تغذیه و سلامت ارتباط نزدیکی با هم دارند. برای داشتن یک زندگی سالم، پیروی از یک رژیم غذایی متعادل ضروری است. ایجاد عادت به خوردن غذاهای فرآوری نشده مانند میوه ها و سبزیجات تازه، تهیه غذا با مواد تازه به جای خرید غذاهای آماده و خوردن غلات کامل راهی برای ایجاد یک رژیم غذایی سالم و مناسب است. توجه به تغذیه و استفاده از غذاهای سالم و تازه عادت خوبی است که در خود ایجاد می شود.
در این مقاله تعدادی از غذاهای مقوی و با کیفیت را به شما معرفی می کنیم که با استفاده از آنها می توانید به بدن خود انرژی و سلامتی بدهید.
زغال اخته
زغال اخته میوه ای شیرین و سالم است که باید بیشتر از آن استفاده کنید. بلوبری یکی از منابع غنی آنتی اکسیدان است و از آسیب رادیکال های آزاد به سلول های بدن جلوگیری می کند. آنتی اکسیدان ها در پیشگیری از سرطان و پیری زودرس موثر هستند.
زغال اخته به تنظیم قند خون و سلامت مغز کمک می کند. همچنین در تقویت توانایی های شناختی و محافظت از مغز در برابر آسیب های ناشی از انواع استرس موثر است.
چای سبز
بیشتر مردم از فواید چای سبز برای سلامتی آگاه هستند. چای سبز سرشار از آنتی اکسیدان است و خطر ابتلا به بیماری آلزایمر، سرطان و بیماری های قلبی را کاهش می دهد. علاوه بر این، چای سبز قدرت شناختی مغز را افزایش می دهد و به عملکرد مغز کمک می کند.
اسفناج
اگرچه اسفناج نمی تواند توده عضلانی را مانند یک ملوان افزایش دهد، اما حاوی مواد مغذی دیگری است که بدن را سالم نگه می دارد.
اسفناج فواید زیادی برای بدن دارد. کمک به تقویت استخوان ها، سلامت چشم، حمایت از سیستم ایمنی و عملکرد مغز از فواید آن است. فواید اسفناج از اسیدهای چرب امگا 3 و مقادیر بالای ویتامین ها ناشی می شود.
توت فرنگی
این میوه خوشمزه یکی از بهترین و سالم ترین هدایای طبیعت است. توت فرنگی یکی از منابع غنی ویتامین C است.
این ویتامین برای عملکرد صحیح سیستم ایمنی ضروری است. همچنین آنتی اکسیدان های موجود در توت فرنگی به طور خاص کلسترول را کاهش می دهند.
یک تخم مرغ
تخم مرغ حاوی بسیاری از ویتامین ها و مواد معدنی است. اما چیزی که آن را به یک غذای عالی تبدیل می کند کیفیت بالای آن است. از آنجایی که تخم مرغ برای پرورش جوجه ها باید حاوی مواد مغذی باشد، این فواید تعجب آور نیست.
محتوای پروتئین تخم مرغ بسیار منحصر به فرد است. بنابراین حاوی 9 اسید آمینه ضروری است. علاوه بر این، تخم مرغ سرشار از آهن، سلنیوم، ویتامین A و تمام ویتامین های گروه B است.
بادام ها
بادام فواید زیادی برای سلامتی دارد و حاوی مواد مغذی زیادی است. بادام سرشار از پتاسیم، کلسیم، ویتامین E، منیزیم، فسفر و آهن است.
خوردن بادام همراه با رژیم غذایی کم کالری می تواند به کاهش کلسترول بد (LDL) و فشار خون کمک کند. در مصرف بادام زیاده روی نکنید. خوردن روزانه یک مشت بادام می تواند مواد مغذی مورد نیاز بدن را تامین کند.
بلوبری
این میوه ترش از خانواده توت ها است که در کشور ما شیوع چندانی ندارد. اما اگر به این میوه دسترسی دارید توصیه می کنیم از آن استفاده کنید.
این میوه و آب آن سرشار از آنتی اکسیدان است. زغال اخته با عفونت های قارچی مبارزه می کند و در کاهش خطر بیماری های قلبی و جلوگیری از رشد سلول های سرطانی موثر است.
لپه ها
لپه سرشار از فیبر محلول است و برای سلامت دستگاه گوارش بسیار مفید است. البته بلال فواید سلامتی دیگری نیز دارد. لپه همچنین در تنظیم قند خون، کاهش کلسترول بد خون و کاهش خطر ابتلا به بیماری های قلبی موثر است.
