصاد ایران به عنوان فضای تبادل زیستی به این معضل چگونه واکنش نشان می دهد و در نتیجه کدام اخبار انتظارات عمومی را برآورده می کند و از دیگری پیشی می گیرد؟

دیدگاهتان را بنویسید