بورس قرمز شد

شاخص کل بورس اوراق بهادار تهران در آخرین روز کاری هفته بیش از 17 هزار واحد (معادل 1.25 درصد) افت کرد و دوباره به سطح یک میلیون و 340 هزار واحد سقوط کرد.

به این ترتیب نتیجه کلی معاملات هفته منتهی به 31 آذرماه 9/3 درصد کاهش دماسنج اصلی را نشان می دهد. ارزش معاملات خرد بورسی (سهام و حق ترجیح) نیز دیروز با اندکی افزایش به 2259 میلیارد تن رسید. کاهش تقریبی 54 هزار واحدی شاخص کل در این هفته معاملاتی ناشی از عوامل متعددی است.

قبل از اینکه به چرایی اهمیت این موضوع بپردازیم، باید توجه داشت که نماگر اصلی بورس تهران از ابتدای معاملات در سال 1400 تا پایان معاملات دیروز رشد 2.5 درصدی را از نظر سود نشان می دهد.

اگرچه پرتفوی سرمایه گذاری اکثر فعالان بازار سهام از ابتدای سال جاری به لحاظ بازدهی در ارقامی بسیار بالاتر از رقم فوق در محدوده منفی قرار دارد، اما نتیجه کلی معاملات با توجه به مقیاسی به نام شاخص کل تهران سهام بازار رقم متفاوتی است. بنابراین مغایرت و به عبارتی مغایرت شرایط عمومی حاکم بر معاملات بورس اوراق بهادار تهران در شاخصی به نام نمایش وضعیت بورس با قیمت فعلی سهام شرکت ها به راحتی در این مقیاس، تصویری قابل ترسیم است. که وضعیت معامله گران را در آینه نشان می دهد مبهم بودن بازار سهام (شاخص عمومی).

اگرچه هدف این گزارش بررسی کاستی های این پارامتر اقتصادی نیست، اما معامله گران با چنین ابهامی در معاملات خود برخورد می کنند، اما به شیوه های مختلف.

  تیپ جذاب لیلا اوتادی در روز تولدش + عکس

بازاری که مورد حمایت شفاهی سیاستمداران است اما این افراد در عمل رفتارهای متناقضی از خود نشان می دهند. یک مثال واضح از این امر به وضوح در سیاست قیمت گذاری دستور زبان قابل درک است. این سیاست منجر به افزایش قیمت ها در بازار آزاد و تعمیق فضای دلالی شده است.

نگاهی به گروه خودرو و تولید قطعات که البته جزو گروه‌های دارای بیشترین ارزش معاملات روزانه است، نشان می‌دهد که نمادهای تجاری هودرو، حسابا و هاپارس از 18 آبان ماه توانستند توقف متوقف شوند. و.

اگرچه تاریخ مشخصی برای بازگشایی این نمادها اعلام نشده و خودروسازان منتظر اعلام قیمت از سوی ستاد تنظیم بازار هستند تا گزارش کارایی و شفافیت بازار را با قیمت های جدید اعلام شده ارائه کنند، اما تنها سرمایه گذاران فعال در این صنعت هستند. بار سنگین چنین معضل سیاسی را تحمل کنید.

علاوه بر نگرانی دائمی در مورد قیمت گذاری دستوری، قطعی فزاینده سرما، گاز و برق در صنعت تولید نیز به چالشی مهم برای تجار تبدیل شده است.

شرایطی که باعث شد بورس حتی به متغیرهای مثبت اطراف خود علاقه ای نداشته باشد. یکی از این متغیرها نرخ ارز است. دلار دیروز دوباره افزایش یافت و کاهش معاملات روز سه شنبه را جبران کرد. در بورس تهران اما نه این عامل توانسته محرک افزایش قیمت باشد و نه افزایش قیمت نفت و فلزات در بازار جهانی.

پرهیز از فضای تحلیل، انتظار برای جبران زیان و شناسایی سود در زمان های مختلف نشان از عدم استراتژی معاملاتی معامله گران دارد. در آخرین روز معاملات بورس تهران، سهامداران خرد همچنان در عرضه فعال بودند.

  هزینه های سرخابی برای تبلیغات محیطی

بنابراین، خرید خالص سهام واقعی به گروه‌های عمدتاً داخلی مانند رایانه، مواد غذایی غیر از شکر و دارو محدود شد. در صنایعی مانند مواد شیمیایی، چند صنعت، فلزات اساسی و … فروش خالص به سهامداران خرد مثبت است. حاصل معاملات، واگذاری سهام به ارزش 306 میلیارد تن به صورت حقیقی و حقوقی بود.

روایت آماری بازار

در روزی که شاخص کل بورس اوراق بهادار تهران از 337 نماد معامله شده 1.25 درصد افت کرد، قیمت پایانی 57 سهم (17 درصد) مثبت و 278 سهم (82 درصد) در سطوح منفی معامله شدند. در این بازار 11 نماد (30 درصد) به ارزش 83 میلیارد تن صف خرید تشکیل دادند اما در مقابل شاهد تشکیل صف فروش در 60 نماد بورسی (18 درصد) به ارزش 88 میلیارد تن بودیم.

با این حال، در روز افت 1.15 درصدی آیفکس، 142 نماد در فرابورس ایران معامله شد که 25 نماد (18 درصد) مثبت و 117 نماد (82 درصد) منفی بودند. در این بازار 8 نماد (60 درصد) به ارزش 43 میلیارد تن صف خرید تشکیل دادند و در مقابل شاهد تشکیل صف فروش در 30 نماد بورسی (21 درصد) به ارزش 94 میلیارد تن بودیم. بازار پایه نیز میزبان 127 معامله نماد است.

از این تعداد 25 سهم (20 درصد) مثبت ماندند و در مقابل شاهد 97 سهم (76 درصد) در محدوده منفی بودیم. در این بازار 12 نماد (90 درصد) به ارزش 142 میلیارد تن صف خرید تشکیل دادند و 62 کاراکتر (49 درصد) به ارزش 195 میلیارد تن به صف فروش این بازار اختصاص یافت.

  عکس/ سلبریتی هایی که برای گرفتن نقش دروغ گفتند!

دیدگاهتان را بنویسید