بورس در حال ورود به کانال فوق العاده است؟!

بورس تهران هفته گذشته پس از تجربه دو نیمه کاملا متفاوت، سرانجام با رشد 0.3 درصدی آماده ورود به 1.4 میلیون واحد شد. ورود قیمت سهام در روند صعودی در شرایطی رخ می دهد که به جز بارقه های امید در روز چهارشنبه، تغییر مثبت قابل توجهی در ارزش تجاری مشاهده نمی شود.

در حوزه بنیادی، تداوم چسبندگی نرخ ارز در سطوح فعلی به همراه فضای مساعد قیمت‌های جهانی و ارزش‌گذاری محتاطانه کل بازار، زمینه را برای توقف افت قیمت‌ها و بار عرضه و تقاضا به نفع خود فراهم کرد. از خریداران

دو رقم بورس برای یک هفته

بازار سهام در هفته گذشته دو نیمه بسیار متفاوت داشت که شروع ناامیدکننده ای داشت زیرا در دو روز اول به پایین ترین حد سه ماه اخیر رسید، اما پس از آن طی سه روز آینده بازدهی نسبتاً قوی برای معاملات در سطح شاخص کل داشت. ، در ارتفاع 0.3 درصدی از ابتدای هفته قرار داشت.

ورود قیمت سهام در یک روند صعودی انجام می شود، در حالی که در حوزه ارزش تجاری به جز بارقه های امید در روز چهارشنبه تغییر معنی داری و مثبتی نداشته و میانگین ارزش روزانه این متغیر در محدوده قرار دارد. 4 تریلیون تن، مشابه در روزهای رکود بازار در اردیبهشت و خرداد امسال.

با این حال، یک سری تحولات از جمله ورود مجدد مسئولان به حوزه اظهارات بازار سرمایه از یک سو و مدیریت عرضه غیررسمی نهادهای قانونی از سوی دیگر، بستر لازم را برای سهام فراهم کرده است. بازار بچرخد در حوزه بنیادی، تداوم چسبندگی نرخ ارز در سطوح فعلی به همراه فضای مساعد قیمت های جهانی و ارزش گذاری محتاطانه کل بازار، زمینه را برای توقف ریزش قیمت ها و بار عرضه و تقاضا به نفع خود فراهم کرد. از خریداران

معجزه بازگشت به میانه

در ادبیات مالی مفهومی به نام «بازگشت به میانگین» وجود دارد. نتیجه این است که ارزش دارایی ها در نهایت به میانگین بلندمدت آن ها تمایل دارد و این بازده را می توان با متغیرهایی مانند قیمت به درآمد یا بازده نسبی دارایی های سایر دارایی ها اندازه گیری و اندازه گیری کرد.

  تولد اولین نوزاد قرن جدید در خراسان

بر این اساس، مهم نیست که قیمت نسبی یک دارایی یا سطوح ارزش گذاری تا چه اندازه از میانگین تاریخی انحراف دارد، بلکه مهم این است که این تفاوت معمولاً در مقطعی جبران می شود. در واقع، هرچه فاصله از میانگین‌های بلندمدت بیشتر باشد، مغناطیس بازگشتی قوی‌تر به این معنی است که روند معکوس کردن روند صعودی یا نزولی متفاوت از میانگین‌های تاریخی بیشتر است.

نمونه های زیادی در بورس تهران وجود دارد که این نظریه را در دهه های اخیر تایید می کند که بارزترین آنها مربوط به سال گذشته است. بررسی نسبت‌های ارزش‌گذاری بازار نشان می‌دهد که میانگین قیمت سود هر سهم در اوج حباب مرداد ماه بر اساس سودآوری شرکت‌ها در 12 ماه گذشته به بیش از 35 واحد رسیده است که حداقل 4 برابر بالاتر از میانگین تاریخی

با توجه به نسبت های آتی مانند P/E، بر اساس پیش بینی تحلیلگران از سود شرکت ها، وضعیت بهتر نبود و این نسبت به 25 واحد رسید. بنابراین، پیش بینی فعال شدن آهنربا به میانگین و اصلاح قیمت شدید دشوار نبود.

اکنون با گذشت حدود 15 ماه از شروع کاهش نسبت P/E از قله های تاریخی، مطالعه ارزش گذاری به سمت میانگین های بلندمدت سوق پیدا کرده و در نتیجه می توان گفت حباب قیمت سهام در سراسر بازار تخلیه شده است. در این راستا نسبت قیمت به درآمد بر اساس پیش‌بینی درآمد 12 ماهه آینده در محدوده 7 واحد است که با میانگین بلندمدت قابل مقایسه است.

