مردی که از پیروزی انقلاب تا 21 مرداد 1400 هیچ گاه از وظایف منتخب و انتصابی خود دور نبود، چند صباحی است که در سکوت از تمامی مسئولیت های خود دور شده است. اما ایلنا می گوید رئیس جمهور سابق چندان فعال نیست.
با پایان یافتن دولت دوازدهم یکی از پرسش های پرتکرار در سیاست ایران «آینده حسن روحانی» بود و البته گمانه زنی های مختلفی در این زمینه مطرح شد.
برخی با توجه به تجربیات و تجربیات سالها و شباهت ایشان به مرحوم هاشمی رفسنجانی، احساس میکردند که ایشان مسئولیت اداره شورا را بر عهده خواهند داشت. این موضوع با استعفای آملی لاریجانی از هیئت امنا و احتمال استعفای وی از ریاست مجمع تشخیص تشدید شد. اما این امر هرگز محقق نشد، زیرا نه آملی لاریجانی استعفا داد و نه روحانی در مجمع تشخیص منصوب شد.
در مقابل، گروهی دیگر که عمدتاً جناح راست و اصولگرا هستند، معتقدند زندگی سیاسی روحانی به پایان رسیده است و او آینده ای مانند دوست دیرینه اش علی اکبر ناطق نوری خواهد داشت. بازنشستگی سیاسی و فعالیت محدود در جریانات سیاسی که با گذشت روزهای متوالی رنگ می بازد و به فاصله و سکوت سیاسی تبدیل می شود.
با این حال، این گمانه زنی ها همیشه در فضای پرابهام مطرح شده است. چرا که روحانی پس از واگذاری مسئولیت دولت سیدابراهیم رئیسی وارد دوره سکوت و دوری از راس اخبار شد.
این مرد که به اپیدمی شدید کرون در آوریل 2016 عادت کرده بود، به طور ناگهانی در روز شنبه وارد یک دوره سکوت خبری در مقر تاج ملی، جلسه کابینه در چهارشنبه و افتتاح پروژه های زیربنایی در صبح پنجشنبه شد. سکوتی که جز در موارد معدودی پس از فوت علما یا مناسبات ملی و مذهبی شکسته نشد.
البته مخالفان وی در این مدت نیز بی تحرک نبودند و هر بار که خواستار شکایت نمایندگان و گزارش های مجلس در خصوص مدیریت وی بودند، «روحانی» را به تیتر اخبار بازگرداندند.
با همه این اوصاف مردی که از پیروزی انقلاب تا 21 مرداد 1400 هیچ گاه از مسئولیت های انتخابی و محوله خود دور نبود، چند صباحی است که در سکوت از همه مسئولیت ها دور شده است. اما ایلنا می گوید رئیس جمهور سابق چندان فعال نیست.
بنا بر گزارش ها، روحانی روز چهارشنبه با هماهنگی محمود واعظی، رئیس نهاد ریاست جمهوری و محمد گوچانی، دبیر شورای جمع آوری، اسناد و مدارک ریاست جمهوری، با تعدادی از بستگان دیدار کرد. علیرضا معزی معاون ارتباطات و اطلاع رسانی دفتر رئیس دولت دوازدهم یکی از اعضای آن است و از دیگر اعضای این جلسه خبری نیست.
اما نگاهی به اعضای جلسه نشان می دهد که روحانی به وضوح خود را برای روزها و ماه های آینده آماده می کند. به یاد داشته باشید و تجربیات را بگویید.
در عین حال، هر آینده ای برای دولت اصلی، برگ برنده ای برای روحانی خواهد بود، زیرا در صورت احیای برجام و به ثمر نشستن آن، هیچکس نمی تواند نقش مهم و مهم روحانی و ظریف را در شکل گیری برجام نادیده بگیرد. . برعکس، اگر احیای برجام شکست بخورد. اگر دستاورد اصلی در اداره دولت تداوم روند مشکلات و بحران های اقتصادی و معیشتی دو سال اخیر دولت دوازدهم باشد، برگ برنده دیگری برای روحانی برای تدبیر ظاهر می شود.
زیرا زمانی که روحانی در 26 آذر 1388 در مجمع سالانه بانک مرکزی گفت: «من نمی دانم کاری به دنیا ندارم و برای حل مشکلات فقط به درون نگاه می کنم. اگر یک اقتصاددان می داند همه روابط خارجی بد است، اما اقتصاد کشور تحت تأثیر قرار نگرفته است، به ما بگوید».
او مورد حمله و هدف جناح های رقیب و مخالفان قرار گرفت و او و دولتش متهم به بی ادبی شدند. ابراهیم رئیسی حتی در مناظره انتخاباتی خطاب به رقیب خود عبدالناصر همتی که رئیس کل بانک مرکزی دولت روحانی بود، گفت: همه تعهدات باید از سوی دولت ها باشد، ما به آنها پایبند هستیم. اما شما نمی توانید برجام را اجرا کنید، برجام دولت قدرتمندی است. “او خواهد دوید.”
در نتیجه در ماه های آینده و شاید از ابتدای سال 1401 می توان شاهد تحرک روحانی و یارانش بود، به ویژه اینکه کار دولت در کنترل و مدیریت بازار شب عید مشخص شده بود و سرنوشت مذاکرات نیز مشخص شده بود. برای احیای برجام احتمالا تا آن زمان مشخص خواهد شد.
چرا که روحانی تاکنون در مناسبت هایی که نقش آفرینی کرده است مانند «سالروز تأسیس شورای عالی امنیت ملی» واکنش نشان داده و فعال بوده است. می توان پیش بینی کرد که 13 فروردین سالروز امضای بیانیه لوزان که مهم ترین گام در توافق هسته ای ایران و قدرت های جهانی قبل از برجام بود، تاریخ احتمالی دیدارهای روز چهارشنبه روحانی و اعضای آن خواهد بود. فعال شدن.