آووکادو
آووکادو یکی دیگر از میوه های مفید است که مصرف آن در کشور ما به تدریج در حال افزایش است. به دلیل چربی بالای آووکادو، نباید در مصرف آن زیاده روی کرد. البته مصرف متعادل این میوه فواید زیادی برای سلامتی دارد.
فیتوکمیکال ها (مواد فعال موجود در گیاهان دارویی) موجود در آووکادو در پیشگیری از سرطان موثر هستند و چربی های سالم موجود در آن می توانند کلسترول بد خون را کاهش دهند.
گردو
اکثر آجیل ها برای سلامتی مفید هستند، اما گردو جایگاه ویژه ای دارد. گردو به دلیل محتوای بالای آهن، منگنز و روی می تواند سطح انرژی بدن را افزایش دهد. گردو فشار خون را کاهش می دهد و ویتامین E موجود در آن به سلامت پوست کمک می کند.
آنتی اکسیدان های موجود در گردو از سرطان محافظت می کند و رادیکال های آزاد را در بدن از بین می برد.
ماهی سالمون
ماهی سالمون یکی از غذاهای فوق العاده غیر گیاهی است که بسیار مفید است. ماهی سالمون سرشار از اسیدهای چرب امگا 3 است و مصرف منظم آن فواید زیادی برای مغز دارد.
همچنین پپتیدها (پلیمرهای کوچکی که از پیوند آمینو اسیدها تشکیل می شوند) در این ماهی با خواص ضدالتهابی خود به بهبود خلق و خو کمک می کنند.
هویج
بسیاری از ما از فواید هویج برای چشم و بینایی آگاه هستیم، اما هویج فواید دیگری نیز برای سلامتی دارد. بهبود وضعیت پوست به دلیل محتوای بالای ویتامین A، تنظیم قند خون و تقویت سیستم ایمنی از دیگر فواید سلامتی هویج است.
کاروتنوئیدها بهترین جزء هویج هستند و در پیشگیری از بسیاری از انواع سرطان مفید هستند. برای استفاده حداکثری از خواص هویج، بهتر است آن را به صورت خام مصرف کنید.
تماس گرفت
انار فواید زیادی برای سلامتی دارد. انار علاوه بر داشتن فیبر بالا و کمک به هضم غذا، پیشرفت سرطان پروستات را کند می کند، گردش خون را بهبود می بخشد و کلسترول بد را کاهش می دهد.
کیوی
اگر به دنبال میوه ای سالم هستید، کیوی را فراموش نکنید. کیوی سرشار از آنتی اکسیدان و ویتامین C است و سیستم ایمنی بدن را تقویت می کند.
کیوی همچنین با حذف سموم از بدن، محافظت طولانی مدت از DNA در برابر آسیب اکسیداتیو (آسیب ناشی از رادیکال های آزاد) را فراهم می کند.
سیب زمینی شیرین
سیب زمینی شیرین فواید زیادی برای سلامتی دارد. آنها سرشار از ویتامین C و ویتامین A هستند و باعث تقویت بافت ها و سیستم ایمنی بدن می شوند.
سیب زمینی شیرین با آنتی اکسیدان ها با سرطان مبارزه می کند، قند خون را تنظیم می کند و خاصیت ضد التهابی دارد.
زردچوبه
زردچوبه یک ادویه بسیار مفید است که در غذاهای مختلف استفاده می شود. افزودن زردچوبه به انواع غذاها می تواند در پیشگیری از التهاب، مبارزه با ویروس ها و کاهش درد ناشی از آرتروز موثر باشد.
جلبک دریایی
شاید با شنیدن نام سوپر فود به فکر جلبک دریایی نباشید. اما جلبک ها حاوی مواد مغذی زیادی هستند و برای سلامتی بسیار مفید هستند.
یکی از چیزهایی که در جلبک دریایی به وفور و در غذا کمتر است، ید است که از مشکلات تیروئید جلوگیری می کند.
علاوه بر این، جلبک دریایی با داشتن آنتی اکسیدان به پیشگیری از افسردگی، پیشگیری از سرطان سینه و درمان عدم تعادل هورمونی در زنان کمک می کند.
آخرین کلمه
ترک عادات بد غذایی و جایگزینی غذاهای کم ارزش با سوپر غذاها کار سختی نیست. شما به راحتی می توانید بسیاری از این غذاها را به وعده های غذایی خود اضافه کنید تا از تمام فواید آنها بهره مند شوید. در ابتدا می توانید این غذاها را کم کم به رژیم غذایی خود اضافه کنید و به تدریج آنها را جزء اصلی برنامه غذایی خود قرار دهید.
2023-02-19 10:32:11