بسیاری از مردم علاقه مند هستند که کدام غذاها برای سلامتی آنها بهتر است. البته باید بدانیم که غذاهای گیاهی منبع خوبی از مواد مغذی سالم هستند که شامل انواع فیبرهای غذایی، ویتامین ها، مواد معدنی و مواد مغذی گیاهی است.
با توجه به تحول؛ مطالعه ای که در ماه می 2021 منتشر شد و بیش از 500000 نفر بالای 25 سال را مورد بررسی قرار داد، نشان داد افرادی که بیشترین غذاهای گیاهی را مصرف می کنند، در مقایسه با افرادی که بیشترین مصرف را داشتند، میانگین امید به زندگی بین 5 تا 25 سال داشتند. در اینجا چند غذای سالم آورده شده است.
گوجه فرنگی
گوجه فرنگی سرشار از ویتامین C و لیکوپن (کاروتنوئید) است. کاروتنوئیدها رنگدانه هایی هستند که توسط گیاهان تولید می شوند که سبزیجات را رنگ می کنند.
محققان دریافته اند افرادی که روزانه یک تا 1.5 گوجه فرنگی بزرگ یا یک تا 1.5 لیوان آب گوجه فرنگی را به مدت حدود 6 هفته مصرف می کنند، سطح تری گلیسیرید خون بالایی دارند (نوعی چربی در خون که خطر بیماری قلبی را افزایش می دهد). بیماری ها) و همچنین سطح کلسترول کلسترول کل و کلسترول بد را در مقایسه با افرادی که گوجه فرنگی نمی خورند کاهش می دهد. سطح کلسترول خوب آنها نیز در حال افزایش است.
محققان دریافتند که مصرف هر محصول گوجه فرنگی منجر به کاهش شدید فشار خون سیستولیک می شود. با این حال، هیچ تاثیری بر فشار دیاستولیک مشاهده نشد. فشار خون سیستولیک و دیاستولیک در گروه فشار خون بالا پس از مصرف فرآورده های گوجه فرنگی در مقایسه با دارونما کاهش یافت.
یک نظرسنجی از 260000 مرد نشان داد کسانی که بیشترین گوجه فرنگی پخته شده، سس گوجه فرنگی و غذاهای حاوی گوجه فرنگی (معادل حدود یک فنجان در هفته) را مصرف می کردند، 15 تا 20 درصد کمتر در معرض ابتلا به سرطان پروستات بودند.
كدو حلوايي
کدو تنبل سرشار از بتاکاروتن است که یک کاروتنوئید (رنگدانه گیاهی) نیز هست. در بدن به ویتامین A تبدیل می شود و برای ساخت آنتی بادی هایی که با عفونت مبارزه می کنند استفاده می شود.
همچنین حفظ یکپارچگی سلول های چشم، پوست، ریه و روده ضروری است. در مطالعات، افرادی که بیشترین غذاهای غنی از بتاکاروتن (مانند کدو تنبل، هویج، سیب زمینی و سبزیجات برگدار) را مصرف می کردند، 8 تا 19 درصد کمتر از دیگران در معرض خطر ابتلا به بیماری عروق کرونر قلب، سکته مغزی یا مرگ بودند. .
قارچ
قارچ ها سرشار از مواد مغذی با خواص آنتی اکسیدانی قوی هستند. فرآیندهای طبیعی در بدن باعث استرس اکسیداتیو می شود که رادیکال های آزاد تولید می کند. اینها ذرات کوچکی هستند که به دیواره سلولی آسیب می رسانند و باعث مرگ سلولی می شوند.
اگر این مواد توسط آنتی اکسیدان ها خنثی نشوند، می توانند باعث التهاب، پیری و برخی سرطان ها شوند. بررسی 17 مطالعه قارچی و بهداشتی نشان داد افرادی که بیشترین قارچ را میخورند، 34 درصد کمتر از افرادی که کمترین مصرف قارچ را مصرف کردهاند، به هر نوع سرطانی مبتلا میشوند و 35 درصد کمتر احتمال دارد که به سرطان سینه مبتلا شوند.
بلغور جو دوسر
خوردن بلغور جو دوسر به میزان قابل توجهی قند خون و پاسخ انسولین را کاهش می دهد. جو دوسر منبع خوبی از بتا گلوکان و فیبر محلول است که به کاهش سطح کلسترول خون کمک می کند. در 58 مطالعه که در آن افراد با رژیم غذایی خاصی حاوی حدود 3.5 گرم بتا گلوکان جو دو سر در روز تغذیه شدند، سطح کلسترول بد به طور قابل توجهی کمتر از افراد کنترل بود.
نتایج پنج مطالعه نشان می دهد که تاثیر جو دوسر بر فشار خون کم است اما همین میزان کاهش فشار خون بسیار مهم است.