فرادید| یک مطالعه جدید نشان میدهد که اگر رژیمی که عمدتاً از میوهها، سبزیجات، حبوبات، غلات و مغزها تشکیل میشود و گوشت کمتری داشته باشد، با یک رژیم غذایی متمرکز بر گوشت قرمز جایگزین شود، چه تغییراتی رخ میدهد.
به گزارش فراد، طبق مطالعه ای که در ژورنال PLOS Medicine منتشر شده است، اگر زنی رژیم غذایی خود را از 20 سالگی بهینه کند، می تواند طول عمر خود را بیش از 10 سال افزایش دهد و مردی که این تغییر را در 20 سالگی شروع کند، ممکن است بیشتر زندگی کند. بیش از 13 سال
تمرکز بر یک رژیم غذایی سالم می تواند طول عمر افراد مسن را افزایش دهد. یک زن در اوایل 60 سالگی می تواند این امید به زندگی را به 8 سال و یک مرد به حدود 9 سال افزایش دهد.
بر اساس این مطالعه، اثرات مثبت رژیم غذایی گیاهی حتی در افراد 80 ساله آشکار است: مردان و زنان در این سن با تغییر رژیم غذایی خود می توانند حدود 3.5 سال بیشتر عمر کنند.
دکتر دیوید کاتز، متخصص سبک زندگی و تغذیه می گوید: مدت ها تصور می شد که بهبود رژیم غذایی خطر ابتلا به بیماری های مزمن و مرگ زودرس را کاهش می دهد.
الگویی برای طول عمر بیشتر
طبق یافته ها، بیشترین فایده برای طول عمر از خوردن بیش از سه گروه غذایی حاصل می شود: لوبیا که شامل لوبیا، نخود و عدس است، غلات کامل که حاوی تمام دانه های گیاه و آجیل که حاوی گردو، بادام و پسته است.
شاید اضافه کردن سبزیجات و غلات بیشتر به رژیم غذایی آسان به نظر برسد، اما آمار نشان می دهد که آمریکایی ها با این تغییر مشکل دارند. بر اساس گزارش های جدید، تعداد کمی از آمریکایی ها هر روز میوه و سبزیجات را طبق توصیه مصرف می کنند.
بر اساس CDC، تنها 12 درصد از بزرگسالان 1 تا 2 فنجان میوه در روز می خورند که توسط دستورالعمل های غذایی فدرال برای آمریکایی ها توصیه شده است و تنها 10 درصد آمریکایی ها 2 تا 3 فنجان از سبزیجات توصیه شده از جمله حبوبات را در روز می خورند.
حدود 50 درصد غلات کامل باید غلات کامل باشد، اما بیش از 95 درصد آمریکاییها این توصیه را رعایت نمیکنند و در عوض غلات فرآوریشدهای مصرف میکنند که حاوی غلات، سبوس و بسیاری از مواد مغذی از جمله فیبر هستند که در فرآیند آسیب از بین میروند.
بیش از 50 درصد از آمریکایی ها 5 گرم (حدود یک قاشق چای خوری) آجیل و دانه های توصیه شده را مصرف نمی کنند. مغزها، غلات، حبوبات و غلات کامل بیش از پروتئین دارند. به عبارت دیگر، آنها حاوی چربی های سالم، ویتامین ها، مواد معدنی و آنتی اکسیدان های موجود در “مواد شیمیایی گیاهی” هستند که خطر ابتلا به بیماری های مزمن را کاهش می دهند.
گوشت قرمز و فرآوری شده
مصرف کمتر گوشت های قرمز و فرآوری شده مانند بیکن، سوسیس و کالباس و گوشت کنسرو شده نیز می تواند طول عمر را افزایش دهد. این توصیه منطقی است: گوشت قرمز و فرآوری شده با خطرات سلامتی قابل توجهی از جمله بیماری های قلبی عروقی و سرطان روده بزرگ مرتبط است.
تیم تیم کی از دانشگاه آکسفورد در مصاحبه با سیان گفت: شواهد قابل توجهی وجود دارد مبنی بر اینکه گوشت فرآوری شده می تواند باعث سرطان روده شود، که سازمان بهداشت جهانی از سال 2015 آن را رد کرده است. سرطان زا “طبقه بندی شده.”
به گفته کارشناسان، جایگزینی گوشت قرمز و فرآوری شده با مرغ، ماهی و پروتئین های گیاهی کم چرب راهی برای بهبود سریع رژیم غذایی است. پروتئین های گیاهی شامل سویا، نخود، عدس و سایر حبوبات، توفو، تمپه، آجیل، دانه ها و غلات کامل مانند کینوا می باشد. برخی از سبزیجات مانند کلم بروکلی نیز دارای سطح بالایی از پروتئین هستند.
یک مطالعه در سال 2020 روی بیش از 37000 آمریکایی میانسال نشان داد کسانی که پروتئین گیاهی بیشتری مصرف میکنند، 27 درصد کمتر در معرض خطر مرگ به هر دلیلی و 29 درصد خطر مرگ به هر دلیلی هستند. آنها در معرض خطر مرگ ناشی از بیماری های قلبی عروقی هستند.
دکتر فرانک هاو، یکی از نویسندگان این مطالعه، می گوید: «مزایای این تغییر زمانی بیشتر خواهد بود که گوشت های قرمز و فرآوری شده با منابع پروتئین گیاهی جایگزین شوند.
چگونه رژیم غذایی خود را بهبود بخشید
یکی از راههای گنجاندن گیاهان بیشتر در رژیم غذایی، مصرف کمتر گوشت قرمز است. رژیم غذایی مدیترانه ای او جایزه بهترین رژیم غذایی را برای پنج سال متوالی دریافت کرد. حالت دیگه خط تیره به عبارت دیگر رویکردهای غذایی برای پیشگیری از فشار خون بالا و رژیم غذایی انعطاف پذیر که گوشت را حذف نمی کند، اما در بیشتر مواقع رژیم گیاهخواری را توصیه می کند. تمام این رژیمها بر غذاهایی متمرکز هستند که مملو از میوهها، سبزیجات، لوبیا، عدس، غلات کامل، آجیل و دانهها هستند.
یک راه آسان برای شروع غذا خوردن به سبک مدیترانه ای، طبخ با لوبیا، غلات کامل و سبزیجات و استفاده از گیاهان و ادویه جات برای طعم دادن است.
منبع: CNN