بدهکارترین وزارتخانه ایران کدام است؟

هادی بیگی نژاد، عضو کمیسیون انرژی مجلس، گفت: وزارت نیرو یکی از بدهکارترین وزارتخانه های ایران است و تعرفه های تدریجی می تواند بدهی های این وزارتخانه به تولیدکنندگان برق را کاهش دهد.

با این حال وی تعرفه های گام به گام فعلی را برای مشترکان گران قیمت گران ندانست و گفت: اکثر مشترکان گران قیمت از افراد ثروتمند جامعه هستند و مبالغ جدید برای این قشر زیاد نخواهد بود. جامعه؛ اگر قیمت قبض برقشان بالا رفت، باید مصرف خود را هم بهینه کنند. متأسفانه آنهایی که مصرف بالایی دارند، اگرچه تنها چند درصد از مشترکان را تشکیل می دهند، مصرف بسیار بالایی دارند».

برخی از کارشناسان از نحوه ارزش گذاری و دریافت هزینه های انرژی انتقاد کرده اند. به گفته آنها، کسانی که بیشتر مصرف کنند، یارانه بیشتری در ساختار تعرفه دریافت خواهند کرد. این کارشناسان معتقدند مشترکان برق برای مصرف بیشتر از مدل بهینه باید قیمت واقعی برق را پرداخت کنند.

قطعی های پی در پی برق در ماه های اول و میانی سال جاری با نگرانی و زیان برخی بنگاه ها و اعتراضات مردمی همراه بود و سپس مجلس رضا اردکانیان وزیر وقت نیرو را به مجلس احضار کرد. مسئولان قطعی برق را ناشی از عدم تولید برق و عدم سرمایه گذاری مناسب و سودآور نبودن سرمایه گذاران می دانند. همچنین از بازسازی استهلاک شبکه برق به عنوان عاملی موثر در رفع مشکلات تامین و کاهش اتلاف انرژی یاد می شود.

کمبود گاز مورد نیاز برای تامین برق و توسعه صنایع نیز در زمستان سال گذشته برق را قطع کرد، اما امسال پس از کسوف تابستانی، به نظر نمی‌رسد ناشی از سوختن نفت کوره باشد.

  سهم مردان از میوه تابستانی ضایعات آن است

فریدون عباسی، رئیس سابق کمیسیون انرژی، مصرف روزانه 33 میلیون لیتر نفت کوره در نیروگاه های کشور را برای جلوگیری از کمبود گاز و قطعی برق تایید کرد. گوگرد موجود در نفت کوره باید با فیلتراسیون در نیروگاه ها کاهش یابد.

عباسی افزود: از آنجایی که دولت به وظایف خود عمل نکرده است، مردم باید تلاش کنند و مصرف خود را کاهش دهند. این امر مستلزم عزم ملی است تا دولت در دو سال آینده فرصت حل مشکل موجود را داشته باشد. در حال حاضر ما باید نفت کوره را بسوزانیم و آلودگی آن را تحمل کنیم. برای جلوگیری از قطع برق در ادارات، صنایع و بیمارستان ها به برق نیاز داریم. «اگر نفت کوره نسوزانیم، کشور از کار خواهد افتاد.

آمارها نشان می دهد که هر نیروگاه 500 مگاواتی به حدود 7 هزار میلیارد تن اعتبار نیاز دارد که به گفته بیگی نژاد “به دلیل عدم اصلاحات مناسب به دلیل شرایط مالی و ناگوار صنعت برق در عمل امکان پذیر نیست.” ”

مصطفی نهایی سخنگوی کمیسیون انرژی مجلس در گفتگو با باشگاه خبرنگاران جوان، گفت: اعضای کمیسیون با درخواست بررسی عملکرد وزارتخانه های نیرو دولت یازدهم و دوازدهم موافقت کردند تا برای تصویب یا عدم تایید نهایی به اطلاع عموم برسد. .

پیش از این، مجلس در نیمه اول آذرماه سال جاری گزارش نظارتی را در خصوص «بررسی عواقب اقتصادی نارسایی وزارت نیرو در بررسی اهداف قانون برنامه ششم و اجرای قوانین قانونی» به قوه قضائیه ارسال کرد. مفاد.”

سخنگوی کمیسیون انرژی گفت: نامزدها به چند ماده از قانون برنامه ششم توسعه مربوط به تامین برق اشاره کرده اند که به درستی اجرا نشده است.

  سرقت مسلحانه با همدستی منشی!

بند (د) ماده 48 قانون برنامه ششم توسعه، وزارت نیرو را موظف می کند با سرمایه گذاری موسسات دولتی غیردولتی، تعاونی و خصوصی اعم از داخلی، ظرفیت تولید برق کشور را از سال 96 به 96 هزار مگاوات به 1400 مگاوات افزایش دهد. و خارجی. ” برای تامین برق.

در برنامه ششم توسعه، دولت باید در چهار سال گذشته برای تشکیل بازار منطقه ای و ایجاد مرکز منطقه ای انرژی و همچنین اتصال شبکه برق کشور به کشورهای همسایه شمال، جنوب، شرق و غرب برنامه ریزی کند. همچنین سهم نیروگاه های تجدیدپذیر و پاک با اولویت سرمایه گذاری در بخش غیردولتی (داخلی و خارجی) و با حداکثر استفاده از ظرفیت داخلی تا پایان این قانون باید حداقل به 5 درصد برق کشور برسد. .

برنامه توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی جمهوری اسلامی ایران قوانینی پنج ساله است که افق‌هایی را در عرصه‌های مختلف کشور مشخص می‌کند. قانون برنامه ششم توسعه در پایان سال 1400 به پایان می رسد و گفته می شود شش ماه دیگر تمدید شده است.

دولت سیزدهم در لایحه قانونی 1401 از طریق سازمان انرژی اتمی ایران با مشارکت سازندگان بین المللی و صنایع داخلی به دولت اجازه ساخت نیروگاه هسته ای 10000 مگاواتی را داد.

این لایحه بودجه سال آینده نیز وزارت نیرو را موظف کرده است که از هر واحد آپارتمانی 100 جلد دریافت کند و بخشی از آن را برای جبران خسارت برق مشترکان هزینه کند.

دیدگاهتان را بنویسید