بورس تهران موفق شد بخشی از افت خود را در روزهای گذشته روز معاملاتی قبل جبران کند. در آن روز شاخص بورس 1.46 درصد رشد کرد و نماگر اصلی تالار شیشه ای دوباره به محدوده 1.407 میلیون واحد رسید.
در این روز رشد قیمت دلار و خبر افزایش سرمایه برخی از نمادهای شناخته شده برای معامله گران در کنار مطلوبیت قیمت ها پس از چند روز عقب نشینی در بورس بهانه ای شد تا شاهد افزایش تقاضا و بازدهی واقعی باشیم. سهامداران برای خرید زمین
تا اواسط هفته بازار سهام در اکثر صنایع رشد مناسبی را نشان داد و در آن روز شاخص بورس تهران که در دو روز ابتدایی هفته عملکرد ضعیفی را شاهد بود، توانست به کانال 1.4 میلیونی برسد. دومین بار در ماه های اخیر …
با این حال، کاهش بیش از 20 درصدی میانگین قیمت ها در ابتدای هفته، امید بسیاری از فعالان بازار را برای بهبودی ناامید کرد. با توجه به اتفاقات هفته گذشته به نظر می رسد بورس در حال حاضر دوره تقریباً خنثی را سپری می کند.
این بی طرفی که تعادل نسبی عرضه و تقاضا را نشان می دهد، در روزهای اخیر گاه با افزایش شاخص بورس و گاه با افت شاخص خود را نشان داده است.
تکرار این روند در روزهای اخیر نوعی اطمینان به وضعیت فعلی بورس ایجاد کرده و بسیاری از فعالان بازار خرد را به این باور رسانده است که بازار حداقل در شرایط کنونی بعید است شاهد نوسانات قابل توجهی باشد.
دیروز شاخص بورس تهران سرانجام بخشی از افت اخیر خود را جبران کرد و با 1.46 درصد رشد به رقم 1.407 میلیون واحد رسید. رشد این نماگر قابل توجه بود چرا که نشان داد سطح 1.4 میلیون واحدی به دلیل نوسانات بیش از حد حول این محور نقش روانی خود را در عمل از دست داده است و نمی توان به چنین مواردی استناد کرد.
بنابراین بیراه نیست اگر بگوییم رشد 1.46 درصدی نماگر اصلی بازار در این روز تا حد زیادی ناشی از از بین رفتن ترس بازار از ارقام موجود در شاخص ها است چرا که وضعیت با شاخص همگن و شرایط نامساعد مشابه است. (افزایش ریسک های سیستمی نتوانسته است راه را برای کاهش تقاضای بورس در روزهای اخیر هموار کند.
بازرگانان به چهارراه استانبول نگاه می کنند
اما اگر با جزئیات بیشتری به بورس نگاه کنیم، امروز بورس به عوامل خارجی و کلان واکنش نشان می دهد. دیروز میانگین قیمت ها در بورس در حالی افزایش یافت که اخبار مذاکرات هسته ای نشان از عزم طرف ایرانی برای رفع تمامی تحریم ها و بهبود وضعیت اقتصادی کشور داشت.
چنین اخباری در یک روز عادی به عنوان شاهدی بر احتمال کاهش ریسک های سیستمی عمل می کند و نه تنها دلار را کاهش می دهد، بلکه بر معاملات سهام نیز تأثیر می گذارد. دیروز، اما این اتفاق نیفتاد. دلار تا محدوده 28430 حجم افزایش یافت و به موازات آن شاهد افزایش تقاضا در تالار شیشه ای بودیم. این موضوع از دو جنبه قابل بررسی است.
از منظر معامله گران بورس، فعالان ارزی همواره هوشیارتر هستند و این که در واکنش به اخبار مثبت برجامی شاهد افزایش فروشندگان و کاهش قیمت در بازار ارز نبودیم، ممکن است این سیگنال را ایجاد کند. سرمایه گذاران به آینده مذاکرات هسته ای بسیار خوش بین هستند. آنها تهدیدی برای بازار سهام نیستند و بنابراین تهدیدی نیستند.
اما در سناریویی دیگر، سهامداران در نهایت ممکن است به روشی تحلیلی تر به رفع تحریم ها فکر کنند. یعنی لغو تحریم ها اساساً برای بورس بد نیست و حتی ممکن است سودآوری شرکت ها را در بلندمدت افزایش دهد.