یکی دیگر از پیامدهای این واقعیت که ضرایب ارزش گذاری در سطوح متوسط ​​قرار دارند، امکان تحقق بازده آتی شاخص در مقدار متوسط ​​بلندمدت است. وضعیتی که به سرمایه گذاران بلندمدت اجازه می دهد در صورت تشکیل سبد متنوعی از سهام بازار، سودی بین 30 تا 35 درصد کسب کنند.

  زلزله در تهران

در جستجوی سیگنال ارزی برای بازار سهام

اگر بخواهیم واکنش قیمت سهام بورس تهران را تنها به یک عامل حداقل در دو سال اخیر نسبت دهیم، آن عامل به احتمال زیاد نرخ ارز در بازار آزاد تهران است.

چشم انداز قیمت دلار آنقدر قابل توجه است که طیف گسترده ای از عوامل مهم دیگر از جمله قیمت های جهانی، بازده اوراق، عوامل سیاسی و غیره و یکسان سازی بازار سهام را حذف می کند.

طی یک ماه گذشته نرخ دلار در کانال 27 هزار تومانی ثابت بوده و در برابر خروج از کانال از حد پایین یا بالا مقاومت نشان داده است. در راستای این شرایط سیگنال مهمی از نظر ارز به بورس ارسال نشده است تا سایه سایر عوامل اساسی در تعیین جهت گیری بازار بیشتر به چشم بیاید.

بررسی عوامل بنیادی نشان می دهد که علیرغم عدم قطعیت موجود در حوزه سیاسی، شرایط عمومی حاکم بر ریال در کوتاه مدت از ثبات نسبی آن حمایت می کند. در این راستا، تراز تجاری مهرماه نه تنها جهش صادرات غیرنفتی به بیش از 5 میلیارد دلار را نشان داد، بلکه نشان دهنده کاهش کسری تراز بدون نفت در هفت ماهه نخست سال به 600 میلیون دلار بود که بهترین تراز برای مدت مشابه در مقایسه با 2 سال قبل است. .

علاوه بر این، بررسی دقیق آمار نشان می دهد که عراق بیشترین سهم را در افزایش واردات از ایران دارد که به خوبی نشان دهنده تاثیر غیرمستقیم جهش قیمت نفت بر درآمدهای این کشور و انتقال اثر مثبت آن بر اقتصاد ایران است. .

  50 تا 60 دانشجو تعلیق شدند

علاوه بر این، گزارش های غیررسمی حاکی از افزایش صادرات نفت و میعانات گازی است که باعث بهبود درآمدهای دولت در مواجهه با کسری بودجه حاد می شود. مجموع تحولات فوق نشان دهنده توسعه درآمدهای ارزی کشور است که پیام آن برای سرمایه گذاران در بورس تهران، توانایی مدیریت نوسانات کوتاه مدت ارز و ثبات نسبی نرخ دلار در محدوده فعلی است.

واکنش بازارهای جهانی به تغییر سیاست پولی

سرانجام پس از گذشت نزدیک به دو سال از سیاست پولی فوق انبساطی فدرال رزرو آمریکا، روز موعود فرا رسید و روز چهارشنبه هفته گذشته فدرال رزرو از یک گام کوچکتر از جمله کاهش خرید اوراق قرضه از بازار در ماه جاری خبر داد. تصمیم قبلی با هدف مقابله با فشارهای تورمی و پذیرش این موضوع بود که اقتصاد به حمایت پولی بیشتری نیاز ندارد.

در واکنش به این اعلام، بازارهای جهانی با نوسانات اندکی مواجه شدند و نرخ بهره اوراق قرضه 10 ساله آمریکا به عنوان متغیر مهمی در ارزیابی دارایی های پرریسک تغییر محسوسی نداشت. ارزش دلار نسبت به سایر ارزها واکنش مشابهی نشان می دهد که نشان دهنده تأثیرات این سیاست بر قیمت ها است.

با این حال، گام بعدی فدرال رزرو برای مقابله با فشارهای تورمی فزاینده، چندان واضح نیست، حرکتی که می تواند منجر به حداقل دو مرحله افزایش نرخ های بهره کلیدی در سال 2022 شود، همانطور که اکثر تحلیلگران معتقدند. نه تنها روند صعودی بازارهای سهام و کالاهای جهانی را در 20 ماه گذشته متوقف می کند، بلکه زمینه را برای دوره ای از نوسانات قیمت در افق سال آینده فراهم می کند.

با توجه به وزن سنگین شرکت های کالایی در بورس تهران، رصد تحولات منطقه پولی دلار به منظور ارزیابی روند آتی کالاها حائز اهمیت است.

دیدگاهتان را بنویسید