پذیرش این امر به این معنی است که بازار احتمالاً از وضعیت فعلی خسته شده است و احتمالاً در تلاش است تا در مواجهه با ناهنجاری فعلی، منافع بلندمدتی را ببیند، زیرا نه بازار و نه کل اقتصاد در حال حاضر در موقعیت روشنی برای کوتاهمدت نیستند. سرمایه گذاری های مدت دار. سفته بازی نیز در این بازار افزایش یافته است.
افزایش تقاضا برای اخبار
اما در کنار این خبر، خبر مهم دیگری نیز در بورس تاثیرگذار بود. این خبر به افزایش سرمایه شستا به عنوان بزرگترین هلدینگ بورس و شرکت های تابعه اختصاص داشت. بر این اساس، مقدمات افزایش سرمایه 1172 درصدی شرکت سرمایه گذاری تامین اجتماعی (شستا) با تجدید ارزیابی دارایی ها فراهم شده و سازمان مربوطه این نهاد بزرگ اقتصادی در نظر دارد همراه با این شرکت به صورت معقول از بازار سرمایه حمایت کند.
در متن خبر این رویداد مهم آمده است، نهایی شدن این رویداد منوط به اخذ مجوز از سازمان بورس و اوراق بهادار است و برای پیگیری مراحل آن، مجمع فوق العاده افزایش سرمایه پس از آن برگزار می شود. ممکن است. با این حال شنیده ها حاکی از آن است که شرکت های تابعه این غول سرمایه گذاری برای تحقق ارقام مندرج در بند دارایی های ثابت خود باید همین رویه را دنبال کنند.
در صورت صحت این خبر باید انتظار داشت که تعدادی از شرکت های بزرگ بورسی با طی کردن مسیر افزایش سرمایه انگیزه سرمایه گذاران را برای رونق در این بازار افزایش دهند. همچنین گفته شد که افزایش سرمایه وبملت انجام شده و این بانک در نظر دارد از محل مبادلات ارزی سرمایه خود را افزایش دهد.
اگرچه این رویه تاثیر قابل توجهی بر سود واقعی شرکت ها ندارد، اما انتظار می رود زمینه سازی برای رونق نسبی بورس، زمینه ساز افزایش سرمایه ای باشد که در واقع ارزش شرکت ها را درک می کند.
جذابیت قیمت پس از چند روز کاهش می یابد
آخرین یا شاید مهم ترین دلیل رونق روز گذشته بورس، قیمت های جذاب پس از افت چند روزه بورس بود که در شرایط رو به رشد بازار ارز و بهبود مواد اولیه چاره ای جز افزایش تقاضا باقی نگذاشت. .
این امر پس از آن حائز اهمیت بود که در روزهای اخیر اکسپوز اصلی تالار شیشه ای حدود 50 درصد کاهش یافت و شاهد کاهش بسیار بیشتر در برخی از سهام بودیم. در این شرایط به نظر می رسد سهامداران به خصوص سهامداران حقیقی به چرخه معاملات سهام بازگشته اند و قیمت ها را جذاب می دانند تا شاهد ورود ۷۸ میلیارد تن سرمایه خرد به زمین برای خرید سهام باشیم.
روز خوب در بازارهای جهانی
دیروز تغییر قیمت کالاها عامل مثبت دیگری برای بهبود وضعیت معاملات در بورس بود. در این روز (در ساعات معاملاتی بورس تهران) قیمت مواد اولیه از جمله عسل، نفت خام و سایر محصولات مشابه افزایش یافت.
این موضوع باز هم شانس افزایش قیمت نمادهای دلاری را در بورس ایجاد کرد و تا چند روز دیگر شاهد افزایش چشمگیر قیمت سهام در تابلوی معاملات باشیم. به نظر می رسد دلیل اصلی افزایش قیمت ها در این روز عمدتاً کاهش قیمت این دارایی ها در روزهای گذشته باشد که در نهایت منجر به نوسانات طبیعی در روزهای آینده خواهد شد.
البته باید توجه داشت که روند این دارایی ها ربطی به فولاد ندارد و گزارش ها حاکی از ادامه روند کاهشی قیمت این دارایی ها در بازارهای جهانی است.